Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepuklina Pachwinowa

22 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 postów

Napisano 11 październik 2024 - 20:34

Czy po okresie rekonwalescencji gdy już zdecydowaliście się zacząć jeździć na rowerze ćwiczyć używaliście jakich kolwiek gorsetów pasów rehabilitacyjnych w obawie przed nawtotem przepukliny?

Ja miałem robioną metoda klasyczną. Przy tej metodzie nie zalecają żadnych pasów. Nie wiem jak jest przy metodzie Laparoskopwej.
Ale jak już pisałem po kilku latach wróciła. Ale wymyśliłem sobie, że będę robił szóstkę Weidera i to był błąd.
W maju minął rok po drugiej operacji. I nie ma na razie żadnych problemów. Też bez pasa.
  • manfred lubi to

#22 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 20 październik 2024 - 12:25

Minęło dwa tygodnie od zabiegu operacyjnego. O jeździe na rowerze oczywiście nie ma mowy. Stale poruszam się z pomocą pasa. Niestety, nadal odczuwam dyskomfort i mam wrażenie, że w okolicy siatki mam tam jakieś bliżej nie określone :-) skurcze. Wdał mi się też stan zapalny, ale silne leki złagodziły  ból. Od jutra wracam do ćwiczeń rehabilitacyjnych. Na początku stopniowo, aby wrócić do jakiejkolwiek sprawności fizycznej. Uskuteczniam też 30 minutowe spacery. Za dwa tygodnie kolejny raport :-)

Facebuk i  YT  Strava

#23 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 12 listopad 2024 - 05:48

Pływanie na basenie kraulem odpada, jazda na rowerze po płaskim o ile szosa spoko to po grawelu czułem dyskomfort. Reasumując tylko spacery do 10 km. Na tym Koniec Dziękuję wszystkim za pomoc

Facebuk i  YT  Strava

Dodaj odpowiedź