Zmiany
Napisano 21 marzec 2011 - 22:03
dla przykładu:
w temacie NASZE ROWERY Malik o północy (20.03) dał info takie że ślepy by zobaczył, Dead regulamin walnął a jakieś lebiegi dalej pitolą o pierdołach jeden nawet rowerki dodał,
Panowie pokasować te niepotrzebne posty i zamknąć ten temat bo nikt już nie będzie komentował rowerów wstecz albo będzie od nowa pierdzielnik
Napisano 21 marzec 2011 - 22:08

Napisano 22 marzec 2011 - 01:29
...ale ja tam widzę, albo mi się wydaje, że forum coś przycichło po tych zmianach, mało osób się wypowiada. czyżby się ludzie wystraszyli?
Napisano 22 marzec 2011 - 11:16
Pozdrawiam, Piotr01
Napisano 22 marzec 2011 - 11:28
Napisano 22 marzec 2011 - 11:54
Napisano 22 marzec 2011 - 12:58
Jeszcze nie widziałem forum, które mieściłoby się na jedej 'stronie". Takie forum musiałoby być bardzo biedne i skromne. Każde inne forum, które jest choć minimalnie rozbudowane ma kilka wielkich działow, w których jest kilka mniejszych poddziałów.
Nadal nie widzę rozsądnych kontrargumentów, mówiących, że rozbudowane forum jest złe. Argument braku przejrzystości spowodowane nadmiernym rozbudowaniem jest hmmm antyargumentem, bo rozbudowanie jest właśnie przyczyną przejrzystości.
Będziemy jeszcze zastanawiać się nad ewentualnymi scalaniami niektórych działów i ewentualnie rozbudowaniem innych, narazie to jest wersja beta, która wymaga sprawdzenia funkcjonowania i wnoszenia ewentualnych poprawek. Tylko jeśli wasze argumenty będą przystawać na tym, że trzeba duzo klikać to nie nastawiałbym się na powodzenie.
Marceln, a odpowiedz mi wprost na pytania:
jakim problemem wg Ciebie jest 15 konkretnych postów w temacie o lampce X?
jakim śmiechowym problemem wg. Ciebie jest fakt, że akcesoria stricte elektroniczne zostały wydzielone od częsci stricte nieelektronicznych?
jakim wreszcie problemem jest fakt, że z jednego wielkiego wora pełnych śmieci, zostały wyselekcjonowane uporządkowane paczuszki, które łatwo można przejrzeć bez konieczności przekopywania się przez pozostałe nieinteresujące Cię paczuszki?
publiczność może pomagać, by odpowiedzi były sensowne.
Napisano 22 marzec 2011 - 13:08
marceln, ja bym podzielił jeszcze łatwiej, na 4 grupy: części, rowery, odzież, akcesoria (a nawet te dwie ostatnie razem, bo mało kto będzie do akcesoriów zaglądał) i w każdym dziale podwiesił oddzielnie kategorie, np. tematy dot. poszczególnych części. Mojim zdaniem 100% lepiej niż teraz by tak było. Bo jak na razie nie chce mi się zaglądać do 50 działów i 100 poddziałów i szukać w którym jest coś ciekawego. I zresztą jak widać, innym użytkowikom też się nie chce...
Napisano 22 marzec 2011 - 13:30
I tak, forum jest teraz, wbrew pozorom mniej przejrzyste, bo wtedy wszystko było jak na dłoni, a teraz trzeba kluczyć po labiryntach działów i poddziałów. Nie zachęca to do aktywnego korzystania z forum. Tobie się wydaje że jak się wszystko popakuje, rozbuduje to zawsze będzie lepiej? To może zróbcie oddzielny dział dot. skarpetek, majtek, liczników, błotników, itd. Rozbudowa ok, rozumiem, popieram nawet, ale wszystko ma swoje granice i nie można przesadzać.
I skończcie już z argumentem że jak by tak było od początku... Jak by w Holandii od początku była taka bieda jak w Polsce to też każdy by się przyzwyczajił i nie narzekał, ale nie jest, i nie znaczy że lepiej jak by była

A jakie są moje argumety przeciw? : Forum stało się mniej społecznościowe, poruszanie po nim mniej intuicyjne i bardziej skomplikowane, i wydaje mi się że nie ma sensu robić odzielnego działu, gdzie ostatnia wypowiedź odnotowana jest 3 miesiące temu i do którego mało kto zajrzy... To tyle z mojej strony. Ale skoro dla was jest tak lepiej, to proszę bardzo, możecie tak zostawić wbrew protestom "społeczności" To w sumie w polskim stylu

Napisano 22 marzec 2011 - 13:50
Napisano 22 marzec 2011 - 14:25
1. "Marceln, a odpowiedz mi wprost na pytania:
jakim problemem wg Ciebie jest 15 konkretnych postów w temacie o lampce X?
2. jakim śmiechowym problemem wg. Ciebie jest fakt, że akcesoria stricte elektroniczne zostały wydzielone od częsci stricte nieelektronicznych?"
1. żadnym
2. żadnym, ale niby po co? no chociaż może jedynie takim że muszę wchodzić w dwa oddzielne działy, aby zobaczyć co ciekawego w akcesoriach, skutkiem tego wybieram jeden z nich, a do drugiego nie zaglądam. I widzę że to nie tylko moja przypadłość... No i - o czym już pisałem - wchodzę w dział akcesoria elektroniczne (przykładowo) i ostatnia wypowiedź odnotowana jest w styczniu... Niby mi to nie przeszkadza, ale po co komu martwy dział? (już nie pamiętam w którym tak jest, chyba w osprzęcie, dałem tylko przykład)
Na pytanie trzecie już odpowiedziałem. A zresztą moja wcześniejsza wypowiedź odnosi się do wszystkich tych pytań, wystarczy poczytać uważnie

Napisano 22 marzec 2011 - 14:32
Napisano 22 marzec 2011 - 14:53
Cytat
Nie będzie nikt niepotrzebnie strzępił języka. W tym wątku udziela się klika osób niezadowolonych(2-3?). Zadowoleni po prostu używają forum.a raczej każdy narzeka..
Napisano 22 marzec 2011 - 15:02
Cytat
dajcie sobie wzajemnie trochę luzu, poczekajcie te kilka dnie zapoznajcie się z nową strukturą, a nie oceniacie od razu, wiadomo że na gorąco większości nie będzie pasowało, człowiek się robi mechaniczny i pewne czynności robi jak małpa... luz, Panowie luz
Obecnie problemy z wyglądem forum mają 3 osoby w porywach do 5.
Czy to jest większość? ;-)
Z całym szacunkiem, ale marudzicie i to strasznie.
user1215: w rzeczy samej.
Napisano 22 marzec 2011 - 15:54
Napisano 22 marzec 2011 - 16:42

Napisano 22 marzec 2011 - 16:50
W prawie każdym z działów jest "ostatni post- dzisiaj" więc nie widzę problemu.
Każdy pisze tam gdzie ma sprawę ,a nie bezsensownie nabija posty w każdym temacie.. Bo teraz przynajmniej do działu wchodzi ktoś kto chce tam wejść i jest zdecydowany ,a nie przypadkowy gość ,co byle chce coś napisać..
Napisano 22 marzec 2011 - 20:07

A zresztą wcale nie chciałem jakoś bardziej krytykować zmian, a raczej podzielić się moim pomysłem, jak według mnie było by lepiej. Zamiast usłyszeć że ok, może masz trochę racji, ale my wolimy tak, to słyszę że nie potrzebnie wogólę się odzywam, i zaraz wyjdzie że nie potrzebnie uczestnicze w forum jak mi nie pasi itd. trochę to nie miłe, ale cóż, już się w takim razie nie odzywam, bo przeciez tylko "nabijam sobie posty". Hehe, tak jak by za ilośc postów nagrody rozdawali. Widzę że dalsza dyskusja nie ma z wami sensu.
Pozdrawiam
Napisano 22 marzec 2011 - 21:28
Cytat
Prowadzi ktoś statystykę ?Ale praktycznie każdy dział się kręci i żyje swoim życiem.
Na moje oko to liczba postów spadła drastycznie po tych zmianach, ja tam widzę pojedyncze nowe posty w każdym z "Działów".
Myślę, że duża część userów straciła serce do dyskusji, powtarzam do dyskusji, takiej prawdziwej, bo ileż można sztywno pisać posty poprawne merytorycznie i "na temat".
Ja na przykład (może czasowo), ale nie widzę sensu podejmowania prób rozeznania się w tej gmatwaninie działów, poddziałów tematów itd.
Pozdrawiam....
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 22 marzec 2011 - 21:58
Cytat
Dzisiaj przed południem zaznaczyłem wszystkie posty jako przeczytane.Cytat
Prowadzi ktoś statystykę ?Ale praktycznie każdy dział się kręci i żyje swoim życiem.
Na moje oko to liczba postów spadła drastycznie po tych zmianach, ja tam widzę pojedyncze nowe posty w każdym z "Działów".
Do tej pory napisano 120 postów.
Faktycznie nikt nic nie pisze i pojawiają się tylko pojedyncze posty.
Cytat
Myślę, że duża część userów straciła serce do dyskusji, powtarzam do dyskusji, takiej prawdziwej, bo ileż można sztywno pisać posty poprawne merytorycznie i "na temat".
Ja na przykład (może czasowo), ale nie widzę sensu podejmowania prób rozeznania się w tej gmatwaninie działów, poddziałów tematów itd.
Pozdrawiam....
...
Tyle mam do napisania w tej kwestii. Więcej nie napiszę, bo adminowi nie wypada rzucać mięsem.