Ma być raczej równo i w tlenie.
Szosowcy POZNAŃ
Napisano 11 kwiecień 2013 - 15:19
Ma być raczej równo i w tlenie.
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 11 kwiecień 2013 - 19:06
Szykuje się fajny trening w grupie...
Gosc_Patricko_*
Napisano 12 kwiecień 2013 - 09:41
Zabrałbym się z Wami od Obornik ale mam wyjazd rodzinny :/. Uważajcie bo odcinek od Dąbrówki Leśnej do Ludom przez las jest bardzo dziurawy i wyboisty. Po zimie trochę połatali ale ogólnie kiepska nawierzchnia.W niedzielę jak będzie pogoda jadę trasę na Czarnków
Napisano 13 kwiecień 2013 - 06:08
Myślę, że możemy się ustawić na 8:30 - Rondo Obornickie.
pozdrawiam
Napisano 14 kwiecień 2013 - 20:04
pzdr
Napisano 16 kwiecień 2013 - 07:56
gdzie robicie treningi w tygodniu tak po 16?
-jazda przez poligon odpada, bo w regulaminie jest napisane, że otwarte tylko w weekendy (chyba, że praktyka mówi inaczej)
-próbowałem wczoraj Dolna Wildą - Armii Poznań w kierunku Puszczykowa, ale korki mnie zniechęciły (może później na trasie jest lepiej?)
-w weekendy jeżdżę do rodziny do Opalenicy, Bukowską w kierunku Nowego Tomyśla, ale w tygodniu tam ruch jest straszny
Proszę o porady bardziej doświadczonych
Napisano 16 kwiecień 2013 - 08:13
Pytanie o jakie treningi Ci chodzi znaczy jakie długie ?
Ja ze swej strony polecam trasę która ma około 100km.
http://www.gpsies.co...ibqaerzqzdmsiom
Napisano 16 kwiecień 2013 - 08:26
Mam rodzinkę w Suchym Lesie. Więc mam dobrą bazę wypadową na północ. Jest pełno wiosek pomiędzy Poznaniem a Obornikami w których jest całkiem dobry asfalt, np. Zielątkowo, Maniewo.
Natomiast w tygodniu jeżdżę do roboty rowerem eksplorując południe Poznania. Również sporo dobrych dróg: Tulce, Koninko, Kórnik, Rogalinek.
Moi rodzice mieszkają w Śliwnie, taka wioska niedaleko Kuślina. Jak jestem tam na weekend to często jeżdżę przez Opalenicę. Możemy się tam kiedyś umówić. Mam sporo fajnych tras tam obcykanych:) Dystans pomiędzy 50 a 150km.
Napisano 16 kwiecień 2013 - 12:21
Popołudniami nawet jak straż miejska łapie auta to na nas nie zwracają raczej uwagi
Ogólnie na północ jest masa ciekawych tras, popatrz sobie na moim blogu, mam powrzucane zawsze mapki z garmin connect.
pzdr
Napisano 16 kwiecień 2013 - 18:15
Cześć,
-jazda przez poligon odpada, bo w regulaminie jest napisane, że otwarte tylko w weekendy (chyba, że praktyka mówi inaczej)
-próbowałem wczoraj Dolna Wildą - Armii Poznań w kierunku Puszczykowa, ale korki mnie zniechęciły (może później na trasie jest lepiej?)
-w weekendy jeżdżę do rodziny do Opalenicy, Bukowską w kierunku Nowego Tomyśla, ale w tygodniu tam ruch jest straszny
Jak coś się dzieje na poligonie co mogłoby zagrozić bespieczeństwu na szosie to zazwyczaj stoją żołnierze i pilnują. Strzelnice są ustawione w kierunkach przeciwnych do drogi. Czasami porusza się jakiś sprzęt wojskowy, wtedy się zatrzymuję na poboczu i przepuszczam, w końcu to ich droga ;-)
Napisano 16 kwiecień 2013 - 20:53
Cześć,
Ja zapraszam na południe :mrgreen: Lepsze trasy a co :evil:
Napisano 16 kwiecień 2013 - 20:57
Czy ktoś miałby pożyczyć uchwyt rowerowy na widelec do bagażnika dachowego ?
Potrzebowałby takie coś w terminie 21.06 - 7.07.
Ktoś mnie poratuje ?
Coś w tym rodzaju: