http://szosa.org/top...wycieczka-poznań-kołobrzeg-w-jedną-noc-78-czerwca/
Zapraszamy, do zrobienia 260km
Szosowcy POZNAŃ
Posted 05 June 2014 - 11:55
W praktyce jest tak, że jak Cię w tygodniu złapie policja (a niestety łapie) to masz mandat gwarantowany. I jest to oczywiście zgodne z regulaminem poligonu wywieszonym na wjeździe.
Ja już nie ryzykuje i w tygodniu poligon odpuszczam...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 05 June 2014 - 12:02
W praktyce jest tak, że jak Cię w tygodniu złapie policja (a niestety łapie) to masz mandat gwarantowany. I jest to oczywiście zgodne z regulaminem poligonu wywieszonym na wjeździe.
Ja już nie ryzykuje i w tygodniu poligon odpuszczam...
Dokładnie cieszmy się z opcji na weekend bo to w końcu życzliwość wojska że taką drogę udostępnia.
- hofier likes this
Posted 05 June 2014 - 12:25
odnośnie wrześniowego wyścigu "dla wszystkich" ;-)
Czy sektory będą startować w odstępach czasowych ? Jakich ?
Ilu zawodników będzie liczyć sektor ?
Jaki będzie obowiązywał pomiar czasu na wyścigu ? Brutto (godzina startu) czy netto (czas przekroczenia linii startu) ?
Czy będą sektory startowe ?
Wg jakiego klucza odbędzie się przydział sektorów ?
Do zobaczenia na starcie!
Solid Logistics POZnań Bike Challenge Team
Jednym słowem zapowiada się niezła masssófka ;-)
Posted 05 June 2014 - 14:35
Nie boicie się o swoje zdrowie jechać z taka ilością osób, które nie zawsze wiedzą jak sie zachować ?
Przy takiej ilości startujących, to zdecydowanie ubezpieczenie się kłania :-P.
W Lesznie w tym roku było mokro i trochę osób się poskładało. Jeden poszkodowany pięknego Looka dostał z powrotem złożonego ala Wigry3 :-/.
Jak pechowiec położy grupę to do końca życia się nie wypłaci.
- dawidr likes this
Posted 06 June 2014 - 13:50
Czy ktoś się wybiera jutro (sobota, 07,06,2014) na wyścig z cyklu Road Maraton do Leśnicy?
Oferuję 1 miejsce (rower w środku) lub ewentualnie 2 miejsca (rowery na dachu) w samochodzie - w zamian za drobną zrzutę na paliwo. Wyjeżdżam z Poznania ok. godz. 6:00. Kontakt 692 495 864.
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 06 June 2014 - 17:41
Przy takiej ilości startujących, to zdecydowanie ubezpieczenie się kłania :-P.
W Lesznie w tym roku było mokro i trochę osób się poskładało. Jeden poszkodowany pięknego Looka dostał z powrotem złożonego ala Wigry3 :-/.
Jak pechowiec położy grupę to do końca życia się nie wypłaci.
akurat mam ubezpieczenie oc i jakoś czuje się spokojniejszy od kiedy go wykupiłem ,to nie jest aż taki duży wydatek bo około 100 złotych na rok a nie muszę się martwić że w razie czego będę musiał płacić z własnej kieszeni .
- dawidr likes this
Posted 08 June 2014 - 08:08
doczytaj jaką kwotę gwarantuje to ubezpieczenie, małym druczkiem .... ;-)
*wyścig jak wyścig, glebę na ustawce też już widziałem (no i w Lesznie) zawsze jest ryzyko w peletonie, oprócz łydy" trzeba mieć trochę szczęścia, ciężko teraz powiedzieć jak to wszystko się ułoży - wiatr, grupa, na początku kryterium uliczne, może z drugiego sektora dojdzie grupa i jest pozamiatane ? może ucieczka odejdzie itp.
kto nie pojedzie - ten się nie dowie, chociaż fajerwerków kolarskich to bym się nie spodziewał po płaskiej trasie, tłumie itp. większość pewnie będzie chciała przekimać i dowieźć się w grupie
Posted 08 June 2014 - 12:34
kwotę ustalałem indywidualnie i nie ma tam żadnych problemów ,po za tym załatwił mi to dobry znajomy który zajmuje się ubezpieczeniami od wielu lat i posiada ich wiele .
Jeśli Cię to interesuje to 100 tysięcy spokojnie wystarczy jako oc w razie mojej winy ,a tą kwotę można podnieść ale nie widzę takiej potrzeby .Składka na rok to nie całe 100 złotych a do oc dochodzi jeszcze ubezpieczenie roweru na 4 tysiące plus inne opcje .
A jeśli chodzi o jazdę podczas maratonu czy wyścigu to trzeba mieć oczy dookoła głowy bo różni ludzie jeżdżą .
Jak będzie we wrześniu to okaże się po starcie ,Ja byłbym za tym żeby najpierw puścić tych od 30km wzwyż żeby ci wolniejsi mieli okazję jechać pierwsi chociaż przez chwilę ale co będzie to będzie .
- bratdalton likes this
Posted 09 June 2014 - 11:00
kwotę ustalałem indywidualnie i nie ma tam żadnych problemów ,po za tym załatwił mi to dobry znajomy który zajmuje się ubezpieczeniami od wielu lat i posiada ich wiele .
Jeśli Cię to interesuje to 100 tysięcy spokojnie wystarczy jako oc w razie mojej winy ,
To nie temat o ubezpieczeniach ale kilka faktów:
1) Zdecydowana większość tej Twojej składki to nie składka OC tylko raczej CASCO (jak przeczytasz OWU to się dowiesz dlaczego to raczej kasa wyrzucona w błoto).
2) Aby mieć OC nie musisz mieć rowerowego ubezpieczenia bo OC w życiu prywatywnym masz nawet ubezpieczając mieszkanie (przy okazji obejmuje wszystkich mieszkańców a nie tylko Ciebie).
3) Upewnij się że to ubezpieczenie obejmuje poważniejsze uprawianie sportu czyli udział w wyścigach bo to zupełnie inna para kaloszy.
4) 100k to wcale nie tak dużo, wystarczy że ktoś się trochę bardziej potłucze i będzie trzeba mu wypłacić odszkodowanie z tego tytułu i pozamiatane. Uszkodzenia sprzętu to raczej najmniejszy problem.
Posted 09 June 2014 - 17:08
To nie temat o ubezpieczeniach ale kilka faktów:
1) Zdecydowana większość tej Twojej składki to nie składka OC tylko raczej CASCO (jak przeczytasz OWU to się dowiesz dlaczego to raczej kasa wyrzucona w błoto).
2) Aby mieć OC nie musisz mieć rowerowego ubezpieczenia bo OC w życiu prywatywnym masz nawet ubezpieczając mieszkanie (przy okazji obejmuje wszystkich mieszkańców a nie tylko Ciebie).
3) Upewnij się że to ubezpieczenie obejmuje poważniejsze uprawianie sportu czyli udział w wyścigach bo to zupełnie inna para kaloszy.
4) 100k to wcale nie tak dużo, wystarczy że ktoś się trochę bardziej potłucze i będzie trzeba mu wypłacić odszkodowanie z tego tytułu i pozamiatane. Uszkodzenia sprzętu to raczej najmniejszy problem.
to kasa nie wyrzucona w błoto ,było to konsultowane najpierw z ubezpieczycielem i obejmuje wszystko ,dobra koniec tematu bo zaczyna się znowu zamęt robić .