Zmiany
Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 marzec 2011 - 22:32
Przejdźmy od słów do czynów. Chciałem powiedzieć kilka słów.
Z tych naszych rozmów wyłania się idea występów i... jakich jeszcze nie było. Stworzenia czegoś zupełnie nowego. Nowa wartość może powstać jako synteza różnorodnych sprzecznych ze sobą wartości. Jeżeli chcemy osiągnąć nową wartość, musimy doprowadzić do konfliktu między tym, co fizyczne, a tym, co duchowe. Jeżeli natura, więc fizyczność, jest czymś pierwotnym, czyli tezą, to kultura jest jej antytezą, a synteza tym, co pragniemy osiągnąć. Gdy ktoś z nas gimnastykuje się, reprezentuje naturę, więc tezę, jeśli ktoś z nas śpiewa, reprezentuje kulturę, więc antytezę. Chcąc stworzyć sztukę na naszą miarę, musimy zwiększyć w niej udział wysiłku fizycznego, a dla antytezy i duchowego. I to jest nowa strategia syntezy. I to jest nowa koncepcja sztuki.
Pan mówi o tekście, ale pan ma na myśli wyłącznie treści, których tu nie ma. Aha. No więc jeśli to jest forma bez treści, to nie ma to waloru obiektywności, no więc jest to formalizm. I to jest groźne, ale formalizm jest jeszcze groźny dlatego, że jak nie ma tam treści, to po prostu można tam sobie podkładać różne treści i może nawet takie, które by nam tu nie odpowiadały.
Napisano 22 marzec 2011 - 22:47
Drażni mnie tylko fakt iż krytyków mamy obecnie w porywach do 5 osób, a w ciągu ostatnich 24h na forum było nieco więcej osób jak 5 czy 10.
Cytat
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: Malik, -orion-, Castor Troy, chris1990accent, Deadhorse, Dobry, irimi, merxin, p.o.s.t, Platon, SPIKE, wicklowman, xgarfildx, xubix, )lsen, 4gregor3, 88orange, 88_sikor, acittt, acmatti, Adam_S, Adonis, AI, Akitigra, Amon, Andrzej M, aparvis, Arek, arek1973, Arnoldzik, ASSASSING, aston, astronom, aurox, AyJay, Bagno, baoo, barman, bart3k, bartek222, bartek86, Bartosz, BatManX, berski, beyo, BIAGIO, bikefun, Bikemaster, bikemike, bk, black rider, bobo100, bonifacy, BorysCh1, Boss999, branio, BUBUs, bula, Bury, chamsin, chmi3lu, chrapek, coma, condoor, COST, Crisbee, csolim, cuban, cyclist23, czegevara, czester_, czonk86, Dag, dajcie mi góry, Daki, Darkievicz, daron_czad1, Davidoff, decybel, dedzior21, deffeat, defff, dervan, deska, dmnklg, dracorp, eib8, Elo78, emczyk, emer, emilpe, eMKaeS, emty13, enigma, Etheos, ex_lemon, Freeq, frezer4321, gabor, gibber, gizmo, Goethe1832, goro, gothrukk, GreQ, gres, Grzegoez30, GrzegorzP, Grzesiek Fiedor, h/k, haskien, Henry, Herman84, hondac, HS, imp, irmig, izbic, jacek dudek, jajacek, Jakob, jarabl, jedroll1, jotka16, julianlozinski, Kames, Kamilo, kamil_d, kams, kapalek, kapsel, karol, karolm92, kaziklcd, kdk, KeNaJ, kermit, kfiatek13m, kholbee, Kiwaczek, kobrys, kot szosowiec, Kowalski_vp, kr1zje, Kristoffer, krzy1976, krzysiek-krr, Krzysiek1994, krzysztof1985, kubano, kubaooo, kugel, kuman7, leeo1, lesnik, LeszekM, Linker, Lobster, luka92, Mac, maccacus, maciej1408, maciejg, mackie, madrej, madridista:), Magus, majsst, Makdeb, Maniek, Maniu, maniuś, marceln, Marco_, marekg58, mariuszek, marthin, MatCzer, matheo, Mati213, mati25, Matt, Mediana, mekp, michal900, michalkalka, mickrz, Miguel, Mister46, MiSzA, mjdunker, mmuman, Moloch, moly, morbiass, mpolawski, mr40164, mruwa13, Multibike, Młody, natus, neuropathic, nielot007, nobilitas, okacper, oscar, pablos, Pacus, pafcio, pantani, paparazzi, patryk_60, pawel0klosek, pawel1983pl, pawelkepien, PawelM, Pegos, Perkoz, petruss1990, Pewu, piatekan, pimpf, piootrj, Piotr K, Piotr01, Piotr92, piotrdi, Piotrek92, piotrfala, Pirx, pogromcaszos, ponczex, ptx, puchaty, Puyol, qqx, Raben, Radello, radny, Rafalbum, Rafalek, rafalwspin, RafałK, Raptor1990, roberto6610, Robert_Rybnik, robo, romekk, Rooney, roswell, ROZMIAR, rysiek, rzeznik!, rzeznik14, sagan, saint, Sajgon, scooby666, selfu, seth_Io, siku, slaweko, smoła, Sphincter, spros, stare07, Stoofek, suf, swiatek, szalonyślimak 2, SZERSZEN2, szpiler, tereza, thorian, Tom'ek, TomeK., Tomek_Rz, tomiek, tr, transatlantyk, travisb, tresor, triohl, turbin33, tymon, type.k3, user1215, Velvet, viego, Virenque, Vivi, vmax, vortac, vuki, westham2, wiktor24, wilus92, winiak15, WinSho, wober, wojciech_bmv, wojtekmtb, wolk13, woody, wtd, wweronika, Xevronix, Xorlarrin, xsnailx, xszymonx, yaro1986, zawadkaj, Zawisza, zenek, zeri, zimniasty, zuku, Zwirek, łukasz
:-|
No jak nic trzeba wracać do starego burdelu z niemal 100,000 postów zawartych w 6 czy tam nawet 8 działach. To raptem wychodzi po 12,000-13,000 postów na dział. Przecież tak fajnie się przeglądało dział, w którym było wszystko.
Napisano 22 marzec 2011 - 23:02
Cytat
Dzisiaj przed południem zaznaczyłem wszystkie posty jako przeczytane.
Do tej pory napisano 120 postów.
Faktycznie nikt nic nie pisze i pojawiają się tylko pojedyncze posty.
.......
Tyle mam do napisania w tej kwestii. Więcej nie napiszę, bo adminowi nie wypada rzucać mięsem.
A może podaj, jak to się ma w odniesieniu do okresu sprzed zmian .. i nie rzucaj mięsem.
Przez pierwsze dni to tylko ten temat był w użytku, reszta dopiero teraz się rusza i to niemrawo.
Arnoldzik - oglądałem wiele razy :mrgreen:
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 22 marzec 2011 - 23:17
Cytat
Deadhorse, nie wiem o jakie konkretnie pytanie ci chodzi, mniemam że o to:
1. "Marceln, a odpowiedz mi wprost na pytania:
jakim problemem wg Ciebie jest 15 konkretnych postów w temacie o lampce X?
2. jakim śmiechowym problemem wg. Ciebie jest fakt, że akcesoria stricte elektroniczne zostały wydzielone od częsci stricte nieelektronicznych?"
1. żadnym
2. żadnym
Miałem się nie odzywać, ale widze, że dyskusja nadal trwa.
Ale skoro jeden z pięciu odpowiedział jak odpowiedział ^ to w takim razie ja nie widzę dalszego sensu by rozmawiać.
Panowie, proponuje gdzie indziej szukać problemów, albo najlepiej nie szukać ich w ogóle, bo szkoda po prostu życia...
Napisano 23 marzec 2011 - 00:21
A wypowiada się w tym dziale tak mało osób bo nikomu sie nie chce, zreszą nikt tu chyba nie zagląda, oprócz tych paru osób, bo niby po co? I nie rozumiem tylko, w jaki cudowny sposób towarzysz Malik i towarzysz Deadhorse posiedli wiedzę na temat postrzegania zmian przez innych użytkowników forum, którzy przez ten czas odwiedzli forum. Bo z tego co tu piszecie, wynika chyba, że wszyscy oni są wielce zadowoleni z tych zmian. No bo skoro sie nie wypowiadają to musza być zadowoleni. A ja tam raczej widzę że każda kolejna osoba która dołącza się do dyskusji, zmiany te krytykuje. Ale ok, przecież władza ma zawsze racje i słuszność leży po ICH stronie

Acha, i tak sobie teraz czytam temat od początku, i widzę że osób które są na nie, lub proponowały alternatywę jest znacznie więcej, no ale lepiej o tym nie mówić, zostańmy przy wersji - oni, złych Pięciu - tak będzie lepiej dla naszej totalitarnej władzy, którą najbardziej drażni konstruktywna krytyka...
A jak byście naprawdę chcieli pozanć opinie forowiczów, to zrobili byście ankietę, a nie wrzucali screny ile to osób się wypowiada w innych tematach na potwierdzenie, że im się zmiany podobają. Żenada!@
Deadhorse, a ty kolego nie bądź taki mądry, bo jak na razie jesteś jednym z dwóch, ale ja ma na tyle kultury osobistej aby cię tak nie nazywać, w przeciwieństwie do ciebie...
Nie zamierzam z wami dyskutować, gdyż jest to dyskusja nie na poziomie. Ok. MAcie racje. Teraz jest git. Cieszę się razem wami. Pasi??
Amen..
Napisano 23 marzec 2011 - 00:59
Jesli mówisz, że boli nas krytyka to chyba pomyliłes miejsca, bo nikt z modów nie czuje sie bohaterem nowej generacji forum.
Coś trzeba było zrobić z tym bajzlem, bo bajzel był i nawet nie raczysz uszanować tego, że czworo ludzi poswięciło swój cenny wiecznorny sobotni czas po to by ułatwić życie userom.
Tu nie chodzi o rację, tylko rozsądek. Czepiacie się nie mając podstaw i taka jest prawda, a Ci co milczą po prostu przyjeli do swoich umysłów nowy kształt forum i sie powoli z nim oswajaja, a wy nadal marudzicie nie próbując przyswoic nowego drzewa.
Napisano 23 marzec 2011 - 01:28
Cytat
Bartoszu, zamiast się obrażać, podjąłbyś merytoryczną dyskusję.
Właśnie próbowałem. W jednym z moich postów masz dokładnie, merytorycznie jak to piszesz napisane, co mi się nie podoba i dla czego, a nawet napisałem do czego te zmiany prowadzą, no ale nie będę się powtarzał. Za to z waszej strony widzę mało argumentów, oprócz tych w stylu "bo tych pięciu", bo inni nie narzekają, bo marudzicie bez podstaw, bo zawsze musi sie coś nie podobać, ja za komuny itp.. To mają być merytoryczne argumenty? Wątpię. Raczej jakaś nowomowa.
Cytat
Coś trzeba było zrobić z tym bajzlem, bo bajzel był i nawet nie raczysz uszanować tego, że czworo ludzi poswięciło swój cenny wiecznorny sobotni czas po to by ułatwić życie userom.
I widzisz, znów się grubo mylisz, gdyż na samym początku napisałem że szanuje waszą pracę i że dobrze że coś się zmienia, jednak wyliczyłem co mi się nie podoba i co bym zmiemił na waszym miejscu. A czy życie zostało ułatwione? Czytając ten temat, mam przeciwne wrażenie...
Cytat
u nie chodzi o rację, tylko rozsądek. Czepiacie się nie mając podstaw i taka jest prawda, a Ci co milczą po prostu przyjeli do swoich umysłów nowy kształt forum i sie powoli z nim oswajaja, a wy nadal marudzicie nie próbując przyswoic nowego drzewa.
Znów się mylisz, właśnie że ja mam podstawy, i jasno i wyraźnie napisałem jakie, za to ty ich nie masz, twierdząc że wszystkim się podoba. I jeszcze raz powtórzę - z kąd ty do cholery możesz wiedzieć o tym co myślą ci co się nie wypowiadają w tym wątku?? Rozsądku to ja z twojej strony nie widzę, sorry...]
Naprawdę nie ma po co ciągnąć tej rozmowy. Widzę po prostu że za cholerę nie obchodzi was to jak wasze zmiany zostały przyjęte przez użytkowników, i taka niestety jest gorzka prawda... Nie wiem tylko po co w takim razie był zakłady ten temat, aby się pochwalić jacy jesteście super? Bo przecież zmiany jakie są każdy widzi, po co więc ten temat skoro nie chcecie słuchać opinii, lub nie chcecie się z nimi pogodzić.
Dziwi mnie wasza arogancja i zadufanie w sobie. Zrobiliście zmiany, ok, fajnie. Założyliście tamat aby o tym poinformować - też fajnie. Kilka osób się wypowiedziało, podzieliło się swoimi uwagami, napisało co im się nie podoba, co by mozna było ulepszyć, a wy sie zaczęliście wściekać że was krytykują a wy się biedaki tak namęczyliście, i że się wszyscy tylko czepiają... I jeszcze zaczęliście cisnąć tym co się wypowiadają, próbując ich wyśmiać, w ogóle nie zwracając uwagi na rzeczowe argumety, lekceważąc forowiczów itd. Niestety chłopkai, taka jest gorzka prawda w tym temacie.
ps. A co do rzeczowych argumentów, skoro nie docierają, to uściślę i uproszczę swoją wypowiedź - po prostu wkur. mnie skakanie po stu poddziałach, lub/i zastanawianie się w którym to dziale może być to i tamto. Uprzedzając waszą odpowiedź - wiem, jestem tępy, i jak to malik napisał - jaja sobie robie

Amen po raz wtóry
Napisano 23 marzec 2011 - 01:41

Napisano 23 marzec 2011 - 02:48

Cytat
To też nie żadna aluzja tylko już moje olewatorskie podejście do waszych teraźniejszych i przyszłych zmian, bo w d... macie propozycję i opinię to po co w ogóle zmieniacie skoro robicie to tak jak wam się widzi i jak wam jest wygodnie, a co do tego, że tylko parę osób się wypowiada ,to jak się inni mają wypowiadać jak czytają wasze wypowiedzi o osobach nie akceptujących zaistniałych zmian. Szczerze gdybym się wcześniej do tego tematu nie podłączył to teraz na pewno bym już tego nie zrobił, bo wasze wypowiedzi osłabiają.Deadhourse Proponuję!!! Następnym razem to lepiej na piwo pójdźcie w sobotę
Napisano 23 marzec 2011 - 06:51
Cytat
To też nie żadna aluzja tylko już moje olewatorskie podejście do waszych teraźniejszych i przyszłych zmian, bo w d... macie propozycję i opinię to po co w ogóle zmieniacie skoro robicie to tak jak wam się widzi i jak wam jest wygodnie, a co do tego, że tylko parę osób się wypowiada ,to jak się inni mają wypowiadać jak czytają wasze wypowiedzi o osobach nie akceptujących zaistniałych zmian. Szczerze gdybym się wcześniej do tego tematu nie podłączył to teraz na pewno bym już tego nie zrobił, bo wasze wypowiedzi osłabiają.
Wasze propozycje. Wrócić do starej formy, albo wrzucić więcej do jednego wora.
Nie. Takich poprawek nie wprowadzę.
Wasze argumenty są na poziomie przedszkola. Za dużo klikania, za dużo scrollowania.
Dramat.
Gdyby DUŻA część użytkowników miała jakieś zastrzeżenia i chciała jakiś istotnych poprawek to nie ma sprawy. Robię je od zaraz.
Napisano 23 marzec 2011 - 09:21
Cytat
A że tak nieśmiało zapytam: robiliście jakąś ankietę, pytaliście ludzi czy w jakikolwiek inny sposób zbieraliście opinie krytyczne na temat konieczności wprowadzenia jakichkolwiek zmian na forum, bo coś w tamtym 'ustawieniu' komuś nie pasowało, coś było nie tak, coś można było zrobić lepiej ... ? Czy pomysł wprowadzenia zmian wyszedł od któregoś z modów ot tak poprostu; lub tez jaki był konkretny powód takich zmian?Gdyby DUŻA część użytkowników miała jakieś zastrzeżenia i chciała jakiś istotnych poprawek to nie ma sprawy. Robię je od zaraz.
I żeby nie było, że się czepiam kogokolwiek czy czegokolwiek (bo mi osobiście nie przeszkadza taki układ forum - tak jak dawniej klikam 'Zobacz posty nieprzeczytane' i wybieram to co mnie interesuje z listy, a jak czegoś szukam, to w janszybszy sposób - szukajką), tylko spokojnie pytam w imieniu narodu :-)
Napisano 23 marzec 2011 - 09:55
Tu nie chodzi o głos narodu, bo naród jako zbiorowość to zawsze ułomne zbiorowsko ludu, które nie ma własnego, klarownego zdania. Byłaby ankieta, byłby niejasny wynik i dalej byłaby kupa. A tak, męska decyzja, kilkudniowa narada, kilkudniowa wymiana poglądów i do roboty.
Dziś już jest po rewolucji, odbyło się bez ofiar śmiertelnych, co prawda jest kilku rannych, ale przy każdej rewolucji ktoś musi ucierpieć, bo jeszcze nigdy nie było tak, żeby rewolucja zrobiła wszystkim dobrze ;-)
Napisano 23 marzec 2011 - 10:05
Cytat
Cytat
A że tak nieśmiało zapytam: robiliście jakąś ankietę, pytaliście ludzi czy w jakikolwiek inny sposób zbieraliście opinie krytyczne na temat konieczności wprowadzenia jakichkolwiek zmian na forum, bo coś w tamtym 'ustawieniu' komuś nie pasowało, coś było nie tak, coś można było zrobić lepiej ... ? Czy pomysł wprowadzenia zmian wyszedł od któregoś z modów ot tak poprostu; lub tez jaki był konkretny powód takich zmian?Gdyby DUŻA część użytkowników miała jakieś zastrzeżenia i chciała jakiś istotnych poprawek to nie ma sprawy. Robię je od zaraz.
Ankieta nie była potrzebna. Od x miesięcy jak nie od lat co chwilę ktoś wspominał o wszechobecnym bałaganie.
Było kilka koncepcji. Zwiększenie ilości modów bądź rozbicie jednego działu w którym było wszystko na kilka mniejszych.
Opcja nr 1 nigdy nie wypaliła, bo ciężko znaleźć z 5 odpowiedzialnych modów, którzy będą siedzieć na forum 24/7. Każdy z nas ma swoje życie, a forum zajmujemy się z własnej nie przymuszonej woli i bez żadnej łachy.
Nawet gdyby było i 10 modów siedzących 24/7 na forum to dział "sprzęt" byłby jednym wielki wysypiskiem.
Forum i tak czeka jeszcze spore sprzątanie. Na chwilę obecną nie mam jednak zbyt wiele czasu. W pracy siedzę od 7/8 do 18/19.
Napisano 23 marzec 2011 - 10:51
Tak samo tutaj, nikt by nie chciał zmian, tylko dlatego ,że łatwo było ,3 działy na krzyż ,w jednym dziale wszystkie tematy ,nieposegregowane i można było spamować i pisać tysiąc postów bez większej fatygi. Bo teraz każdy będzie wchodził tam gdzie chce się czegoś dowiedzieć ,a nie byle gdzie.. bo nie wie co tam może go spotkać..
Napisano 23 marzec 2011 - 11:24
Cytat
Bo teraz każdy będzie wchodził tam gdzie chce się czegoś dowiedzieć ,a nie byle gdzie.. bo nie wie co tam może go spotkać..
I właśnie tu leży was problem: właśnie ja wolałem wchodzić byle gdzie, ale wbrew temu co uważasz, nie dla tego aby spamować, nie dla tego aby robić bałagan, ale może - choć pewnie jest to dla ciebie niewyobrażalne - dzięki takiemu wchodzeniu mogłem dużo się nauczyć, bo coś mnie zainteresowało i czytałem cały wątek, dzięki czemu zyskiwałem wiedzę na temat sprzętu, treningu, i nie koniecznie musiałem się w tym wątku wypowiadać. A teraz tak jak piszesz, będę wchodził tylko wtedy gdy będę miał partykularną potrzebę, a więc wtedy gdy będę chciał wymienić konkretną rzecz w rowerze, czyli pewnie 2 razy do roku. Choć z drugiej strony może bardziej prawdopodobne jest że wtedy wchodzić będę na weight weenes, gdzie jest dużo więcej wiedzy, co zresztą często robię jak mam konkretny dylemat.
I mam nadzieję że to da wam choć trochę do myślenia. Choć znając wasze podejście, to niekoniecznie.
A propozycje były, ale wy ich nie słuchacie, i nikt wcale nie każe wrzucać wszystkiego do jednego wora. Choć nikt mnie nie słucha i ma w d. moją opinie, to powiem ostatni raz co mi się nie podoba, jedynie dział sprzęt, reszta jest ok. Jeśli chodzi o sprzęt to jest to nie do przyjęcia, bałagan jest większy niż był. Jak już koniecznie chcieliście zrobić inne działy dla konkretnych części, to może jeszcze przejdzie, ok, ale robienie wewnątrz tegoż działu naraz i poddziałów, i tematów podwieszonych, i zwykłych jest już kompletnym bałaganem i kompletną za przeproszeniem głupotą! I tak mamy dział: "Osprzęt, podzespoły", w którym w środku poddziały: "Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze" i "Korby - kasety - łańcuchy - suporty" - w których to znowu mamy tematy dot. tych że + t. podwieszone, oraz jednocześnie na zewnątrz tego działu - a więc pod podzialami - mamy - nie wiem po ch. - kolejne tematy, zwykłe i podwieszone, w których jak byk stoja tematy o klamkach, grupach itd. + podwieszonych jest kilka ogólnych o nowościach, zakupach itd. Sorry Panowie, ale co to do k. ma być? Według was to jest większy porzadek?? Sorry, ale nawet przedszkolak zrobił by to lepiej, dziękuje Bogu że nie zajmujecie się innymi stronami oprócz tej, bo niestety bladego pojęcia o tym nie macie...
To tyle. chcieliście konkretów to je macie. A argumenty na poziomie przedszkolaka to są po waszej stronie - niestety. Proszę mi się teraz do tego odnieść, kto wpadł na tak genialny sposób uporządkowania działu? I jeszcze się kłóci że zrobił dobrze i że nikt nie ma prawa komentować, czy krytykować. PO prostu śmiech na sali, i tutaj widzę właśnie umysłowość przedszkolaka, który zrobił kiepski rysunek i wścieka się na krytyków, że im się on nie podoba, i że mają oni inne zdanie niż ARTYSTA.
Żenada...
ot ps. Dodam tylko że nie chciałem być nie miły, ale moja cierpliwość do ubliżania mi, wyśmiewania że nie chce mi się klikać, że nie wiem co mówie i nie mam agrgumentów już się skończyła. Jeśli inaczej nie dociera, to trzeba tak. Pogódźcie się więc z tym (jak głosi opinia 100% użytkowników wypowiadających się w tym dziale), że daliście d.
Ps2. a w dziale "nasze rowerki", który uważam mimo wszystko za jeden z lepszych w sprzęcie, wypowiadają się 4 osoby na krzyż, w tym większość moderatorów, plus Pawłpepkin który jedyny pochwalił się swoim rowerkiem (oprócz moda Xubixa) i może jakieś jeszcze dwie osoby. A tak 90% postów pochodzi z towarzystwa wzajemnej adoracji kolegów Malika, Deadhorse'a i Xubixa. Wcześniej tych rowerków pojawiało się kilka dziennie i od razu kilka osób się wypowiadało. Ale co tam, przecież wszystko jest ok, na forum daje się odczuć ogólne zadowolenie, które niczym powiew wiosennego wietrzyka rozjaśnia serca moderatorów

Napisano 23 marzec 2011 - 12:37
Cytat
6 marca - 4 posty - 1 nowy rower
7 marca - 4 posty - 1 nowy rower
8 marca - 0 postów
9 marca - 0 postów
10 marca - 5 postów - 1 nowy rower
11 marca - 17 postów - 1 nowy rower
12 marca - 0 postów
13 marca - 11 postów - 2 nowe rowery
14 marca - 0 postów
15 marca - 0 postów
16 marca - 0 postów
17 marca - 7 postów - 1 nowy rower
18 marca - 4 posty
19 marca - 11 postów
czy jeszcze twierdzisz ,że to akurat przez zmianę wyglądu forum i działów przez kilka dni jest cisza / mało postów ? jak widzisz nie ma reguły i jak to napisałeś to jednak codziennie nikt nie pokazywał nowego roweru..
i dla mnie np. jest o wiele przejrzyściej - jeśli czegoś szukam wchodzę tam gdzie wiem ,że to znajdę i gdzieś "na górze" i wiem ,że nie znajdę tasiemca na 100 stron albo tysiąca tematów ,w których będzie trzeba znaleźć swój. Teraz jest porządek i tyle. A Ty bartuś, jeśli ci się nie podoba to nie trzymamy cię tu na siłe.. Bo krytykować to łatwo ,ale jak coś jest do zrobienia to każdy umywa ręce [patrz temat opasek, strojów szosowych i tshirtów do forum- każdy aby wybrzydza ,ale nikt nic nie zrobił] Bo co to za porządek gdzie elektronika jest z odzieżą. Odzież z korbami. Korby z lampkami. Lampki z kaskami. A kaski z bidonami. Bezsens był kiedyś. A teraz jak jest lepiej ,nie mówię ,że idealnie ,ale lepiej to każdy się pluje. Tak źle i tak niedobrze.
Więc załóż forum nowe na fora.pl - i pokaż nam jak to "każdy przedszkolak" lepiej zrobi. Pokaż jak miałoby dokładnie wyglądać wg. ciebie forum. Stary "burdel" odpada bo jest po prostu nie do przyjęcia.. Do dzieła bartuś.. Dzisiaj liczę na przykład z fora.pl .
Napisano 23 marzec 2011 - 13:23
Cytat
Bartosz, to teraz jeśli nadal chcesz się tak "pilnie uczyć" możesz bez problemu odnaleźć interesujące cię tematy. Z tym ,że łatwiej i nieprzypadkowo. Nadal możesz wchodzić do każdego działu i nadal możesz czytać i pisać. Nikt Ci nie odbiera tych możliwości. Twoje argumenty są śmieszne i wręcz banalne. Bo wcześniej wystarczyło kliknąć raz i pojawiał się syf ,w którym było wszystko, a teraz jest porządek i trzeba kliknąć 3 razy to od razu wielkie mi halo.. ośmieszasz się "kolego".
Ta rozmowa jest żenująca. Napisałem ci kolego co jest do d., a ty znów o tym klikaniu! Zero odniesienia się do moich merytorycznych argumentów, których tak wszyscy niby potrzebowaliście... I kto tu się ośmiesza, bo chyba tylko ty! Ja pisze konkretnie co zrobiliście źle, a ty odpisujesz co? W sumie nic, byle se pogadać i wytknąć komuś że się ośmiesza... Zero konkretów! Zero odpowiedzi! Czysta nowomowa. Powinieneś kolego zostać politykiem, był byś świetny!
1. Kolejna sprawa, dział koła/ogumienie. Wchodzisz i dwa podziały plus tematy pod spodem. Nie łatwiej po prostu zrobić dwa oddzielne działy kola i ogumienie, i wchodziło by się od razu tam gdzie trzeba. I skoro w dziale są dwa poddziały, to wytłumacz mi po co pod nimi są jeszcze tematy? Aby ogólnie sobie pogadać o oponach i kołach? Po co w tytule działu pisać koła i części kół, skoro wystarczy koła bo wiadomo o co cho. I co, nie jest to komplikowanie ludziom życia? I nie chodzi o wysiłek klikania, ale po prostu o bajzel. Już nie mówie o tym że kilka tematów powinno być w innych działach i nadal się niektóre powtarzają,a le to akurat rozumiem bo nie zdążyliście...
Ale jedziemy dalej 2. "Wsporniki, kierownice, pedały, siodła", czemu temat o sztycach nie jest podwieszony? Tak samo o owijkach? Znów nie mam racji?? Czemu za to podwieszony jest o mostkach (słusznie) a pod spodem 3 inne teamty o mostkach?
3. o osprzęcie już mówiłem, więc nie będę się powtarzał. Tam panuje totalny bajzel.
4. rowery/ramy - może mi ktoś wytłumaczyć po cholerę robić poddział z tematu "Jaki rower do 1500zł?" ....3500 3500 i więcej, skoro wchodząc do nich jest tylko jeden temat?? Jaki to ma sens? Lubimy sobie poklikać bezsensownie? I skoro wszystkie podczęści są rozdzielone, to po co wrzucać razem ramy i rowery? Nie lepiej być konsekwentnym i zrobić dwa działy. w rowerach 4 teamty, jaki rower do x3 i nasze rowerki poddział, a ramy, stery, widelce oddzielnie każdy w swoim podziale?? Skoro wszystkie częście są rozdzielone, to czemu u licha nagle jedna grupa części jest połączona z rowerami jako całościami? Czyż widelec jest bardziej częścią roweru niż koło? Czy to nie jest niedorzeczne? I powiedzcie mi że nie mam racji, to się na prawdę załamie nad wasza kondycją umysłową, a wrecz zapłacze nad nią.
5. jak już sprzątacie, to róbcie to porządnie, bo jak na razie bajzel jest nadal, ale przez mnogość działów i poddziałów staje się on bardziej doskwierający. jak juz idziecie w tą stronę to bądźcie konsekwentni.
Tak więc przedstawiłem wam moje, bardzo konkretne argum,enty co jest źle, i każdy logicznie myslący człowiek powinien się z tym zgodzić. Skoro już macie argumenty, to możecie się do nich odnieść punkt po punkcie, a nie pitolić kocopały nuie mające związku z tematem i nic nie wnoszące do dyskusji...
xubix, jeszcze chciałem ci tylko przypomnieć, że imiona własne piszemy z dużej litery, trochę to nie przystoi modowi, takie błędy robić, choć rozumiem że miało to na celu ośmieszenie mojej osoby, bo nie masz żadnych logicznych argumentów więc uciekasz się do próby ośmieszenia rozmówcy. Tak postępują malutcy. Tak więc zadaj sobie pytanie, kto tu się ośmiesza? Bo ja nikogo nie obrażam.
A dwa nikt nie każe wam wracać do poprzedniego burdelu! Piszemy tylko co jest źle. Ale widać krytyka boli. A wy nie potraficie pojąć że wasz model może nie być jedynym słusznym modelem. Trudno.
A swojego fora nie muszę zakładać, żeby popisać się przed takim kimś jak ty. Zajmowałem się poważniejszymi stronami niż jakieś tam forum szosowe, więc na prawdę nie musisz mi tu szczekać. lepiej odpowiedz na moje rzeczowe argumenty wypisane dla ciebie w punktach, zamiast prężyć muskuły i popisywać się swoim chamstwem.
Acha, a ja z kolei dzisiaj liczę na twoją odpowiedź na moje pytania. Wytknąłem wam w punktach co jest źle, proszę więc uzasadnij dla czego nie mam racji? Choć raz popisz się konkretną wiedzą w planowaniu wyglądu strony i tym dla czego jest zrobione jak jest, a nie piszesz tylko "załóż se swoje forum jak ci sie nie podoba, a najlepiej to już tu nie zaglądaj"
ile razy można zwracać uwagę by nie pisać post pod postem?
Napisano 23 marzec 2011 - 13:47
Ja rozumiem, że masz krytyczne uwagi pod adresem wyglądu forum, ale żeby tak o nie "walczyć" to już zaczyna wyglądać komicznie, bo to wygląda jakbyś walczył o być albo nie być na tym forum.
To miło z Twojej strony, że dbasz o dobro innych, ale jak narazie poza Tobą nikt nie płacze, kilku innych tylko wyraziło swoją opinię i na tym koniec. Więc pozostają Ci dwie drogi... pierwsza to taka, że przestawisz swój betonowy umysł na nowy image, lub druga opcja, jeśli Twój betonowy umysł nie jest w stanie zaakceptować zmian to się wyprowadź z nim na inne forum.
I nie podniecaj się tym jak funkcjonuje forum po zmianach, bo minęło raptem 3 dni odkąd zaszły zmiany. Teraz potrzeba co najmniej miesiąca by przyjrzeć się co nowe zmiany dały, a za miesiąc będzie można wysnuć pierwsze wnioski i zaaplikować ewentualne zmiany jeśli będą konieczne.
A teraz daj na luz, nie napinaj się tak i idź na rower, bo ładna pogoda.
Napisano 23 marzec 2011 - 13:49
Cytat
3. o osprzęcie już mówiłem, więc nie będę się powtarzał. Tam panuje totalny bajzel.
5. jak już sprzątacie, to róbcie to porządnie, bo jak na razie bajzel jest nadal, ale przez mnogość działów i poddziałów staje się on bardziej doskwierający. jak juz idziecie w tą stronę to bądźcie konsekwentni.
Pisałem przecież wcześniej, że forum zostało podzielone i stare tematy zostały poprzerzucane.
Oprócz tego BĘDZIE TRZEBA JESZCZE POSPRZĄTAĆ. ZROBIĆ PORZĄDEK PO POPRZEDNIM SYFIE.
Będzie chwila czasu to się to zrobi. I pewnie zajmie to sporo czasu ze względu na mnóstwo postów i tematów z kosmosu.
Przestańcie już biadolić.
Napisano 23 marzec 2011 - 13:51
A dla TWOJEJ informacji to pisane tak celowo.
Koła i ogumienie - http://img5.imagesha...8093/aaaa2n.jpg !
Wystarczy kliknąć tam ,gdzie chcesz wejść.
Rowery i ramy - podział na "rower za xxx zł" - tematy te były bardzo często odwiedzane i było w nich setki pytań. Jeśli teraz będzie ktoś miał jakiekolwiek pytania ,to ma możliwość założenia własnego tematu. Jest jeden temat na razie podwieszony ,a raczej tylko przeniesiony ze starych dziejów.
Jest zrobione tak jak jest dla porządków i tyle. Jest o wiele przejrzyściej niż było. Nikt się przed Tobą tłumaczyć nie będzie. Ja już Ci powiedziałem - pokaż nam ,zrób coś sam [na fora.pl zrób przykład wyglądu naszego forum i przedstaw pomysł konkretnie] a nie tylko piszesz bzdury i wypominasz "czemu to jest tak ,a nie siak". Piszesz bzdury ,tylko się czepiasz bez pokrycia.