Szosowcy ŚLĄSK
Started By
Arthur
, 30 kwi 2008 21:33
703 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 wrzesień 2009 - 18:53
Jeśli jeszce kogoś by interesowała jazda w barwach AGK Rybnik
ZAPRASZAMY
:arrow: http://kolarstwo.mar...rg/archives/970
Chciałbym zwrócić uwagę, że czynny udział w treningach będzie dużym plusem dla kandydata, a pod uwagę będą brane różne czynniki. :-P
Pozdrower
Robert
ZAPRASZAMY
:arrow: http://kolarstwo.mar...rg/archives/970
Chciałbym zwrócić uwagę, że czynny udział w treningach będzie dużym plusem dla kandydata, a pod uwagę będą brane różne czynniki. :-P
Pozdrower
Robert
Napisano 01 wrzesień 2009 - 19:16
Bierze ktoś udział w niedziele w imielińskim kryterium? Rundy 2km x 16 czyli 32km :-) Ja biorę udział z klubu. Dla niezrzeszonych też chyba jest.
edit: z rundami się zagalopowałem bo jest to zależne od kategori. Trasa "pagórkowata" na trasie nawet 300-400metrowe hopki z max 3%.
edit: z rundami się zagalopowałem bo jest to zależne od kategori. Trasa "pagórkowata" na trasie nawet 300-400metrowe hopki z max 3%.
Pozdrower
Piotr
www.piotrjaromin.pl
Napisano 01 wrzesień 2009 - 20:45
Napisano 07 wrzesień 2009 - 14:36
Ja też byłem tylko, że w kat. junior młodszy. Przyjechałem w "ostatniej" "grupce"(2 osoby). Piszę w "ostatniej" bo co najmniej 6-8 osób co jechało w dalszych grupkach wycofała się w połowie dystansu. Jednak żałuje jednej rzeczy bo mogłem się utrzymać się w głównej grupie. Chyba na 2 okrążeniu przed zjazdami była mała kraksa a część osób w tym ja musiała się zatrzymać i wyminąć. Później Nasza grupka miała ok. 200-250metrów straty do nich przez około 2-3 okrążenia i to był kluczowy moment kryterium jak dla mnie bo miałem trochę sił i mogłem próbować doskoczyć jednak koledzy, którzy odpadli nie wiem dlaczego nie pozwalali mi wyjść na zmianę :-) Reszta wyścigu w "lajtowym"(nie wyścigowym) tempie. To były moje 1 kolarskie zawody jak i 1 trening z klubem miałem we wtorek, więc cieszę się, że dojechałem.
Pozdrower
Piotr
www.piotrjaromin.pl
Napisano 07 wrzesień 2009 - 20:20
petrus94 gdzie trenujesz ? i w jakim stroju jechałeś :-D bo może coś skojarzę
Ja w UKS Gimnazjum Imielin, ale kiedyś to było coś pod szyldem Mysłowic. Jechałem w czerwono-czarnym stroju nie klubowym bo jeszcze nie mam. ;-)
Pozdrower
Piotr
www.piotrjaromin.pl
Napisano 25 wrzesień 2009 - 13:40
Ja jutro prawdopodobnie wybieram się tak na 100-200km okolice obojętnie. Tempo najlepiej w ok. 33-34km/h góra.(mówię o średniej, więcej nie mogę bo w niedziele mam trening górski i nie chce się forsować.) Jak ktoś by pojechał to pisać. Ewentualnie może podać jakąś ustawkę.(sobota okolice katowic, tychow) ;-)
edit: z tymi 200km to trochę przesadziłem, ale tak coś koło 100 :mrgreen:
edit: z tymi 200km to trochę przesadziłem, ale tak coś koło 100 :mrgreen:
Pozdrower
Piotr
www.piotrjaromin.pl
Napisano 26 wrzesień 2009 - 10:27
Witam,
Jakie sa szanse na znalezienie klubu na Slasku?
Jestem z Myslowic, nigdy wczesniej nie interesowalem sie szczegolnie jazda zawodowa, ale chcialbym sprobowac swoich sil w jakims wyscigu i zaczac przygode z kolarstwem na powazniej.
Mam 16 (jeszcze przez miesiac) lat (to chyba duzo jak na poczatek jezdzenia na powaznie?), niestraszne mi dystanse 200-300km (310 to moj rekord, i to na mtb
), srednia powyzej 30 na 100 km tez nie jest zadna przeszkoda... moze nie mam specjalnego sprzetu - Giant OCR SE, ale za to mam duze checi. 
Nie wie ktos moze gdzie moglbym znalezc jakis klub albo z kim moglbym skontaktowac sie aby moc zaczac startowac w jakichs wyscigach?
Jakie sa szanse na znalezienie klubu na Slasku?
Jestem z Myslowic, nigdy wczesniej nie interesowalem sie szczegolnie jazda zawodowa, ale chcialbym sprobowac swoich sil w jakims wyscigu i zaczac przygode z kolarstwem na powazniej.
Mam 16 (jeszcze przez miesiac) lat (to chyba duzo jak na poczatek jezdzenia na powaznie?), niestraszne mi dystanse 200-300km (310 to moj rekord, i to na mtb
Nie wie ktos moze gdzie moglbym znalezc jakis klub albo z kim moglbym skontaktowac sie aby moc zaczac startowac w jakichs wyscigach?
Napisano 26 wrzesień 2009 - 11:00
http://www.pzkol.pl/..._kolarskie.html
to jest lista z 2007 ale większość pewnie istnieje poszukaj tam to jest podzielone na regionalne związki kolarskie :-D
to jest lista z 2007 ale większość pewnie istnieje poszukaj tam to jest podzielone na regionalne związki kolarskie :-D