Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tour de France 2011

388 odpowiedzi w tym temacie

#121 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2011 - 16:45

Nom ;-) mistrz świata w końcu pokazał ,że nie przypadkowo nosi tęczową koszulkę bravo

#122 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 15 lipiec 2011 - 16:46

to fakt .... piękne to było
;-)

#123 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 lipiec 2011 - 16:58

Zaskoczył mnie Thor bardzo pozytywnie. Brawo :!:

#124 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:39

to bylo kosmiczne!w koncu prawdziwy mistrz swiata

#125 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 15 lipiec 2011 - 22:25

Sugeruję jutro powtórkę sprzed 7 lat:

będzie się działo, transmisja już od 12:30 na żywo.
Trzymam kciuki za Thomasa tradycyjnie, patrząc na profil nie będzie łatwo jeśli ucieknie mu 5 górali którzy są tu obecni na Tourze; nie ma już tych 5 minut jak w 2004 tylko niecałe 2. Pewne jest jedno- tanio skóry nie odda.

#126 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2011 - 08:12

Właśnie widać jaki Armstrong był dżentelmen w peletonie Basso mu pomógł pod koniec a ten nawet nie dał mu etapu wygrać kiedy w tym momencie miał zapewnioną żółtą koszulkę , to jest typowy Amerykanin cham i prostak :->

#127 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3218 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 lipiec 2011 - 08:33

Właśnie widać jaki Armstrong był dżentelmen w peletonie Basso mu pomógł pod koniec a ten nawet nie dał mu etapu wygrać kiedy w tym momencie miał zapewnioną żółtą koszulkę , to jest typowy Amerykanin cham i prostak

Tour de France 2011- nie psuć tematu

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#128 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 16 lipiec 2011 - 09:32

Nejlepsze gorskie etapy a ja do roboty na po poludniu wrrrrrrr :evil: podrzcuci ktos link gdzie mozna zobaczyc powtorki.Dzieki

#129 Gosc_smoła_*

Gosc_smoła_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2011 - 12:14

ależ to by było piękne gdyby voecler utrzymał żółte do Paryża :-o

#130 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 16 lipiec 2011 - 13:21

Może i byloby piękne ale to jest kompletnie nie możliwe. Po pirenejach ją straci. Ja czekam aż Contador pokaże to co na Giro pokazał, bo przecież formę musi mieć, tylko nie wiadomo co z tym kolanem. Mam nadzieję, że dzisiaj na ostatnim podjeździe od początku będzie się działo.

#131 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 16 lipiec 2011 - 13:44

Pierwsza część zdjęć z TdF 2011.
http://www.boston.co...nce_part_1.html

#132 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:01

Voeckler jest niesamowity. Życzę mu jak najlepiej w tym Tourze, bo walczy pięknie.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#133 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:25

Tylko żeby się nie okazało później że Voeckler miał niedozwolone środki :->
A ogólnie to tak jak powiedzieli redaktorzy nuda nuda nuda i ja też jestem za tym żeby tych słuchawek nie mieli niby dla bezpieczeństwa a i tak się wywalają ;-)
Nom i nie wiadomo co z Sylwkiem mam nadzieję że nie jest pomocnikiem na jedną górę , i dziś to raczej że nie utrzymał koła.
A Contador przecież nic nie mówił że go kolano boli i o to jedzie słabiej

#134 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:36

+ dla Basso - coś się stara nakręca tempo może sprawdza czy jednostajnym tempem będzie w stanie pogubić resztę w Alpach
+ dla Vanenderta - duży sukces i pokazuje że jest mocny (aż szkodam, że nie mają już lidera, bo mogli by coś namieszać)
+ dla Voecklera - jakoś nie przepadałem za tym kolarzem, ale chyba zacznę go lubić ;)
+ dla Sancheza - odrabia kolejne sekundy

- dla Schlecków - jak tak dalej pójdzie to na czasówce Contador i Evans ich wyprzedzą

Evans na zero. Jemu tyle zapasu chyba starczy na czasówce przed Schleckami, ale muszą najpierw odrobić trochę do Thomasa.

Takie małe podsumowanie. Moja obiektywna opinia.

#135 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:36

Właśnie widać jaki Armstrong był dżentelmen w peletonie Basso mu pomógł pod koniec a ten nawet nie dał mu etapu wygrać kiedy w tym momencie miał zapewnioną żółtą koszulkę , to jest typowy Amerykanin cham i prostak :->

Nic nie miał zapewnionego i niczego nie dostał- Voeckler ją obronił. Żaden cham, po prostu był silniejszy a Basso nie miał nawet siły wyskoczyć do przodu; natomiast Armstrong wykonał wzorowy sprint i słusznie wygrał bo był silniejszy.
Niemniej jednak gratulacje dla mojego faworyta i żółta kartka zamiast koszulki dla reszty czołowej grupy. Thomas jeszcze im pokaże; niech się Schlecki cieszą z 2 sekund (sic.)

#136 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:40

Shlecki to chyba jadą wyłącznie wg tego co im mówią z samochodu. Jak można jechać we 2 i nic nie walczyć. Powinni skakać na zmianę, i nie ma siły żeby się to nie porwało. A tu cały czas oglądanie na Contadora, który i tak jest za nimi w generalce.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#137 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 postów
  • SkądWieszowa

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:56

Szmyd dziś pokazał klase :-/ strzelił na drugim kilometrze podjazdu, nie wiem po co on na ten Tour przyjechał, pokazać się na jednym podjeździe w pirenejach i jednym w aplach, potem do kasy i można odfajkować. Chyba nie o to chodzi w kolarstwie.
Rozumiem że czeka na L'Alpe d'Huez, ale bez przesady z tym oszczędzaniem sił, jutro płasko, potem przerwa. Dajcie spokój...

#138 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 16 lipiec 2011 - 16:59

Też buczeliście/gwizdaliście przed tv?
Kto nie widział etapu, nie ma specjalnie czego żałować. Nudy.
Brawa dla zwycięzcy etapu, że nie bał sie zaatakowac i wygrać.
W tamtym roku kibicowałem A. Schleckowi, ale w tym symaptia przeszła jakoś na Contadora. Pokazał na giro jak powinno sie jezdzić i wygrywać. Mam nadzieję, że wygra, albo będzie chociaż na podium przed Schleckami.

#139 michal2

michal2
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipiec 2011 - 17:18

Może i byloby piękne ale to jest kompletnie nie możliwe. Po pirenejach ją straci.

Oceniając kwestie czyichś szans zawsze warto się wystrzegać się takich tekstów jak "niemożliwe" ""nigdy", "na 100%" - bo później się można tak zabawnie skompromitować jak właśnie to zrobiłeś :-P .

Pireneje się skończyły - a Thomas Voeckler do faworytów niemal nic nie stracił. Tacy ludzie właśnie najbardziej ekscytuja kibiców, pokazują jak wiele można ugrać dzięki ambicji i motywacji, nasz Szmyd powinien brać u Voecklera lekcje z tego przedmiotu.

#140 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 lipiec 2011 - 17:21

Etap kicha.
Sylwek mnie rozczarowal, wiedzial ze tempo przed ostatnim podjazdem bedzie mocne a on jechal gdzies z tylu, na ostatnim zakrecie bylo widac ze ktos zle wszedl w zakret bo wypinal noge, moze tam powstala luka a LEopard wtedy ostro szedl to pierwsze rozczarowanie dnia.
Drugie to jazda Schleckow czy oni ten wyscig chca wygrac czy przejechac? Nad Contadorem maja przewage ktora moze wystarczyc na czasowke no ale na Evansa to za mala przewaga no i jeszcze jest Voeckler. Powinni skakac jeden za drugim, po co Leopard robil tempo przez 70 km a oni robia skoki po 50 m i mysla ze wszystkich zgubia kicha.
Super jazda Thomasa niech wygra TdF.
Contadora mozna zrozumiec ze po Giro jest wyjechany ale i tak sie swietnie trzyma. Popatrzcie na liderow ktorzy w zeszlym roku jechali Giro a potem Tour.
Gdyby Basso mial mocniejsze przyspieszenie bo widac ze jest mocy i chociaz probowal mocnym tempem rozerwac ale to nic.
Evans juz raz przegral Tour teraz jak tak dalej bedzie jechac to przegra i drugi.

Dodaj odpowiedź