Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#381 xArEs

xArEs
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 08:55

ja pewnie też będę - na błękitnym szosowym B'twinie.

#382 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 09 April 2010 - 10:27

Qrczaki, nie mogę obiecać, ale jeśli zdążę z siatkówki, to także się pojawię. Srebrny Wagant.

#383 xArEs

xArEs
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 19:22

Miło było Was poznać Chłopaki, aczkolwiek okoliczności nie za fajne.
Dla tych co nie byli:
Tempo było typowo hulajnogowe a ludu było tak na oko z 300 osób z okładem. forowiczów było chyba z 5 osób.
Gost Bike został zamocowany na moście dworcowym i ma formę szosówki !

#384 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 19:41

No rzeczywiście szkoda, że takie okoliczności, ogólnie była lekka nerwówka z kierowcami, ale obyło się bez incydentów. Trochę szkoda, że nie było z nami Policji, znów byliśmy uważani za szkodniki, ale cóż zrobić.

#385 jaca8200

jaca8200
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 19:58

Rzeczywiscie, okolicznosci smutne, nie mniej milo bylo poznac wszystkich:) Kurde po takim bujaniu sie nogi bola bardziej niz po konkretnej jezdzie:) Pozdrawiam

#386 CycloOxy

CycloOxy
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 19:59

5 osób

ja byłem 6 ;)

Ogólnie było nas sporo, mało km i tempo zerowe ;)

#387 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 20:03

Zawsze mówiłem, że 1,5h masie jest człowiek bardziej zmęczony niż po 1,5h kręcenia w tlenie.

#388 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 posts
  • Skądszn

Posted 09 April 2010 - 20:10

przejazdy bez policji moim zdaniem tylko jeszcze lepiej obrazuja jak rowerzysci czuja sie wsrod samochodow i uswiadamiaja, ze dla nas tez potrzebne sa 'drogi'.

swoja droga wracajac z masy prawie walnalby mnie samochod... jechalem sobie elegancko po glogowskiej. no i sobie mysle, ze przeciez facet nie bedzie skrecal zaraz przede mna, ze widzi jak szybko jade i ze nikogo za mna nie ma... na cholera ma sie pchac? kur*a, gdybym nie wjechal na chodnik wyladowalbym na masce... i czym jezdzil? bmw! niech no jeszcze raz takiego spotkam w bmw to mu kur*a opony poprzebijam... doslownie plaga idiotow.

#389 emilpe

emilpe
  • Użytkownik
  • 180 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 20:30

przejazdy bez policji moim zdaniem tylko jeszcze lepiej obrazuja jak rowerzysci czuja sie wsrod samochodow i uswiadamiaja, ze dla nas tez potrzebne sa 'drogi'.

swoja droga wracajac z masy prawie walnalby mnie samochod... jechalem sobie elegancko po glogowskiej. no i sobie mysle, ze przeciez facet nie bedzie skrecal zaraz przede mna, ze widzi jak szybko jade i ze nikogo za mna nie ma... na cholera ma sie pchac? kur*a, gdybym nie wjechal na chodnik wyladowalbym na masce... i czym jezdzil? bmw! niech no jeszcze raz takiego spotkam w bmw to mu kur*a opony poprzebijam... doslownie plaga idiotow.

Ja już raz sie tak przejechałem po masce samochodu, jak kobieta chciała zaparkować pod politechniką w prawo... Hamowałem oczywiście, więc tylko w sumie oparłem przednie koło na boku maski, a sam przejechałem się po niej :lol: Mi i rowerowi nic się nie stało na szczęście bo jechałem trekkingiem, ale jakby był szosówka i bym się spieszył...

#390 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2010 - 20:54

Wiecie, to czy to BMW czy inne auto lub czy kobieta czy mężczyzna to nie ma znaczenia, idiotów nie brakuje. Sam wczoraj bym zakończył żywot na rowerze, lusterko otarło mi się o kurtkę, szczęście że lekko zjechałem do krawędzi bo inaczej koleś który mnie wyprzedzał, zabrał by mnie na maskę. Normalnie już się we mnie gotuje, na masie jak widziałem kierowców rzucających wyzwiska pod adresem rowerzystów, miałem ochotę... szkoda gadać...

#391 CycloOxy

CycloOxy
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 April 2010 - 17:37

Ja jutro, czyli w czwartek ruszam około 16:00 z Naramowic (ul. Błażeja) i jadę dalej do Biedruska i potem rundki na poligonie.

I co byłeś na tym poligonie ??

Bo o tej porze po pracy też tam byłem ale jechałem od Obornickiej.

Jutro planuje setkę tym razem w tlenie, ale pogoda może nie sprzyjać.

#392 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 April 2010 - 17:46

Byłem, byłem i zrobiłem w sumie trzy rundy.
Czerwono czarny Giant, spodenki Caisse d'Epargne i niebieska bluza.
Kolarzy było dużo, więc pewnie się mijaliśmy.

Ja jutro chyba zdecyduje się w końcu na ustawkę na Obornicką, choć prognozy nie zachęcają.

pzdr

#393 CycloOxy

CycloOxy
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 April 2010 - 17:54

możliwe, że mnie mijałeś jak wyjeżdżałem z lasu (byłem za potrzebą :lol: ) szaro-czarny kellys mtb na slickach.

pzdr

#394 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 April 2010 - 19:20

No to już kojarzę :)
Chyba od razu po chwili robiłem nawrót :)

pzdr

#395 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 April 2010 - 19:46

Jak jutro będzie w miarę ładnie od rana to pojawię się na obornickim, żeby Ci najsłabsi mieli z kim kręcić :mrgreen:

#396 CycloOxy

CycloOxy
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 April 2010 - 20:48

No to już kojarzę :)
Chyba od razu po chwili robiłem nawrót :)

pzdr

Zgadza się, ja wyciągałem z kieszeni licznik żeby wpiąć, potem Cie dogoniłem, ale po chwili robiłeś nawrót, a ja pojechałem dalej.

Jutro musi być ładnie !

Chociaż do tej godziny 15 :)

Dla tych co śledzą pogodę www.pogodynka.pl .

#397 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 April 2010 - 12:40

No i byłem... był także Virenque, do Obornik spokojnie, po skręcie na Murowaną, przerwa dla chętnych za potrzebą. My spokojnie kręciliśmy, w pewnym momencie znaleźliśmy się z Virenque na czele grupy, następnie grupka która się zatrzymała nas dogoniła i odjechała... ja zostałem. Powoli zaczęliśmy się łączyć w grupki, na początku 4 osoby. Przed Murowaną było nas już 7. Potem samotnie pojechałem przez poligon do Złotnik, przez Psarskie do domu. Ogólnie z treningiem wiele to wspólnego nie miało, ujechałem się mocno.

#398 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 April 2010 - 12:54

Taaa, też trochę czuje w nogach dzisiejszą jazdę.
Ja za Obornikami się włączyłem do pierwszej grupki, ale jak tempo wzrosło do około 45 km/h to nie miało to sensu i odpuściłem.
Poczekałem chwilę i potem jechałem w dwójkę z kimś po zmianach. Można więc powiedzieć się dojechałem w drugiej "grupce" :) Było fajnie i mocno, ale dobrze że nie za długo ;)

Za tydzień znów się pojawię, ale pogoda mogłaby być lepsza.

maciej1986 miło było poznać :)

pozdrawiam

#399 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,260 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 April 2010 - 13:05

nie padało wam?
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#400 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 April 2010 - 13:11

Kropiło na dojeździe do Obornik, i potem od Murowanej kropiło do samego końca, ale opad był znośny.
Virenque również było miło poznać, na pewno za tydzień też się pojawię.

Reply to this topic