Minusem też jest lepkość, gdy ktoś nie ma czasu między smarowaniem i jazdą.
uwazam ze lepkosc jest wielkim plusem , na zadnym innym oleju nie czulem takiej plynnosci jazdy , cichej pracy lancucha i zmiany biegow , w zyciu nie zamienie tego oleju na zaden inny . Czyszczenie rowniez nie sprawia zadnych problemow .
Olej otrzymalem po raz pierwszy od pewnego uzytkownika tego forum w tamtym roku , od tamptej pory pozbylem sie wszystkich innych ktore mialem , w prawdzie testowalem do niedawna jeszcze kilka roznych , ale jak napisalem , wszystko to byla lipa . Motorex`u nie testowalem i juz nawet mi sie sprawdzac chyba nie chce , jestem totalnie zadowolony z Rohloff`a i w tej chwili nie widze zadnych powodow aby cos zmieniac jak jest b.dobrze
Ps; I tak go kiedys zamowie i potestuje , bo taki jestem ale watpie abym go zamienil na Rohllof`a tylko dla troche czystrzego napedu (jesli nawet to prawda), plynnosc jazdy i cicha praca jest dla mnie wazniejsza... , lancuch czyscic bardzo lubie i regularnie to robie ..., szczerze "powiedziawszy" najlepszy dla mnie moment to na nowo naoliwic czysciutki juz lancuszek olejkiem Rohloff //zakochany
Uwielbiam ten olej , jego zapach , konsystencje , czasami mam chec sie go napic :mrgreen:
edit ;
Juz nawet nie potrzeba sprawdzac , znalazlem test w sieci , Motorex wypadl jednak gorzej pod kilkoma wzgledami od Rohloffa , aczkolwiek zasluzyl jak widac na miano " super " oleju no i w Polsce moze latwiejszy do kupienia , dlatego moze tak zachwalaja co niektorzy lub go rozprowadzaja :0 ---> test ..jesli chodzi o lapanie syfku , to Motorex otrzymal gorsza note od Rohloff``a ! :]
Rohloff Oil of Rohloff (F) X 5,50 50 11,00 1 2 3 1 super
Motorex Dry Lube (S) X X 13,60 300 4,53 1 3 2 3 super
Sumujac Motorex wypadl gorzej od Rohloff`a , dziekuje :mrgreen: