Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#161 Gosc_pejotl_*

Gosc_pejotl_*
  • Gość

Napisano 05 lipiec 2009 - 23:05

tymon nie wiem bo mnie dzisiaj nie było, być może pojechali na Ogrodzieniec, rzadko ale czasami tam jeżdżą, a jeśli jechali na Zendek to na 100% tą trasą z moich linków
pzdr

#162 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 07 lipiec 2009 - 07:46

Był Ogrodzieniec, fajnie było..

Lepiej przyejdżać na miejsce zbiórki, bo nigdy nie wiadomo jak pojedziedziemy.

#163 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 07 lipiec 2009 - 08:44

Miguel, na miejsce zbiórki mam trochę za daleko..wyszłoby ok.25km tj. ustawka +50km w dwie strony. No nic..mówi się trudno, na pewno jeszcze będę na was czekał przed Świerklańcem ale nieprędko, bo za tydzień Istebna a potem wakacje.

Pozdrawiam.

#164 artart

artart
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 lipiec 2009 - 22:01

Cześć, niedawno odkryłem to forum. W piątek ok. godziny 15 wybieram się z Tychów na górę Żar, jeśli są chętni, zapraszam. Pozdrawiam

#165 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 09 lipiec 2009 - 09:36

Artar, ja też jestem z Tychów,więc chętnie gdzieś pojadę. W tym tygodniu odpada bo mam remont(dłuższa trasa odpada). Na Żar w przyszłym tygodniu nie planowałem, ale w weekend(następny) planuje atakować Salmopol. Długość w granicach 150-200km chciałbym uzyskać, ale nie wiem jak z powrotem(którędy jechać).Oprócz Salmopolu jak się jeszcze coś trafi to można dorzucić coś jeszcze np.Kubalonka.

#166 artart

artart
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądTychy

Napisano 09 lipiec 2009 - 20:13

Przyszły tydzień mi pasuje, dawno nie byłem na Salmopolu, chętnie się tam wybiorę.

#167 artart

artart
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 lipiec 2009 - 08:35

Hej. Jak wygląda sprawa wyjazdu na Salmopol? Ze mną jest tak, że pasuje mi tylko sobota. I jeszcze czuję się w obowiązku uprzedzić, że ostatnio trochę się zapuściłem, stawy i mięśnie zaszły mi nieco rdzą, ale dojadę spokojnie, tyle że średnia prędkość w moim przypadku będzie wynosiła jakieś 25 km/h. Jeśli nikogo nie przestraszyłem, jestem gotów na podjęcie wyzwania.

#168 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 10:42

artart, ja mam w Planach w sobotę wyruszyć z Tychów do Szczyrku i pokrążyć trochę po okolicy żeby przenocować do niedzieli i w niedziele powrót. Kondycja jak na razie nie jest szczytowa wiec na podjazdach mogę gdzieś po drodze zdechnąć :mrgreen: Ale cóż - raz się żyje i kiedyś trzeba spróbować :)

A może porwać by się na taki wariant trasy?:

Bielsko-Szczyrk Biały Krzyż-Wisła Czarne-Kubalonka-Istebna -Koniaków-Milówka-Żywiec-Bielsko (do Bielska też można dojechać bajkiem :lol: ) http://www.rower.com...toryView&id=163

#169 artart

artart
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 lipiec 2009 - 15:25

Trasa mi odpowiada. Do Bielska możemy dojechać przez Górę, Brzeszcze, Wilamowice, Kobiernice, Międzybrodzie Bialskie i dalej przez Straconkę do Szczyrku. W moim przypadku nocleg odpada, w sobotę muszę wracać, najwyżej zostawię Cię na trasie i sam wrócę do Tychów.

#170 black

black
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 16 lipiec 2009 - 17:39

Hah, ale dawno mnie tu nie było :) Ja być może bym się pisał, ale zależy kiedy i czy będę miał czas. A może coś krótszego np sam Żar?

#171 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 16 lipiec 2009 - 19:43

Witaj. Napiszcie tylko kiedy to jadę ;-)

#172 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 lipiec 2009 - 21:03

tyle że średnia prędkość w moim przypadku będzie wynosiła jakieś 25 km/h. Jeśli nikogo nie przestraszyłem, jestem gotów na podjęcie wyzwania.

to chyba zostaje Ci jazda ze mna ;))
bylem z Petrusem na Żar i masakra, w tamta strone jechalismy srednio 32km/h, gdybym nie padl w drodze powrotnej byloby pewnie tak samo, niestety nie predko sie tu z kims ustawie na wyjazd hehe.
dopiero dzisiaj pierwszy raz potrafilem spojrzec na rower po poprzedniej niedzieli ;]

#173 artart

artart
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 lipiec 2009 - 21:24

No to zapraszam, jeśli chodzi o trasę, pozostańmy przy tej zaproponowanej przez wonkę, żeby już nie wprowadzać niepotrzebnego zamieszania.

#174 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 21:34

Panowie :) jak miło, że ktoś jeździ też w tempie wycieczkowym. przedwczoraj jechałam pierwszy raz z Petrusem po okolicznych wioskach i kolega po prostu zapier**** LOL.

ja naprawiłam dzisiaj sobie bajka w serwisie i śmiało mogę ruszać w sobotę na trasę. Opcja pozostania na noc w Szczyrku pozostała tylko wspomnieniem dzięki waszemu zapałowi na wspólną jazdę.

Panowie ślę już PW. IMP jedziesz na wycieczkę?? w razie czego będziemy obstawiać tyły :lol: i dmuchać ucieczce w plecy :-P

#175 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 lipiec 2009 - 22:16

hahaha, szaleńcy, bielska pętla brzmi zajebiscie ale dla mnie to jeszcze zbyt wysokie progi, niestety petrus mi troch obrzydzil jazde :P

#176 MiMi

MiMi
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 lipiec 2009 - 08:53

Wielka szkoda, że mam inne plany na sobotę, ale i tak jak już Wonka wie,
mój rower, nie wytrzyma beskidzkich wzniesień.
Piękna trasa, 2 lata temu część tej trasy zaliczyłem i powiem Wam, że od strony Szczyrku podjazd jest ciekawszy aniżeli Salmopol
"brany" od Wisły :)

Podjazd dłuższy o jakieś 1,5 km i procentowo ciut większe nachylenie.
Na wymasowanie nóg w sam raz będziecie mieć Kubalonkę
"podjazd dla przedskolaków" :mrgreen:

Później przepiękne wznisienia zaczynają się od Istebnej, są tam strasznie fajne zakręty
i przepiękne widoki, za Istebną w stronę Koniakowa będzie przepięknie widać całe pasmo Beskidów.

Zazdroszcze Wam, czekam na Waszą relację po eskapadzie z wypiekami na twarzy :oops:

#177 black

black
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 17 lipiec 2009 - 10:42

U mnie sprawa wygląda tak: ja prawie codziennie z kolegą jeżdżę na górki w okolice Międzybrodzia tj. Żar, Przgibek, Kocież itp. Także chętnie przyjmiemy kogoś jeszcze do wspólnej jazdy. ;-)

#178 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 17 lipiec 2009 - 10:58

Witojcie,
imp i wonka bez przesady. :-) Jeżdzę dopiero od 1,5 miesiąca i nie mam nawet takich fajnych bucików z zatrzaskami ani nosków :-)
Co do wycieczki w góry to niestety będę mógł tylko w niedziele. W sobote też jadę w góry, ale nie rowerem :-( Zaproponujcie coś a się dostosuję a najlepiej zróbmy listę kto gdzie jedzie i skąd by było do wyboru.

pzdr.

edit: Ja zaraz wybieram się do Brzeszczy tam i z powrotem-spokojna jazda 28-32km/h(budowa bazy tlenowej). A o 19 tabaty i 10 km czasówka, więc jak ktoś chętny z Tychów to na gg.

#179 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 17 lipiec 2009 - 11:03

Czyli sprawa wygląda tak, że cała trasa którą zaproponowałam wcześniej wyszłaby mnie z Tychów jakieś 200km. Nie sądzę żebym dała radę tyle przejechać, bo w życiu takiego dystansu jeszcze nie pokonywałam a to do tego to góry są! Myślę, że dobrą opcją byłoby podłączenie się pod kolege black i jego kompana w Brzeszczach i zaatakowanie jednej bądź dwóch górek bo łącznie Biały Krzyż, Salmopol, Istebna, Koniaków to może być trochę jak dla mnie za dużo.

imp, artart, [Petrus] co wy na to?

[edit] P.S do Michała (MiMi) czekam na wspólne jazdy po tych górkach co mi obiecałeś :)

#180 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 17 lipiec 2009 - 11:17

Ale te jazdy są w sobotę czy niedziele?
Bo u mnie sobota odpada.

Dodaj odpowiedź