Szosowcy POZNAŃ
Gosc_dAb_*
Napisano 06 lipiec 2013 - 09:14
mam 2 wolne miejsca na sobotę (Krzywiń). Wyjazd z Lubonia/Poznania.
Ja również oferuję wyjazd z Poznania do Krzywinia dla jednej osoby z rowerem- wyjazd z Centrum-Poznań, ok godz 13. Zainteresowanych prosze o kontakt prv/mail.
[email protected]
Napisano 07 lipiec 2013 - 19:57
A no i poznałem w końcu osobiście maciej1986. Pozdo Maciej, dzięki za wspólną jazdę momentami w grupie.
Startowałem na 120km. Tempo od samego startu wręcz kosmiczne. Pierwszy zaciąg na pierwszej dłuższej prostej tuż po starcie i już 50km/h i to wcale nie oznaczało utrzymacie się z tyłu grupy :mrgreen:
Jechałem z Maciejem w głównej grupie połowę dystansu aż złapałem gumę na 60km. Miałem zapasową dętkę ale nie było najmniejszego sensu gonić mastersów, bo 40km/h nie schodziło z licznika ani przez chwilę
Pewnie jeszcze runda i odpadł bym z głównej grupy bo tak jak mówiłem, zaciągi szły konkretne. Na następnym okrążeniu Maciej też już zjechał, peleton porwał się na mniejsze grupy ale tempo i tak mocne.
Napisano 07 lipiec 2013 - 20:59
Jeżeli nie będę miał jakiegoś wyjazdu z rodzinką weekend to na pewno się pojawię.dawidr także miło było poznać, miałeś akurat takiego farta, że trafiłeś na naprawdę niezły ogień, zazwyczaj bywało nieco lżej. Tak więc jak możesz to wpadaj 20 lipca na tor poznań, powinno być spokojniej.
Gosc_dAb_*
Napisano 08 lipiec 2013 - 09:55
---
I kolejny raz moje standardowe pytanie (na które nikt nie odpowiada):
Czy we wtorek/środę - jest dostępny tor Poznań od godz. 18/1830 ?
Napisano 08 lipiec 2013 - 13:15
Nie mam zielonego pojęcia. W życiu nie byłem na torze nawet jako kibic jakiejkolwiek imprezy które się tam odbywają a co dopiero o jeździe na rowerze :-)I kolejny raz moje standardowe pytanie (na które nikt nie odpowiada):
Czy we wtorek/środę - jest dostępny tor Poznań od godz. 18/1830 ?
Gosc_dAb_*
Napisano 08 lipiec 2013 - 13:20
Podziękowania dla Daromira i macieja1986 za współpracę podczas wyścigu - zawsze lepiej gdy wokół znajome twarze i znajome łydy
-----------
W życiu nie byłem na torze
hej, a ja serdecznie polecam jazde na torze. bezpiecznie i gładko... a do tego gdy zbierze się ekipa, to można solidnie sie napracować...
Napisano 08 lipiec 2013 - 14:05
W takim razie jechaliśmy razem, który to jesteś Ty? :mrgreen:Podziękowania dla Daromira i macieja1986 za współpracę podczas wyścigu - zawsze lepiej gdy wokół znajome twarze i znajome łydy
Jeszcze jedno, kto to jest w czerwonym stroju polart? Ktoś z Poznania?
Napisano 08 lipiec 2013 - 16:36
Fajne kryterium na fajnej i szybkiej rundzie. Wszędzie szeroko, dobra lub b.dobra nawierzchnia, szybkie zakręty.
Niestety sporo minusów ale i tak organizacyjnie było lepiej niż na majowym wyścigu masters "Nad Wartą":
- długi czas oczekiwania na start od momentu zamknięcia biura zawodów (4h),
- kontaktowałem się z orgem "przyjedź wcześniej bo start pewnie będzie mocno przyśpieszony...", tymczasem start nastąpił 20 minut później niż planowano, miał być punkt 14, było 20 po,
- skrócenie dystansu z 20 do 10 rund (nie wiem dlaczego), niektórzy przebyli ładny kawałek drogi, po co ? aby ścigać się przez 18 km ? (runda miała 1800 metrów),
- pewien sędzia traktował wyścig jak MŚ i skrupulatnie sprawdzał licencje..."ktoś za to powinien beknąć, kto to wydał, powinienem zabrać i odesłać..." - to niektóre teksty,
Szkoda, że tylko 10 chłopa w M30, na szczęście kilku mocnych więc było co i z kim jechać. Puścili nas wszystkich razem także była namiastka małego "peletoniku".
Na plus:
- fajna i szybka runda
- nagradzali pierwszych pięciu w każdej kat. reklamówkami z kolarskimi gadżetami
- jakieś żarcie było dla wszystkich na mecie
- sędziwie dali radę, nie było protestów i kłócenia się o swoje
Na deser obejrzało się wyścig elity. Przyjechali wszyscy oprócz cycków (był tylko jeden).
Gosc_dAb_*
Napisano 09 lipiec 2013 - 10:35
:idea: informacja, którą otrzymałem: dziś tor zajęty do godziny 19, jutro tor zajęty do godziny 17.
do zobaczenia (?)