Jump to content

Photo

Szosowcy ŚLĄSK

703 replies to this topic

#201 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 28 July 2009 - 15:41

Ja jadę jutro na 95%. Wstępnie godzina 12 w Kętach, tak? Miejsce zbióreczki podajcie jeszcze?

pzdr.

#202 black

black
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądBrzeszcze

Posted 28 July 2009 - 15:50

Mi pasuje o 13 w Ketach dopiero bo na 100% się wcześniej nie wyrobie. Także jak ktoś jedzie z Tychów to o 12:30 w Brzeszczach na przystanku autobusowym przy dworcu PKP?
A w Ketach z reszta na rondzie przy fontannie.

#203 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 29 July 2009 - 21:55

Dochodzę powoli do siebie po dzisiejszym Żarze. :-) Wcale tak źle nie było jak sobie przypomnę :-D Kuba najbardziej mnie przeciągnął na pierwszych km.Pozniej się chyba przyzwycziłem. Na piątek będę gotowy na wyjazd, więc podać traskę i myślę, że się też zmęcze przed poniedziałkowym wyjazdem by było się z czego 2tyg regenerować. :-)

pzdr.

#204 black

black
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądBrzeszcze

Posted 30 July 2009 - 13:05

Heh i tak dobrze się trzymałeś ;-) ... To może jutro Kocierz?

#205 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 30 July 2009 - 13:07

Własnie wrocilem z rowerku. Dzisiaj 50km spokojnej jazdy z duza iloscia plynow i na 10km przed koncem tabaty. :-) Jutro bardzo chętnie Kocierz, ale godzina taka jak ostatnio.

pzdr.

#206 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 30 July 2009 - 18:42

Kuba najbardziej mnie przeciągnął na pierwszych km.

bo pierwsze kilometry są tam najgorsze :-P

#207 black

black
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądBrzeszcze

Posted 31 July 2009 - 19:11

petrus94, niesty dziś miał dość mocną lekcje pt "co się stanie jak liźniesz koło przy 40 km/h".
Na szczęście stary skończyło się tylko na kilku szwach...

#208 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 31 July 2009 - 19:26

Jak nie jak tak. :-) Muszę powiedzieć tylko, że dzisiaj chociaż jechaliśmy tak samo jak ostatnio(prędkość) jechało mi się bardzo luźno. Nie czułem się zmęczony a w środe myślałem, że powiem dziękuje już w Kętach. :mrgreen:

pzdr.

#209 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 01 August 2009 - 14:25

jesli zaglada tu kolega jadacy dzis z nami od r.sl halemby w strone gliwic w stroju lampre, to pozdrawiam ;]

#210 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 05 August 2009 - 20:14

A ja wracam do tematu w ktorym udzilal sie Tymon a mianowicie o niedzielnym spotkaniu przy media markt w Chorzowie i wspolnej jezdzie,Cos temat umarl wiec go odnawiam.Jakie plany na niedziele ja cos pojezdze jeszcze z jednym kolesiem...moze sie ktos dolaczy.

#211 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 18 August 2009 - 09:45

wróciłem z wakacji i jestem chętny na jazdy w szczególności w dużej grupie. Z tego co wiem to jest dużo ustawek(grupa 20kolarzy) na Śląsku. Ja jednak nie mam pojęcia kiedy i gdzie one są. Mógłby mnie ktoś oświecić? Interesuje mnie coś w promieniu 30 km od Tychów. Ewentualnie Katowic. Najlepiej jakbyśmy stworzyli porządną listę śląskich ustawek z godzinami i miejscami spotkań.

pzdr.

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#212 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 18 August 2009 - 11:43

napewno rybnik, info o zbiorkach pewnie mozna znalezc na http://kolarstwo.maroszek.org/
czytałem tez tutaj ze bodajże co niedziele ustawki robione są w będzinie, ale o ktorej godzinie i w ktorym miejscu to nie mam pojecia, musialbys poszukac.

#213 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 18 August 2009 - 11:51

No właśnie Rybnik tylko to trochę daleko. :-( O Będzinie też czytałem, ale nie ma żadnych aktualnych wiadomości. Jeżeli ktoś ma jakieś newsy to proszę pisać. ;-)

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#214 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 18 August 2009 - 12:48

Jeśli chodzi o Rybnik to szczeże nie polecam bo nie ma chętnych do jazdy :-/ . Duża grupa tak 20-30 osób to na pewno Gliwice, polecam.

A tak po za tym to zapraszam w niedziele do Rudy Śląskiej na kryterium. Niestety jak nie posiadacie licencji to nie wystartujecie, ale możecie pokibicować zawodowcom.

#215 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądTychy

Posted 18 August 2009 - 14:15

Mi licencja dopiero się robi tzn. jutro badania sportowe. :-) Do Gliwic ja mam 50km w jedną stronę, więc odpada. Będzin jest już w moim zasięgu-30km. A w Katowicach, Chorzowie, Mysłowicach nie ma jakiegoś małego peletoniku 10 zawodników? ;-)

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#216 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 posts
  • SkądRybnik

Posted 18 August 2009 - 14:46

Jeśli chodzi o Rybnik to szczeże nie polecam bo nie ma chętnych do jazdy

w Rybniku jest PARĘ osób do jazdy...
Sporo osób z regionu jeździ na szosówkach tylko CIĘŻKO zebrać wszystkich do kupy, a druga sprawa to spory rozrzut umiejętności... :!: :!: :!:

Rybnik ma się kim i czym pochwalić... :!: :!: :!:
A ja ZACHĘCAM i POLECAM... do treningów w Rybniku...
Zapraszam kolarzy z okolic...

Pozdrower
Robert

#217 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 18 August 2009 - 16:21

W Bedzinie jest ustawka zawsze w niedziele o 10 w dzielnicy Grodziec(to tam gdzie jest gora Dorotka)Na ryneczku w Grodzcu jest duzy kosciół sto metrow nizej w kierunku Bedzina jest zbiorka.Zawsze jest ok 20 a i wiecej kolarzy.Jada albo w kierunku na Ogrodzieniec wybija jakies 100-120km.albo w kierunku na swierklaniec Zendek Przeczyce.Tempo jak dla mnie okrutne.Przedzial wieku 17-60 i wiecej.fajnie sie jedzie w takim peletonie ale jak dla mnie kolesie sa za mocni.WRRRRRRR :-/

#218 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 18 August 2009 - 20:31

a gdzie tu nie są za mocni ? ;)
ja sie z nikim co najmniej przez 3 lata nie ustawiam tutaj bo pojecie luźna przejazdzka tu nie istnieje ;D

#219 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 18 August 2009 - 21:53

Wlasnie IMP.Masz racje .na poczatku jest stwierdzenie ze jedziemy luzno a potem ...szkoda slow zmilej przejazdki robi sie katorga he he he .No coz widocznie jestem (mowie za siebie)za slaby i moge se :-P pojezdzic sam i w swoim tempie :lol: ale tak tez jest ok ;-)

#220 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 18 August 2009 - 22:34

no dokladnie, wczoraj spotkalem kumpla z pracy dzieki ktoremu szose kupilem i nie jako zarazil mnie tą pasją, kazdy moj trening wyglada tak ze cisne ile mam sil, a ze jestem chujowym kolarzem to smiesznie to troche wyglada, a kumpel zrelaksowany jechal sobie w 3 zakresie, mega wolno ale tak przyjemnie to mi sie dawno nie jezdzilo :D i o to w tym chodzi hehe

Reply to this topic