Też chętnie bym się dołączył (o ile uda mi się wstać o 6)
Babice, Leszno, Kampinos, Sochaczew, Błonie i okolice
Napisano 28 marzec 2014 - 17:31
ricki z tego co wiem 1 mila to 1.6km wiec tepo ok 30km/h to dosc wolno. Moje srednie tepo to 38-39 a dopiero bylem 4 razy na rowerze w tym roku a w zeszlym tygodniu zrobile 140 km z typkiem ktorego imienia nie pamietam. Slaba pamiec u mnie z imionami ale zapomnialem wzi±æ cos do picia i sie odwodnilem.
Jutro czekam na 100% o 9:00 na petli WAT
PS: Jutro nie bede dosc szybko jechal bo od srody pracuje po 16h i jestem padniety na ryj. Mam nadzieje ze wypoczne do jutra.
Napisano 28 marzec 2014 - 17:38
Jak jeździsz sam ze średnią 38-39 na dystansie typu 80-100 km to znaczy że byłbyś w stanie jechać ze średnią 45 w grupie. Wynika z tego że powinieneś jeździć z zawodowcami bo oni mają takie średnie. Najmocniejsi kolarze na Rondzie Babka w niedzielnym wyścigu mają średnią rzędu 40-42 km jadąc tempem wyścigowym w grupie.
Napisano 28 marzec 2014 - 17:41
Pamiętam jak pytano kiedyś Zenka Jaskułę w czasach jego świetności, kiedy zajmował trzecie miejsce w Tour de France, jak wyglądają jego samotne treningi, to mówił że jeździ zwykle na treningu ok. 120 km ze średnią 32-35 km/h.
Napisano 28 marzec 2014 - 18:20
80-100 samemu nie robie. najwiecej ile sam przejechalem to 50km a te 140 w zeszly tydzien to jechalem caly czas za gosciem i na liczniku prawiecaly czas trzymalismy 40-50km/h. On to musi miec w tlokach skoro tak zapindalal a ja non-stop za nim. Jak dojechalem do domu to padlem na ryj do wanny. Jeszcze nas ulewa zlapala 60km od warszawy.
Moja najwieksza predkosc to 76km/h i utrzymalem ja przez ok 5km a za tirem jak raz jechalem to 70 i delikatnie pedalowelem ale trucker nie chcial juz przyspieszyc ![]()
Napisano 28 marzec 2014 - 18:21
"ricki z tego co wiem 1 mila to 1.6km wiec tepo ok 30km/h to dosc wolno. Moje srednie tepo to 38-39 a dopiero bylem 4 razy na rowerze w tym roku a w zeszlym tygodniu zrobile 140 km z typkiem ktorego imienia nie pamietam. Slaba pamiec u mnie z imionami ale zapomnialem wzi±æ cos do picia i sie odwodnilem.
Jutro czekam na 100% o 9:00 na petli WAT
PS: Jutro nie bede dosc szybko jechal bo od srody pracuje po 16h i jestem padniety na ryj. Mam nadzieje ze wypoczne do jutra."
Gratulacje średniej, zwłaszcza jak w zimę się nie ruszałeś?? szkoda, że nie napisałeś na jakim dystansie, ale chyba to nie ma znaczenia cyfry są imponujące! Może nie ma co jeździć z takimi słabeuszami jak my, zwłaszcza, że przymusu nie ma?? Oczywiście jak coś pójdzie nie tak to też jesteś kryty bo to tyle dni pracy po 16 godzin
. Jedź sobie na babkę, pooglądamy Cię na filmikach z kreski i będziemy klaskać uszami.
Pozdrawiam!
Napisano 28 marzec 2014 - 18:25
Ta srednia to ogolna z moich wszystich jazd. Nie resetuje licznika. Teraz mam najechane jakies 300km. O wlasnie ten typ co ostatnio z nim jechalem to mi powiedzial ze w tym roku ma juz ok 3500km zrobione, czesto na silke chodzi i dobrze ogarnia temat.
Wole w grupie bo nie dosc ze razniej i zawsze ktos moze jaies tepo narzucic a jak padnie to zmiana. Jest lekka rywalizacja i mobilizuje do dzialania. Przynajmniej ja tak podchodze do tematu. Bede testowac nowe siodlo. selle italia xo flow bo na oryginalnym to mi prostata podchodzi do gardla
Napisano 28 marzec 2014 - 19:05
Cóż, jutro wszystko się wyjaśni. Z gości którzy mają rzeczywiście duży power pojadą ricki i macko68. Jak mocno depną to nie dam rady im utrzymać koła.
@macko68: Maciek, może spotkamy się o 9-tej po drugiej stronie MacDonaldsa to ruszymy razem? Mój kolega, Piotrek z którym chyba też kiedyś jechałeś jak da radę to się pojawi.
@gregoru: ja też nie dam rady pociągnąć więcej jak 33 przez dłuższy czas więc jakby co zrobimy wspólnie grupetto ![]()
Napisano 28 marzec 2014 - 22:02
Z rickim chyba raz jechałem, na powrocie z Leszna, ledwo dotrzymałem tempa
. Co najwyżej peleton się rozerwie
.
Trochę szkoda, bo ja nie przepadam za atmosferą ostrej rywalizacji, a chwalenie się średnią jak dla mnie niezafajne, ale wszystko wyjdzie jutro.
Napisano 28 marzec 2014 - 22:24
Siemka, będę i ja w Babicach na czerwonym Jamisie.
Pozdro !!!
Kolarska Grupa Starobabicka https://www.facebook...63891703704377/