Szukam możliwie prostej w użyciu nawigacji samochodowej dla starszej osoby. Jakoś temat mnie "ominął", i kompletnie nie znam owego tematu nawigacji samochodowych bo zanim zdecydowałem się na zakup to już w telefonach z Symbianem były pierwsze proste mapy, które mnie umożliwiały nawigowanie samochodem a później weszła epoka bardziej zaawansowanych takich jak Nokia Maps no i wreszcie epoka Google Maps. Gdzie znajomi kupowali typowe zewnętrzne nawigacje ja byłem "postępowy" i mam braki w wiedzy .
Osoba oczywiście posiada telefon, smartphone-a z Androidem natomiast mapy Google w telefonie są już mało intuicyjne a i wyskakujące w telefonie powiadomienia, gro aplikacji powoduje pewien rodzaj zagubienia.
Pomyślałem, że na tego typu trasę (około 100km ale drogi krajowe jak i wojewódzkie) idealnym zakupem
byłaby możliwie prosta nawigacja samochodowa z mapami, do której mógłbym wrzucić z góry przygotowany kurs-trasę aby owa osoba mogła uruchomić kurs i bezpiecznie (bez zbędnych wyskakujących powiadomień) zajechać jak i wrócić. Zależy mi na dużych ikonkach (interfejsie), mapach i możliwości wgrania z góry zaplanowanej trasy do urządzenia. Widziałem, że Garmin ma jeszcze nawigacje, to mógłby być starszy model - tak naprawdę im mniej funkcji tym lepiej. Ważne polskie komunikaty głosowe.
Macie może jakieś doświadczenia z tematem? Jest w stanie coś ktoś polecić?