Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#3101 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 05 July 2013 - 15:22

4 kontrolki pala się czerwone (m.in olej) i w braku pusto lol :lol: :mrgreen:

#3102 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 05 July 2013 - 21:11

Etam , najważniejsze że ciągnie ! ;D

#3103 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 06 July 2013 - 09:14

mam 2 wolne miejsca na sobotę (Krzywiń). Wyjazd z Lubonia/Poznania.

Ja również oferuję wyjazd z Poznania do Krzywinia dla jednej osoby z rowerem- wyjazd z Centrum-Poznań, ok godz 13. Zainteresowanych prosze o kontakt prv/mail.
[email protected]

#3104 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 July 2013 - 10:50

Ja również będę - miejsc wolnych nie mam bo jadę z żonką i dzieciaczkami. Będę miał kibiców :mrgreen:
Jakby co mam czerwoną Meridę 904 i czerwoną koszulkę :)

#3105 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 July 2013 - 11:07

Też będę, jak co srebrna Vectra kombi z naklejką Szpikową na klapie :)

#3106 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 July 2013 - 19:57

No i po Krzywiniu - pojechałem, złapałem pane i wróciłem :mrgreen:
A no i poznałem w końcu osobiście maciej1986. Pozdo Maciej, dzięki za wspólną jazdę momentami w grupie.

Startowałem na 120km. Tempo od samego startu wręcz kosmiczne. Pierwszy zaciąg na pierwszej dłuższej prostej tuż po starcie i już 50km/h i to wcale nie oznaczało utrzymacie się z tyłu grupy :mrgreen:
Jechałem z Maciejem w głównej grupie połowę dystansu aż złapałem gumę na 60km. Miałem zapasową dętkę ale nie było najmniejszego sensu gonić mastersów, bo 40km/h nie schodziło z licznika ani przez chwilę :) Pierwsze 50km przejechałem ze średnia 41km/h.
Pewnie jeszcze runda i odpadł bym z głównej grupy bo tak jak mówiłem, zaciągi szły konkretne. Na następnym okrążeniu Maciej też już zjechał, peleton porwał się na mniejsze grupy ale tempo i tak mocne.

#3107 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 07 July 2013 - 20:22

Co z filmem z Kleszczewa?

#3108 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 July 2013 - 20:36

dawidr także miło było poznać, miałeś akurat takiego farta, że trafiłeś na naprawdę niezły ogień, zazwyczaj bywało nieco lżej. Tak więc jak możesz to wpadaj 20 lipca na tor poznań, powinno być spokojniej.

#3109 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 July 2013 - 20:59

dawidr także miło było poznać, miałeś akurat takiego farta, że trafiłeś na naprawdę niezły ogień, zazwyczaj bywało nieco lżej. Tak więc jak możesz to wpadaj 20 lipca na tor poznań, powinno być spokojniej.

Jeżeli nie będę miał jakiegoś wyjazdu z rodzinką weekend to na pewno się pojawię.

#3110 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 07 July 2013 - 21:47

Ja dziś nigdzie nie startowałem ;D zawoziłem młodych na Mistrzostwa Polski do Strykowa ;D Następny start dopiero na torze Poznan . To mówicie że tempo mocne ? A w kole był ktoś na kryterce ? jak tam się poukłądało ?

#3111 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,262 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 July 2013 - 22:15

Chciałem wpaść wam pokibicować, tylko ze pojechałem tam dziś :mrgreen:
Przynajmniej sobie dobry trening zrobiłem.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3112 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 08 July 2013 - 09:55

Krzywiń - bardzo solidne tempo, początek bez skrupułów - od razu ogień w płucach i zapiek w nodze (następnym razem przyda się solidna rozgrzewka).

---

I kolejny raz moje standardowe pytanie (na które nikt nie odpowiada):
Czy we wtorek/środę - jest dostępny tor Poznań od godz. 18/1830 ?

#3113 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2013 - 13:15

I kolejny raz moje standardowe pytanie (na które nikt nie odpowiada):
Czy we wtorek/środę - jest dostępny tor Poznań od godz. 18/1830 ?

Nie mam zielonego pojęcia. W życiu nie byłem na torze nawet jako kibic jakiejkolwiek imprezy które się tam odbywają a co dopiero o jeździe na rowerze :-)

#3114 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 08 July 2013 - 13:20

Dodam jeszcze, że na BLOGU dostępny jest wykres GPS z Krzywinia (sports-tracker) oraz kilka fotografii.

Podziękowania dla Daromira i macieja1986 za współpracę podczas wyścigu - zawsze lepiej gdy wokół znajome twarze i znajome łydy :P

-----------

W życiu nie byłem na torze

hej, a ja serdecznie polecam jazde na torze. bezpiecznie i gładko... a do tego gdy zbierze się ekipa, to można solidnie sie napracować...

#3115 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2013 - 14:05

Podziękowania dla Daromira i macieja1986 za współpracę podczas wyścigu - zawsze lepiej gdy wokół znajome twarze i znajome łydy :P

W takim razie jechaliśmy razem, który to jesteś Ty? :mrgreen:
Jeszcze jedno, kto to jest w czerwonym stroju polart? Ktoś z Poznania?

#3116 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 08 July 2013 - 15:10

który to jesteś Ty?

jam Ci jest sgb-player ;>
a reszta niech się sama ujawni :idea:

#3117 daromir

daromir
  • Użytkownik
  • 90 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2013 - 16:27

dAb dzięki za pracę do samego końca:) Ten w koszulce Polartu to ja:)

#3118 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 08 July 2013 - 16:36

Byłem w Kole (ktoś pytał...)

Fajne kryterium na fajnej i szybkiej rundzie. Wszędzie szeroko, dobra lub b.dobra nawierzchnia, szybkie zakręty.

Niestety sporo minusów ale i tak organizacyjnie było lepiej niż na majowym wyścigu masters "Nad Wartą":
- długi czas oczekiwania na start od momentu zamknięcia biura zawodów (4h),
- kontaktowałem się z orgem "przyjedź wcześniej bo start pewnie będzie mocno przyśpieszony...", tymczasem start nastąpił 20 minut później niż planowano, miał być punkt 14, było 20 po,
- skrócenie dystansu z 20 do 10 rund (nie wiem dlaczego), niektórzy przebyli ładny kawałek drogi, po co ? aby ścigać się przez 18 km ? (runda miała 1800 metrów),
- pewien sędzia traktował wyścig jak MŚ i skrupulatnie sprawdzał licencje..."ktoś za to powinien beknąć, kto to wydał, powinienem zabrać i odesłać..." - to niektóre teksty,

Szkoda, że tylko 10 chłopa w M30, na szczęście kilku mocnych więc było co i z kim jechać. Puścili nas wszystkich razem także była namiastka małego "peletoniku".

Na plus:
- fajna i szybka runda
- nagradzali pierwszych pięciu w każdej kat. reklamówkami z kolarskimi gadżetami
- jakieś żarcie było dla wszystkich na mecie
- sędziwie dali radę, nie było protestów i kłócenia się o swoje

Na deser obejrzało się wyścig elity. Przyjechali wszyscy oprócz cycków (był tylko jeden).

#3119 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2013 - 17:36

dAb dzięki za pracę do samego końca:) Ten w koszulce Polartu to ja:)

Widziałem Cię na wyścigu w Świdwinie dlatego pytałem. O ile pamiętam to stałeś tam na pudle :-)
Następnym razem podejdę i zagadam :mrgreen:

#3120 Gosc_dAb_*

Gosc_dAb_*
  • Gość

Posted 09 July 2013 - 10:35

dzwonilem do biura Toru Poznan, (dane kontaktowe: http://www.aw.poznan...t_aw/index.html )

:idea: informacja, którą otrzymałem: dziś tor zajęty do godziny 19, jutro tor zajęty do godziny 17.
do zobaczenia (?)

Reply to this topic