Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babice, Leszno, Kampinos, Sochaczew, Błonie i okolice

2348 odpowiedzi w tym temacie

#861 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 18:34

To było na zakręcie - jak w linku. I rzeczywiście tam jest nowy asfalt ale tylko pare metrów, a dróżka w lewo, która była szutrowa to zauważyłem że tam jest asfalt - ale nie wiem jak daleko i jak tam się jedzie.

https://www.google.p...a8e4021808faf8c

A to nie wykluczone że położyli asfalt aż do Pawłowic. Tam była szutrówka. To by było fajnie bo wtedy można czasami przedłużać Pawłowice, Izbiska, Stare Gnatowice, Zawady. A tam od Pawłowic są dobre asfalty, jechałem tamtędy. Albo Pawłowice, Izbiska, Podkampinos, Gawartowa Wola.

#862 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 19:19

A to nie wykluczone że położyli asfalt aż do Pawłowic. Tam była szutrówka. To by było fajnie bo wtedy można czasami przedłużać Pawłowice, Izbiska, Stare Gnatowice, Zawady. A tam od Pawłowic są dobre asfalty, jechałem tamtędy. Albo Pawłowice, Izbiska, Podkampinos, Gawartowa Wola.

Może tak być, tylko premię proponuję jednak wcześniej: Wólka-Zaborów, jak się kończy las jest znak i tam koniec premii. Mój argument za tym miejscem jest taki, że to boczna droga i mały ruch więc można iść ławą i pobawić się w rozprowadzanie, a w Zaborówku jednak już jest więcej aut, no i wysepka.

#863 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 22:13

Kurde czemu znowu w sobotę śmigacie :-?

Ja mam pracującą sobotę i dopiero w niedzielę mogę z Wami pojeździć - ale pewnie mnie urwiecie :evil:

#864 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 22:29

Może tak być, tylko premię proponuję jednak wcześniej: Wólka-Zaborów, jak się kończy las jest znak i tam koniec premii. Mój argument za tym miejscem jest taki, że to boczna droga i mały ruch więc można iść ławą i pobawić się w rozprowadzanie, a w Zaborówku jednak już jest więcej aut, no i wysepka.

Masz na myśli za rezydencją Gudzowatego za zakrętem?

#865 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 23:05

Masz na myśli za rezydencją Gudzowatego za zakrętem?

Tak

#866 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 07:15

Ja odpuszczam jutro, dla mnie za zimno (o 9 w okolicach 4 stopni), a do tego jeszcze wiatr w porywach do 50km/h. Niedziela prezentuje się o wiele lepiej, także jak ktoś chętny w niedzielę w okolicach 10-12 to mogę jechać jakieś 60km.

#867 kr2ych

kr2ych
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 08:19

Ja odpuszczam jutro, dla mnie za zimno (o 9 w okolicach 4 stopni), a do tego jeszcze wiatr w porywach do 50km/h. Niedziela prezentuje się o wiele lepiej, także jak ktoś chętny w niedzielę w okolicach 10-12 to mogę jechać jakieś 60km.

Ja sie pisze na 11-12.

Kurde czemu znowu w sobotę śmigacie :-?

Ja mam pracującą sobotę i dopiero w niedzielę mogę z Wami pojeździć - ale pewnie mnie urwiecie :evil:

Moze sie zabierzesz razem z nami?? Jakie tam CI godziny odpowiadaja??

#868 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 09:21

Wito jedziesz w niedzielę, bo z tego co mówiłeś sobotę masz pracującą??

#869 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 10:00

Wito jedziesz w niedzielę, bo z tego co mówiłeś sobotę masz pracującą??

Cały weekend tyram :( Może coś na tygodniu z Rickim uda się pojeździć.

Pozdro!!!

Kolarska Grupa Starobabicka https://www.facebook...63891703704377/

#870 mateusz161990

mateusz161990
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04 kwiecień 2014 - 10:40

Cześć wszystkim :) śledze już jakiś czas forum ale dopiero teraz stałem się pełnoprawnym uzytkownikiem. Z wielką chęcią dołączę do waszych szosowych jazd o ile oczywiście pozwolicie. Nie ukrywam pasują mi najbardziej godziny koło 11 wtedy jest już w miarę ciepło. Jako że dojeżdżam z białołęki piszę się na około 50-60 km w umiarkowanym tempie koło 30/h. 

Postaram się dotrzeć do was w niedziele o ile nie zechcecie spotkać si o 9 abo 10

#871 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 11:31

To w niedzielę o 12.00 pod kościołem może być?? Ja jadę z 60km umiarkowanym tempem (czekamy na najwolniejszego :) ) przez Mariew w Zaborówku odbijam później na Leszno i powrót.

#872 mateusz161990

mateusz161990
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04 kwiecień 2014 - 12:56

W takim razie jestem chwilkę przed 12 pod kościołem na czarno pomarańczowej ''carrerze''. Swoją drogą zapraszam też innych

#873 kr2ych

kr2ych
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 12:57

Ja sie moge dostosowac co do godziny. Oczywiscie kosciol Babice.

Siedze dzis saly dzionek w robocie i tak od samego rana mysle nad tym zeby jakos w majowke lub inne cieplejsze dni zrobic wyprawe grupa min 5 os zrobic w jedna strone z 80-100km (wolniutkie tempo) i urzadzic sobie grila. Posiedziec w jakims fajnym miejscu z godzine zjesc ta kielbaske zlapac energi i w droge powrotna. Co do grila to juz mowie jak to szybko zrobic.

Tacka aluminiowa na nia wegiel, rozpalic i poczekac az przestanie buchac ogien i na to druga tacka a na nia miesiwo. Szybko i bez problemowo. Jedyna kwestia to taka zeby mozna bylo to gdzies wywalic bo jakos nie chce mi sie tego wiesc do wawy a tak zeby zostawic burdel po sobie to tez nie wypada.

Co wy o tym sadzicie?? Njalepiej nad jakims stawikiem a nie na czystym polu.

#874 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 13:14

Po grilu będzie się ciężko jechało i co to za gril bez piwka. A po drugie to jak widzisz każdy słabo stoii z czasem, ustawki są bardziej nastawione na jazdę, bo te wolne chwile każdy poświęca dla rodziny.

Ale mi się przypomniało, że koło Nowego Dworu jest takie śliczne jeziorko.

http://zapodaj.net/7...5be9aa.jpg.html

#875 kr2ych

kr2ych
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 13:26

no dobrze ja to rozumiem. Przeciez nikogo nie zmuszam. Dalem taka propozycje z wyprzedzeniem a nie na nastepny tydzien. Moja propozycja jest na np: 10,11maj. Po jednej kielbasce to nie wiem czy ktos sie najje. Ja jak zaczynam grila to dla mnie samego musi byc po 1 szt: kielbasa, kaszanka, karkowka, boczek lub zeberka i oczywiscie do tego salatka wiosenna z ogorka pomidora zodkiewki szczypiorku. Nie piwo tylko wodeczka. Wtedy to dopiero sie najadam a jak jeszcze malo to pieczony chlebek lub buleczki z serem.

#876 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 04 kwiecień 2014 - 14:01

Ja w sobotę też niestety odpadam. Wypadły mi testy które będę musiał wykonać po aktualizacji systemów (którą notabene robię dzisiaj w nocy).

W niedzielę za to - jak najbardziej. 60-70 km umiarkowanym tempem będzie w sam raz. Godzinowo dopasuje się do reszty.

#877 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 14:34

Przetestowaliśmy dziś z Piotrkiem ten wariant przez Pawłowice. Niestety nie ma pełnej ciągłości asfaltu. Zrobili kilkaset metrów a zostawili 300m drogi gruntowej która idzie do kapliczki od której znowu jest asfalt. Przez krótki kawałek asfalt jest słabawy (ale lepszy niż ten przez Cholewy) do wsi Izbiska skąd są już bardzo ładne asfalty przez Gnatowice aż do Zawad. A z Zawad do Gawartowej Woli jak wiadomo asfalty malinowe. Mocno wiało na powrocie, wiatr północno-zachodni więc gdyby ktoś dziś jechał w tę stronę to z powrotem się trochę spiłuje. Nie było aż tak zimno, nie wiem czemu ta panika. Było 5 stopni jak wyjeżdżaliśmy, po 30 min jazdy jak się rozgrzaliśmy było już ok.

Ślad GPS tu:

http://connect.garmi...ivity/473245398

#878 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 14:48

W kwestii imprez integracyjnych to na naszej trasie jest niezłe miejsce z piwem i grillem i rowerowo-firendly, Biker Pub w Stanisławowie koło Mariewa: https://pl-pl.facebo...137567179597126

Mnie z kolegą zdarza się też pojechać latem na obiad do Kampinos Spa (ok 120 km w tę i z powrotem z Bemowa) ale nie jest tam za tanio, obiad kosztuje rzędu 30-40 zł: http://www.spakampinos.pl/

#879 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 17:48

Jacku to ja tak spanikowałem, ale już tłumaczę o co chodzi. Jak widać na załączonym obrazku http://new.meteo.pl/...type=0u&id=3038 w okolicach 9 będzie 4 stopnie o odczuwalnej nawet nie piszę bo przy tym wietrze jest poniżej zera. Później się ociepli, ale wiatr się rozbuja w porywach do 50km/h, standardowo w twarz na powrocie. Więc jak mam poczekać jeden dzień ruszyć sobie 11-12 w temperaturze 10 stopni i przy wietrze max do 36km/h, który z godziny na godzinę będzie wiał słabiej, to ja się nie zastanawiam nawet chwili. Oczywiście rozumiem, że nie każdy ma czas i nie każdemu pasuje.

A swoją drogą dziś wybrałem się dziś do Kampinosu, na powrocie mijałem kogoś na szosie podobnego do Ciebie Jacku w okolicach Klaudyna 17.30. Suchutko, przyjemnie, pusto, bez spalin i WIATRU. Spotkałem tylko 1 osobę!

Pozdrawiam!

Kilka fotek

Taka górka

http://zapodaj.net/7...1c4cbc.jpg.html

http://zapodaj.net/6...fb3bbc.jpg.html

#880 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2014 - 18:06

To nie ja. Jechaliśmy we dwóch z kolegą. Obaj w koszulkach CSC, on na białym Specu.

Jeśli chodzi o prognozy to mnie interesuje tylko czy będzie sucho. Temperatura i wiatr są mi obojętne. Jak się jedzie w kilku to pod wiatr da się po zmianach i nie ma problemu. A jak się jedzie samemu lub we dwóch i okrutnie piździ na powrocie to czasem ćwiczymy taki wariant że jedziemy z wiatrem do Żelazowej Woli i tam skręcamy na stację kolejową we wsi Piasecznica skąd jedziemy do Ożarowa pociągiem kolei mazowieckich.

Dodaj odpowiedź