Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy POZNAŃ

3897 odpowiedzi w tym temacie

#3741 Clinton

Clinton
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądPolkowice

Napisano 24 maj 2014 - 18:25

W niedziele to chyba sprawa oczywista - ustawka na obornickim o 10.00  :-D

Chętnie bym się dołączył do jutrzejszej ustawki z obornickiego. Nie jeździłem jeszcze z Wami, ile macie zamiar zrobić? I jakie tempo?

Pozdrawiam!

#3742 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 maj 2014 - 19:05

Jak już ktoś pisał, 60 albo 90 kilometrów, tempo wyścigowe.

Wpadaj, czym więcej ludzi tym lepiej!

Giant TCR Advanced 2016

#3743 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 14:42

Dla kolegi któremu dzisiaj coś nie pasowało przrd podjazdem w Biedrusku (kimkolwiek jesteś): nie wiem o co Ci chodziło, nie pierwszy raz jade w grupie. Dokładnie się obejrzałem i widziałem że nikogo za mną nie ma a że nie byłeś za mną to mogłeś tego nie widzieć.
Od samego ronda wszyscy się czaili i nie wychodzili na zmiane trzeba było wyjść...

PS. W odrużnieniu do częsciu ludzi pewnie na Obornickim mam ubezpieczenie i chaty nie musze sprzedawać...

Giant TCR Advanced 2016

#3744 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 14:51

łoooo o co poszło ? daliście sobie po razie ? :D

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#3745 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 15:13

Jade sobie jade od ronda w Bolechowie jak zwykle przyczajki i nikt nie chciał wyjść na zmiane (ja z przodu). Wiec zwolniłem i spokojnie raz w lewo raz w prawo ale nadal nic. Wiec podjechałem do lewej, OGLĄDAM SIĘ ZA SIEBIE nikogo nie ma za mną wiec mocno w lewo aby ktoś wyszedł...
A tu jakiś koleś z tyłu na mnie co odpierdalam i jak po wpadają na mnie (pytam sie kto jak było wolne) to bedę musiał chate sprzedać bo się nie wypłace :D

Giant TCR Advanced 2016

#3746 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 17:22

Zasada jak w przypadku samochodu, kto się w du** wpakuje tego wina. Nie zachowanie bezpiecznej odległości. Jak się komu jazda na kole nie podoba to do przodu ;)
  • play lubi to
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3747 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 20:11

U la la... ale ktos z ustawki czy przypadkowy niedzielniak?

#3748 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 20:24

Taki koleś w pomarańczowym stroju dzisiaj jechał - nie znam go...

Giant TCR Advanced 2016

#3749 Daniel_105

Daniel_105
  • Użytkownik
  • 187 postów

Napisano 25 maj 2014 - 20:29

Jade sobie jade od ronda w Bolechowie jak zwykle przyczajki i nikt nie chciał wyjść na zmiane (ja z przodu). Wiec zwolniłem i spokojnie raz w lewo raz w prawo ale nadal nic. Wiec podjechałem do lewej, OGLĄDAM SIĘ ZA SIEBIE nikogo nie ma za mną wiec mocno w lewo aby ktoś wyszedł...
A tu jakiś koleś z tyłu na mnie co odpierdalam i jak po wpadają na mnie (pytam sie kto jak było wolne) to bedę musiał chate sprzedać bo się nie wypłace :D

Nawet gdyby nie było to tak się nie robi...jechaliśmy na zakładkę, trzeba było po prostu puścić korby, zjechać do prawej... i tyle. Koleś za tobą ostro zahamował a dalej wszyscy kolejno za nim. a ty się dziwisz że facet cię opierdolił. Inna sprawa że ten za tobą to jakiś triahlonowiec, który nie za bardzo rozumiał o co kaman i mógł Cie po prostu nie zrozumieć, o ile mu zmianę sygnalizowałeś.  I żeby nie było nie ja cię opierdalałem.

#3750 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 25 maj 2014 - 20:34

Eeee sam jesteś triathlonowiec, co jak co ale za Dawidem jechałem ja i co jak co ale na pewno nie hamowałem.

#3751 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2014 - 20:58

Nawet gdyby nie było to tak się nie robi...jechaliśmy na zakładkę, trzeba było po prostu puścić korby, zjechać do prawej... i tyle. Koleś za tobą ostro zahamował a dalej wszyscy kolejno za nim. a ty się dziwisz że facet cię opierdolił. Inna sprawa że ten za tobą to jakiś triahlonowiec, który nie za bardzo rozumiał o co kaman i mógł Cie po prostu nie zrozumieć, o ile mu zmianę sygnalizowałeś.  I żeby nie było nie ja cię opierdalałem.

Nie wiem czy mówimy o tym samym miejscu i osobie. Ja mówię o odcinku od ronda w Bolechowie do Biedruska. Osoba za mną na pewno nie jechała na zakładkę w bo jak mówiłem się oglądałem. Jakbym się nie obejrzał to oczywiście moja wina, skuliłbym ogon i przeprosił... Zresztą jak pisze playzino jechał za mną i nie hamował.

Dobra, było minęło, koniec tematu z mojej strony... 

Giant TCR Advanced 2016

#3752 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 27 maj 2014 - 18:56

www.facebook.com/kolarski.czwartek

• dawidr lubi to

#3753 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 28 maj 2014 - 09:23

Lista startowa mówi że już ponad 200 osób. :P

http://bike.poznan.p.../lista-startowa

tak na zimno kalkulując będzie pewnie powtórka z Leszna, czyli spęd :-) przebieg trasy w moim odczuciu - mega niebezpieczny początek i koniec, szczególnie wyjazd z Malty i sam krótki "finisz" poprzedzony niebezpiecznym zakrętem, wejściem na kostkę brukową - jak będzie grupa to tam właśnie powinni ustawić się ratownicy medyczni.

+ nieogarnięci kibice i spacerowicze + pieski + wózki + kotki + słupki + ... = poleci mięsko, byleby kogoś ktoś nie rozjechał ..

Do tego "triathlon" ... nothing personal, but .. jak ktoś jeździł z lemondką wiadomo, że każda niebezpieczna sytuacja zakończy się kraksą, bo nie zdążysz sięgnąć do klamek (większość ma tylko drążki bez klamek), życzę wszystkim żeby dojechała ucieczka ;-)

Ciekawe jaki będzie pomiar czasu, jeśli chipy i netto - osoby z pierwszej linii są na przegranej pozycji ;-)

Jedyne co jest fajne w tym wyścigu to dystans i to, że jest w Poznaniu :-D

#3754 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 28 maj 2014 - 09:29

www.facebook.com/kolarski.czwartek

a propos, chętnie zawiązałbym jakąś "koalicję" ;-)

#3755 racer1973

racer1973
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 28 maj 2014 - 09:33

a jaką kręcisz średnią na takim dystansie?

#3756 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 28 maj 2014 - 09:42

szczególnie wyjazd z Malty i sam krótki "finisz" poprzedzony niebezpiecznym zakrętem, wejściem na kostkę brukową - jak będzie grupa to tam właśnie powinni ustawić się ratownicy medyczni.

No finisz to będzie masakra, myślę że ogr spodziewa się zmęczonych pojedynczych uczestników, a nie finiszu z grupy. Jeszcze pewnie zrobią wąską bramkę jak na tri ;) Co do lemondek to moim zdaniem powinny być zakazane wszędzie tam gdzie jest jazda w grupie i to nie tylko do używania, ale ogólnie posiadania.

a jaką kręcisz średnią na takim dystansie?

Pytanie o średnią zawsze śmieszne :) Tym bardziej w kontekście Kolarskiego Czwartku.

#3757 pablo1

pablo1
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPoznan

Napisano 28 maj 2014 - 10:18

tak na zimno kalkulując będzie pewnie powtórka z Leszna, czyli spęd :-) przebieg trasy w moim odczuciu - mega niebezpieczny początek i koniec, szczególnie wyjazd z Malty i sam krótki "finisz" poprzedzony niebezpiecznym zakrętem, wejściem na kostkę brukową - jak będzie grupa to tam właśnie powinni ustawić się ratownicy medyczni.

+ nieogarnięci kibice i spacerowicze + pieski + wózki + kotki + słupki + ... = poleci mięsko, byleby kogoś ktoś nie rozjechał ..

Do tego "triathlon" ... nothing personal, but .. jak ktoś jeździł z lemondką wiadomo, że każda niebezpieczna sytuacja zakończy się kraksą, bo nie zdążysz sięgnąć do klamek (większość ma tylko drążki bez klamek), życzę wszystkim żeby dojechała ucieczka ;-)

Ciekawe jaki będzie pomiar czasu, jeśli chipy i netto - osoby z pierwszej linii są na przegranej pozycji ;-)

Jedyne co jest fajne w tym wyścigu to dystans i to, że jest w Poznaniu :-D

W regulaminie jest napisane że finisz będzie na ul.Baraniaka a na samej Malcie jest strefa Finishera ,a lemondki są zabronione (regulamin) :)

#3758 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 28 maj 2014 - 10:37

A to w takim razie ktoś się połapał i dokonał zmian bo wcześniej było info że finisz na wysokości trybun przy mecie toru regatowego.

#3759 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 maj 2014 - 15:01

I z tego co pamiętam był dopuszczony każdy typ roweru.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3760 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 28 maj 2014 - 15:04

I z tego co pamiętam był dopuszczony każdy typ roweru.

Chyba nadal jest.

Nie ma limitu dotyczących przełożeń w rowerach.
Nie ma regulacji dotyczących geometrii i kształtu ramy roweru dopóki nie zagraża ona bezpieczeństwu zawodnika i współzawodników.
Zabrania się używania w wyścigu otwartych przystawek typu lemond.

Czyli na poziomce też można :)

Dodaj odpowiedź