2 replies to this topic
Posted 17 April 2024 - 09:08
Planuje zakupić kompletną grupę eTap od Srama ale docelowo będzie to napęd 1x. Rozważam zakup kompletnej grupy z przednia przerzutka której zwyczajnie nie będę montował.
W rowerze bliskiej mi osoby, taki napęd (12 rzędowy Sram eTap w konfiguracji 1x) nie pozwala na zrzucenie na najcięższe przełożenie. I tu moje pytanie. Czy będzie jakaś różnica w tych zestawach (1x oraz 2x)? Czy nie będzie problemu, gdy zakupiona grupa z przednia przerzutką i potem jej pozbawiona, będzie mieć o to pretensje?
W rowerze bliskiej mi osoby, taki napęd (12 rzędowy Sram eTap w konfiguracji 1x) nie pozwala na zrzucenie na najcięższe przełożenie. I tu moje pytanie. Czy będzie jakaś różnica w tych zestawach (1x oraz 2x)? Czy nie będzie problemu, gdy zakupiona grupa z przednia przerzutką i potem jej pozbawiona, będzie mieć o to pretensje?
Posted 18 April 2024 - 09:28
Blokada biegu mała tarcza+najmniejsza zębatka faktycznie występuje w konfiguracji 2x:
https://support.sram...-AXS-drivetrain
Może w tym innym rowerze manetki ciągle są sparowane z niezamontowaną przerzutką przednią i taki efekt się robi?
Ritchey Road Logic | Cervélo P3 | PlanetX Full Monty SL | GT Zaskar | On-One Pompino V4
Reply to this topic
Also tagged with one or more of these keywords: Etap
Giełda →
Kupię →
Kupię Ładowarkę Shimano Di2 Oraz Sram EtapStarted by adamDi2 , 05 Jan 2023 sram, etap, di2, axs, shimano di2 and 4 more... |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Zębatka Koronka Blat Sram Red Etap 52 110BcdStarted by Ciachoorsky , 17 Aug 2021 sram, blat, 52t, red, etap |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
Sram Red Etap - Problem Z Przednią PrzerzutkąStarted by Dawko_K , 11 Aug 2021 sram, red, etap, przerzutka, di2 |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Factor One V2 Sram Etap #savetherimbrakeStarted by Ciachoorsky , 05 Mar 2020 sram, etap, factor, one |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
2020 Budget Weightweenie Revamp - Cannondale Supersix Evo Hi-Mod CustomStarted by Ciachoorsky , 15 Oct 2017 cannondale, supersix, carbon and 7 more... |
|