Jump to content

Photo

Szosowcy ŚLĄSK

703 replies to this topic

#221 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Posted 19 August 2009 - 05:41

petrus94, widzę, że jesteśmy z tego samego miasta. Też właśnie szukałem jakichś ustawek w okolicy i ciężko mi było znaleźć jakieś informacje. Myślę, czy nie przejechać się w tą niedzielę do Będzina skoro takie mocne tempo, możnaby się sprawdzić. Kolarkę mam od niedawna, ale od zawsze dużo jeździłem na rowerze, teraz robię ok. 1000 km tygodniowo (codziennie treningi 100-150 km + dojazd do pracy na rowerze). Jakbyś jechał to daj znać moglibyśmy się razem zabrać. w ogóle szukam jakiegoś partnera albo więcej osób do wspólnych treningów... Jeździsz sam czy z kimś?

#222 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 19 August 2009 - 08:22

Łukasz W. o widzę, że się znalazła kolejna osoba z mojego miasta. Ja na jazdę jestem bardzo chętny, ale ten weekend odpada bo jadę w góry i biorę tam rower, więc zalicze kilka podjazdów. Mi własnie chodzi o jakieś mocne tempo w dużej grupie by trochę mocniej potrenować. Kupiłem sobie wczoraj spd-sl i wydaję mi się teraz, że wszystko mogę ;-) Napiszę Ci na priv lub na gg. W trakcie tygodnia jestem otwarty na trasy 60-100km. Powyżej 100km to zazwyczaj atakuje górę Zar lub inne górki.

pzdr.

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#223 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 19 August 2009 - 16:03

Ludzie zazdroszcze wam takiej formy.Tez daje z siebie wszystko a czasami to wydaje mi sie ze stoje w miejscu he he he.No coz nie kazdy moze byc Lancem...

#224 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 19 August 2009 - 16:28

petrus94, Jak tam u Ciebie po tej kraksie :?: Wszystko ok :?: Bo śmigam z Black'ikem ostatnio i miałem wtedy z Wami jechać ale nie mogłem (czas).

#225 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 19 August 2009 - 16:32

Po kraksie ok. Szwy zdjęte i nie ma śladu. ;-) Teraz wróciłem do jazdy i się chetnie gdzieś karne w przyszłym tygodniu. A z Black'iem nie rozmawiałem ostatnio a nawet go na forum nie ma.

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#226 sowacki

sowacki
  • Użytkownik
  • 52 posts
  • SkądBytom

Posted 20 August 2009 - 12:27

Chłopaki z Tychów świetnie widze działają, Rybnik też szybko jeździ, ekipa z Będzina wiadomo... Ale postaram się jeszcze raz odnowić wątek co to jakieś wspólnej przejażdzki/jazdy osób które śmigają ze średnimi tak do 30 km/h max. :) No chyba ze nie ma takich osób:)

Okolice Piekar Śl,Katowic, Tarnowskich Gór, Zagłebia i wszystkich miejsc okolicznych:) Na prawde nie ma nikogo chętnego na sympatyczną weekendową jazde?

#227 black

black
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądBrzeszcze

Posted 20 August 2009 - 13:03

Jestem jestem:P Ja tam zawsze chętny. Jak coś ustalicie to dajcie znak na gadu.

#228 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 20 August 2009 - 15:23

Sowacki dobrze ze sie odezwales ja tez jestem chetny.I ta predkosc mi jask najbardziej odpowiada.Napisz tylko gdzie spotkanie i jedziemy.Jest tu w okolicy pare fajnych petelek.

#229 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 20 August 2009 - 15:45

tez bym sie pisal na weekendową relaksacyjna jazde :]

#230 sowacki

sowacki
  • Użytkownik
  • 52 posts
  • SkądBytom

Posted 20 August 2009 - 15:52

Chamsin, imp a gdzie zwykle trenujecie?

Ja przeważnie śmigam gdzies po okolicach Swierklańca, Strzyrzowic, miasteczka sląskiego, tworoga i dalej w każdym bądz razie ten kierunek małych wsi i miasteczek... niezły asfalt, mały ruch. Jutro rano planuje ze znajomym jakaś trase w tamte rejony. W niedziele też można gdzieś wyskoczyć? Miejsce spotkania jak i sama trasa do uzgodnienia. Padała propozycja spotkania przy media markt w bytomiu? ale jeśli chodzi o mnie może być równie dobrze jakieś inne miejsce?

#231 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 20 August 2009 - 17:34

ja ostatnio jedną trase obralem, jedno okrazenie 2h mi zajmuje, ruda slaska kochlowice potem droga szybkiego ruchu z katowic przez mikolow w strone gliwic, bodajze w przyszowicach zjezdzam z tej trasy i wiejskimi drogami dojezdzam spowrotem do rudy.
ruch na tej trasie szczegolnie w tygodniu spory ale jest pobocze i mozna spokojnie skupic sie nad pedalowaniem hehe.

#232 Junior

Junior
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • SkądŚląsk

Posted 20 August 2009 - 18:11

Czy moze mi ktos napisac cos o ustawce w Gliwicach,kiedy i gdzie?

#233 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 20 August 2009 - 21:48

Na ul. Toszeckiej na przystanku naprzeciw Shella. To jest ok 3km od Dworca PKP w strone Pyskowic. Średnio jeździ ok 20-30 osób prędkość na wymęczenie, nie ma czekania.
Zbiórki w niedziele o 10.

#234 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 20 August 2009 - 22:01

Na ul. Toszeckiej na przystanku naprzeciw Shella. To jest ok 3km od Dworca PKP w strone Pyskowic. Średnio jeździ ok 20-30 osób prędkość na wymęczenie, nie ma czekania.
Zbiórki w niedziele o 10.

a ile km średnio na ustawce robią? I czy wracają do miejsca wyjazdu? Jak będę miał czas to się przejadę i będę walczył o utrzymanie się na kole. :-)

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#235 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 20 August 2009 - 22:18

Sowacki Swierklaniec to tez moje miejsce jazdy.Tylko podjazd z innej strony tj. od strony Dobieszowic.Dalej moze byc Chechlo, Miasteczko Slaskie,Kierunek Pyrzowice i tak takie agrafki sobie robie.Wychodzi mi z domu cos ok 70-90km.taie traski to raczej tylko w sobote lub niedziele.w tygodniu brakuje czasu i jezdze blizej domu ale tez te kierunki.Rogoznik Grodziec, Wojkowice.Gdzie jest ten Media w Bytomiu?To jest ten przy drodze na Bytom z Chorzowa?

#236 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 21 August 2009 - 11:36

Ja dzisiaj mijałem szosowca w biało-niebieskiej koszulce koło 10 pod piramidą. Widziałem go już któryś raz. Jak jest na forum to pzdr. Ja jechałem w czerwono-czarnym stroju.

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#237 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Posted 21 August 2009 - 12:20

Ja też dzisiaj 2 razy mijałem piramidę, jestem łatwo rozpoznawalny bo jeżdżę w pomarańczowej koszulce CCC Polsat :)

#238 sowacki

sowacki
  • Użytkownik
  • 52 posts
  • SkądBytom

Posted 21 August 2009 - 15:08

Chamsin czyli jeździmy po tych samych trasach...Czyli co ja proponuje najbliższą niedziele? 9 rano? Pogoda zapowiada się świetnie. Ja postaram się wyciągnać znajomego jeszcze. I w droge, może się pare osób znajdzie jeszcze:)

#239 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 21 August 2009 - 17:20

.Gdzie jest ten Media w Bytomiu?To jest ten przy drodze na Bytom z Chorzowa?

Tak, ten. Jak będzie więcej chętnych niż 1 osoba to będę w niedzielę o 9.

Pozdrawiam.

#240 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 21 August 2009 - 17:51

Panowie a moze tak jak wszystkie ustawki o 10?Na 9 bedzie ciezko m isie wyrobic.Czy do tego Media pasuje wszystkim?czy z tamtad mozna juz wyjezdzac na konkretne traski czy trzeba jeszcze sie tluc przez miasto?
Pozdrawiam

Reply to this topic