Smar do Łańcucha
Napisano 26 październik 2012 - 10:58
Napisano 26 październik 2012 - 13:20
Marco_, rowniez musialem poczynic takie kroki ;-) co do Prolinka kolega ma racje czytalem o nim sporo poztywnych opini, zamowilem 2 butleczki zobaczymy w akcji ... :-)
Mialem go w lapkach, testowalem ten Prolink, nawet znajdziesz tu na forum foty, w kazdym badz razie nic specjalnego ten smar, lapal podobnie syfek jak Rohllof .Chyba ze na szosie w bardziej czystrzych warunkach sprawdza sie lepiej ....
Tu znajdziesz test i fote ...(5 post od gory)
http://www.forumszos...r=asc&start=105
a co do SQUIRT`a, jesli ktos ma byc moze dwie lewe raczki i nie potrafi wyczyscic glupiego lancucha, no to juz inna sprawa i pozostaje mi sie tylko z tego smiac , nie widze powodu dla ktorego mial bym zmienic ten doskonaly smar na inny .
Taki argument calkowicie mnie nie przekonuje, jezdze na tym smarze od dobrego roku czasu, rowniez zima, czyszcze lancuch i nie mam z tym zadnyhc probolemow, zatem o cos inengo tu jak widac chodzi .... :0
Ps; To nie byl pierwszy krok, mam juz kilka takcih krokow w wiecznym zapomnieniu ale tym samym spokoj :mrgreen:
Napisano 26 październik 2012 - 14:07
na początku również byłem zadowolony ale później tragedia, przynajmniej u mnie, nie mogę do tej pory niczym dokładnie łańcucha wyczyścić. Teraz nie zależy mi zbytnio bo w przyszłym tygodniu i tak go zmieniam na nowy. Squirta nie będę już stosował, wolę się brudzić. :mrgreen:Squirt póki co u mnie się sprawdza, no ale to dopiero 2 tydzień jeżdżenia...
Tutaj to juz ze smiechu wycisne chyba za chwile lzy skoro na poczatku byl dobrze, przykladowo przez miesiac, to co sie pozniej nagle zmienilo po 2 miesiacach jazdy ? lancuch sam sie nie wyczyscil ? ...ja czyszcze lancuch co dwa tygodnie i mam non stop bardzo dobrze nie tylko dobrze i jestem mega zadowolony, gdzie jest wasza logika ?
pozdrawiam serdecznie z wielkim usmiechem :mrgreen:
Ps; Nie ma takiego "zlotego srodku" ktorym mozna by posmarowac lancuch i go nigdy wiecej nie czyscic az do zmiany na nowy .
Napisano 26 październik 2012 - 14:17
Ale nie to ze - SQUIRT to zly smar, bo sie z tym nigdy w zyciu nie zgodze .
Ps; Zauwazyelm ze sa tacy ktorzy maja w specyficzny sposob wychowana podswiadomosc i ciagna tylko w swoj klimacik aby sie dobrze czuc .Takim ludziom to zeby podac na tacy zlote rozwiazanie to i tak zawsze wymysla milion sposobow aby z tego nie skorzystac, bo lubia tylko swoj klimat bycia niezadowolonym ze wszytkeigo, takich ludzi to najlepiej omijac wielkim lukiem, dobrze ze sa tutaj te ignory.
Napisano 26 październik 2012 - 19:40
Riddick, sorry ale te wnioski/sugestie to chyba troche lekko za dalekie...
Czy to tylko w polskiej naturze jest takie napinanie sie?
Czy tak trudno zrozumiec, ze ktos moze miec inne zdanie w tym samym temacie niz JA????!
W temacie smarow, jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Pewnie ta madrascia sie pokieruje i ponownie sprobuje Marco-wych pomyslow. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie nieco lepiej jak poprzednio ;-)
Napisano 26 październik 2012 - 20:02
Ło matko, po co ta spinka Panowie???
Riddick, sorry ale te wnioski/sugestie to chyba troche lekko za dalekie...
Czy to tylko w polskiej naturze jest takie napinanie sie?
Czy tak trudno zrozumiec, ze ktos moze miec inne zdanie w tym samym temacie niz JA????!
Chris, bywamy na forach zagranicznych wspólnie , bo niestety też zauważyłeś to samo co ja i to dawno już.
Po cholere sie drażnicie , Milczenie jest złotem , a mądry głupiemu ustępuje , czy czyjaś duma ucierpi jak nie odpysknie ?? dorośnijcie !!!
a co do smaru nie starajcie sie przekonywać kogoś do tego czego nie chce bo to nie ma sensu, zostalo napisane i powiedziane sporo.
Ja na pewno będe używał do szosy wyłącznie spraya Castrola ktorego opisalem , no i co pobije mnie ktoś?? za to .
Marco, masz tam dostęp do tego pewnie też , sprobój przy okazji
Come back do tematu.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 27 październik 2012 - 17:46
http://squirtlube.de/
z tlumacza
Napisano 03 listopad 2012 - 15:12
Whitelighting Epic starcza na ok 100 km i dalej naped halasuje. Mozna dosmarowac jechac dalej ( bo ja sie nigdzie nie spiesze ) . Ale jest CZYSTO.
Bede testowal MOTOREX . i wet i dry. podobno robi sie tak : wet , po 15 min dry i starcza na 400-500 km nie lapiac brudu- potem szmata, wet i dry. i tak 2-3.000 km (???) - zobaczymy.
podobno jakies zawodowe teamy w USA tylko tego uzywaja. I podobno wcale im za to nie placa....
probowalem tez Valvoline do motocykli - albo da sie na nagrzany lancuch, albo bialy osad zostawia... al starcz na ok 400-500 km . tylko czysci sie #€%&/&%€%&/..... nieciekawie
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Napisano 03 listopad 2012 - 18:14
dosmarowywać po 100 km ?? też bez sensu, spróbuj tego co pisalem i zastosuj jak opisałem .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 03 listopad 2012 - 19:30
U mnie dzisiaj "Helloween" ( Finowie inaczej obchodza Wszystkich Swietych ) i wszystko pozamykane...
Mam taki sklep "MotoNET" - wszystko do auta / motocykla / quada - moze i tam tego Castrola beda mieli ? W poniedzialek sie przejade.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.