Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#2801 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 08:20

Virenque, Mam ten pierwszy, i mogę poratować. Info na pw. :-D

#2802 JJ

JJ
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 12:17

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i porady :)

@dawidr
bardzo chętnie, tylko obawiam się, że muszę jeszcze poćwiczyć, bo aktualnie jestem za cienki w nogach, aby z kimś umówić się na wspólny wypad :)

@Virenque
bardzo fajny blog, postaram się być stałym bywalcem, na pewno czegoś ciekawego się dowiem, Twoje trasy Garmina też są nieocenione. Dziękuje!

@Maks
dzięki za podrzucenie trasy na pewno kiedyś ją przetestuje ;)

#2803 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 14:06

JJ, jakie długie mają być te traski? Na południu jest wiele fajnych dróg ;-)

Ul. Armii Poznań w Luboniu faktycznie jest z reguły bardzo zatłoczona, można zawsze próbować równoległymi drogami (blisko: Dworcowa, albo trochę dalej ul. Poznańska, przechodzi w Polną - obie z nowiutką nawierzchnią, praktycznie bez aut, drogi nawet nie ma jeszcze w całości na mapach).

Możesz też wyjechać z Poznaniu ul. Starołęcką i dalej przez Czapury do Rogalinka.

Fajny jest też wyjazd z P-nia na pd-zach / Komorniki drogą serwisową równoległą do Głogowskiej (od ul. Ostatniej, do niej dojedziesz np. ul. Boh. Westerplatte wzdłuż której biegną asfaltowe ścieżki), a potem ul. Nowe Kotowo. Dobre asfalty, mały ruch.

Najlepiej spróbować z kimś, kto już trochę jeździ i nie wykręcać się "jestem za cienki w nogach"!!! :-D

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#2804 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 17 April 2013 - 14:33

Ja zapraszam na południe Lepsze trasy a co

Pewnie ,że lepsze :mrgreen: zaprezentuję przykładową a i pochwale się przy okazji swoim dzisiejszym dokonaniem , a co :mrgreen:

http://www.endomondo...7806924/3309858

#2805 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 14:43

kryniu, bardzo zacnie! Sam jechałeś? Fajnie masz, że do roboty masz całkiem spory kawałek ;-)
W piątek planuję podobnie, no może trochę krócej, ze 100 km. Start ok. 12-13. Ktoś się pisze?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#2806 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 15:51

Widzę kryniu, że przeczytałeś Friela i wziąłeś się za kręcenie na wyższej kadencji. Tak trzymać!!!

#2807 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 17 April 2013 - 16:20

Radello - tak , sam jechałem , z reguły jeżdżę sam niestety...
Maciej -na świeżym powietrzu kręcę o ok 10 obr/min wyżej niż do tej pory , zima była długa więc zarówno Friel ,jak i trenażer stały mi się bardzo bliskie :mrgreen: w efekcie mam teraz av cad ok 85 w stosunku do 76 z zeszłego sezonu.

#2808 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 18:34

Tak jak na endomondo już gadaliśmy kiedyś, musimy się jakoś umówić na wspólne kręcenie :mrgreen:

#2809 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2013 - 19:05

Maciej -na świeżym powietrzu kręcę o ok 10 obr/min wyżej niż do tej pory , zima była długa więc zarówno Friel ,jak i trenażer stały mi się bardzo bliskie :mrgreen: w efekcie mam teraz av cad ok 85 w stosunku do 76 z zeszłego sezonu.

Zobaczymy jak to się przełoży na wyniki w tym sezonie:) U mnie jest progres w porównaniu do zeszłego sezonu, potrzebuje tylko poprawić pracę powyżej LT bo szybko się zatykam.

#2810 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 09:32

Zapraszam na trening z r. Starołęka jutro o 8.00
Planowana trasa Poznań-Śrem-Mosina-Poznań :-D

#2811 Daniel_105

Daniel_105
  • Użytkownik
  • 187 posts

Posted 19 April 2013 - 10:08

Szkoda że tak wcześnie z rana startujesz, bo chętnie z kimś obeznanym oblookałbym trasy na południe Poznania.

#2812 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 10:25

Rafał tak zawsze w środku nocy wyjeżdża ;-) Akurat on zna ciekawe trasy baaardzo dobrze.

Co do wspólnego umawiania się, mam całkiem poważną propozycję. Może byśmy grupę na FB założyli, np. "Szosowy Poznań" albo dwie, północ i południe ;-) Można by tam informować o swoich wyjściach z niewielkim wyprzedzeniem, np. dwie-trzy godziny.
Na forum trzeba wejść, poklikać, itd. A FB sam się do człowieka odzywa...

#2813 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądLuboń

Posted 19 April 2013 - 10:36

Ja się pojawię. :-)

#2814 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 10:43

Radello grupa na FB istnieje już od ubiegłego roku, sam zakładałem :)
Ustawki i wspólne treningi Poznań.
W grupie jest bardzo dużo ludzi i co tydzień wpisywane są informacje o wspólnych treningach.
pzdr

#2815 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 10:50

Dzięki Virenque!!!
Jakoś nie zauważyłem na forum info o tej grupie...

#2816 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 11:38

Szkoda że tak wcześnie z rana startujesz,

No niestety coś za coś, dla jednych noc dla innych juz dzień :-D Ale i tak zapraszam.

Ps. na 12.00 idę do roboty, i póżniej nie mogę :-/

#2817 Mikrobus

Mikrobus
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 12:53

Ktoś z was przejeżdżał przez rondo Starołęka w koszulce Saxo-Tinkoff około godziny 16.00? :mrgreen:

To mogłem być ja :)

Niestety jeżdże sam, a też chętnie bym się podczepił, po 16, w stronę południową.

#2818 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 19 April 2013 - 14:00

Dla mnie niestety 8.00 na Starołęce również za wcześnie...dlatego dla chcących poznać trasy na południe od Poznania mam alternatywną propozycję :-D ( mam nadzieje ,że Rafał nie zarzuci mi nieuczciwej konkurencji :mrgreen: ) , jeżeli ktoś będzie chętny to powiedzmy 10.00 przy siedzibie Shimano w Gądkach ( dogodny dojazd od Szczepankowa i od Starołęki ulicą Głuszyna) . Do przejechania około 100 km - reflektuje ktoś? Przewidywane tempo 32-35 km/h :-D dostosowane oczywiście do warunków meteo i formy ewentualnych uczestników :mrgreen:

#2819 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2013 - 14:43

Niedziela 9.30 startujemy z ustawką Szpikową:) Krzyżówka Dojazd/ Wojska Polskiego. Planuję jechać trasę ok 100km, tempo spokojne 27-30.

#2820 Gosc_zdanozdan_*

Gosc_zdanozdan_*
  • Gość

Posted 19 April 2013 - 15:43

Witam, wiadomo czy tor jest dostępny ?

Reply to this topic