Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giro d'Italia.

247 odpowiedzi w tym temacie

#61 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 10 maj 2011 - 13:56

o, patrz! po polsku, dzięki

#62 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 10 maj 2011 - 14:41

Etap IV przykry, bardzo przykry... Wywiady z kolarzami i dyrektorami sportowymi, publiczność... Bardzo to wszystko przygnębiające...

#63 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 10 maj 2011 - 16:10

Współczuje zawodnikom, którzy byli za Belgiem i zobaczyli go w takim stanie. W psychice zostanie im to na wieki :| Nie mówiąc o Tayle`rze, dla którego strata przyjaciela musiała być tragiczna...

#64 bonifacy

bonifacy
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • Skądwielkopolska

Napisano 10 maj 2011 - 16:32

http://www.cyclingne...a-after-stage-4

#65 angelo

angelo
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 maj 2011 - 16:44

każdemu jest przykro, kolarstwo to sport druzynowy, tutaj nie ma pogoni za kasą, tylko milosc do roweru , strata przyjaciela fest boli

tutaj podalem link na LIE wersja po polsku
http://liveboks.pl/m...anal-1-na-zywo/
http://livestreambox...ywo-10-05-2011/

#66 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 10 maj 2011 - 17:30

Bardzo godne, choć niezwykle smutne POŻEGNANIE Woutera Weytlanda.

#67 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 10 maj 2011 - 17:49

Tyler Farrar ładnie się zachował.

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#68 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 202 postów
  • SkądKnurów

Napisano 10 maj 2011 - 20:18

Zachował się tak, jak na przyjaciela przystało.. Ogólnie dzisiejszy etap i wydarzenia wczorajsze i dzisiejsze, powodują, że ciągle kręcą mi się w oczach łzy.. Oby na pozostałych etapach liczba kolarzy na starcie i mecie była taka sama.

#69 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 10 maj 2011 - 20:29

Na finiszu dzisiejszego etapu widać było, jak cały peleton to przeżył. Wszelkie podziały nagle znikły, bo każdy wiedział, że mógł to być każdy z zawodników tego peletonu. Ciężki będzie według mnie ten rok w dużych zawodach. Będzie ciążyło to zdarzenie i na TdF i na Vuelcie nie mówiąc, że do końca Giro może być zupełnie inna rywalizacja.

#70 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 postów
  • SkądIława

Napisano 10 maj 2011 - 20:36

nie mówiąc, że do końca Giro może być zupełnie inna rywalizacja.

Będzie ten ciężki zjazd po szutru bez barierek.... Oby tam ktoś (lider) zaprotestował i zjechali bez szarżowania. :-|

#71 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maj 2011 - 21:54

Też mi się wydaje, że dalsza rywalizacja będzie już nieco inna. Da się to pewnie zauważyć właśnie na jutrzejszym etapie z szutrami, gdzie niebezpieczeństwo na pewno też będzie większe niż zwykle. Kto wie, może "dzięki" wczorajszej tragedii uda się uniknąć jakichś wypadków jutro? No ale może za bardzo demonizuję. A może też po kilku dniach wszystko wróci do "normy"? Zobaczymy, jak by nie było - oby takie wydarzenia jak wczorajsze miały miejsce jak najrzadziej, a najlepiej wcale.

Przeczytałem właśnie, że oprócz Tylera Farrara z Giro wycofał się też cały Leopard-Trek (Cyclingnews).

fs-userbar-blog-white.png

#72 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 11 maj 2011 - 04:35

Też mi się wydaje, że dalsza rywalizacja będzie już nieco inna.

dla mnie to giro w pewnym sensie już się skończyło. dla części zawodników również choć w oczach scarponieo i di luci widziałem raczej coś na kształt li tylko zakłopotania sytuacją - dla nich chyba nic wielkiego się nie stało.
Pokazywali wczoraj w rai matkę tego nieszczęśnika. żal patrzeć po prostu co ta kobita musiała wczoraj przeżyć.
Trudno mi oceniać postawę leoparda ale równie dobrze mógłby się wycofać quickstep w którym weylandt jeździł znacznie dłużej i miał wiecej znajomych niż w leopardzie chyba choć oni tam wszyscy się prawie znają. Poza śmiercią kolegi to jest też sprawa taka że leporad przyjechał raczej w mizernym składzie - z musu raczej a wypadek jeszcze bardziej ich utwierdził w przekonaniu że jazda nie ma sensu raczej bo o ściganiu takiego wegmanna nie ma mowy
ps. na przecietnym maratonie mtb są znacznie bardziej niebezpieczne odcinki - tyle że prędkości są inne i ciut inny sprzęt - nikt się tam nie zabija raczej. Po prostu speed jest za duży w wyścigach szosowych i to jest największy problem.

#73 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 11 maj 2011 - 05:42

Ja mam pytanie nieco z innej beczki. Kiedy wkońcu jako trzykrotny recydywista dopingowy di Luca zostanie wykluczony z tego wyścigu, bo jak sięgam pamięcią został z tego powodu wykluczony w 2004 TdF, 2007 Giro, 2009 Giro. Wiem, że Włosi to specyficzny naród ale takiego bałwana nie powinno dopuszczać się już do żadnych wyścigów. Teraz pewnie znowu wpadnie, widać inaczej nie umie. Jeszcze mam w pamięci jego występ w Giro 2009, jakiego zgrywał lidera duchowego i punktowego wyścigu. Dobrze, że generalkę mimo gleby na TT wygrał Menchov, bo byłaby kompletna kompromitacja i tak jak widać amatorsko przygotowanego wyścigu.

#74 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 11 maj 2011 - 06:55

ps. na przecietnym maratonie mtb są znacznie bardziej niebezpieczne odcinki - tyle że prędkości są inne i ciut inny sprzęt - nikt się tam nie zabija raczej. Po prostu speed jest za duży w wyścigach szosowych i to jest największy problem.

no i ziemia/ błoto za zwyczaj są dużo bardziej przyjemne przy uderzeniu niż twardy asfalt lub mur
Najgorsze jest to, że jak zwykle przy tragicznej i nagłej śmierci najgorzej ma rodzina. Ból po stracie syna jest chyba nie do opisania. Żadne odszkodowanie tego nie wymaże.

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#75 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2011 - 10:23

Leopard-Trek wycofał się całkowicie z wyścigu.

LINK

#76 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 postów
  • SkądPolska

Napisano 11 maj 2011 - 14:00

Czy jest gdzies w necie strona z relacja etapu na zywo po polsku??

#77 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2011 - 14:31

Wcześniej kolega dał linka wejdź na stronę mecze live i później inny sport i tam będzie z euro sportu

#78 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 11 maj 2011 - 16:02

Kolejny wypadek.
Tym razem Slegter.Mam nadzieję ,że to nic poważniejszego. :roll:

#79 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 11 maj 2011 - 19:13

Dołączona grafika
Wyścig "szosowy".
Co oni w Polsce jeżdżą albo innej Białorusi?

Lekka przesada. Może taki powrót do korzeni to coś cool, ale bez przesady. Oni się na tym ścigają, a nie jadą turystycznie.

#80 asdf

asdf
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Skądasdf

Napisano 11 maj 2011 - 19:19

Nie masz racji synu... za krótko żyjesz aby takie ściganie zrozumieć...
Poza tym to uatrakcyjnia etap... tak jak bruki w ubiegłym tdf.

Dodaj odpowiedź