Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#301 pbm

pbm
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądM-ce

Napisano 26 wrzesień 2009 - 11:35

Jezdzisz moze w jakms klubie?

Jak to w ogole jest... Z moim wiekiem (rocznik 92') latwo jest dostac sie do klubu? Slyszalem, ze takich "starych" to juz obecnie nie potrzebuja ;P

Jak to jest z UKS'em w Imieliniu? Ten UKS Myslowice podobno juz nie dziala.
A orientuje sie ktos moze co to za kluby: UKS GK Sosnowiec, UKS „Centrum” (Katowice)
,KS „Coslovia” , UKS Ziemia Bedzinska. Istnieja jeszcze, maja jakis poziom? :)

#302 karolm92

karolm92
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądWola

Napisano 26 wrzesień 2009 - 14:12

Ja nie jeżdżę chociaż były takie plany i jak rozmawiałem z trenerem klubu z Pszczyny (LK UKS Pszczyna) w wieku 15 lat to mi powiedział że późno chce zacząć ale że nie jest jeszcze najgorzej zaczynać w jun. młodszych... Musisz próbować, a jak nie wyjdzie Ci z klubem to kręć w grupach amatorskich; dla przyjemności bo moim zdaniem nie ma nic lepszego. Sam chciałbym się udzielać w sporcie ale czas jest moim wrogiem... może nast. sezon będzie lepszy :-)

A co do tych klubów to wiem że Imielin i Sosnowiec jeżdżą do dziś reszty nie jestem pewien :-P aaaa i z tego Pszczyńskiego klubu (w zasadzie to jest w Studzionce) w zeszłym roku był mistrz Polski jun. młodszych (też rocznik 92')

#303 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 26 wrzesień 2009 - 18:01

Jak to jest z UKS'em w Imieliniu?

W Imielinie jest porządny klub, co prawda bardziej nastawiony na dziewczyny, ale chłopaki też jeżdżą. Udeż do trenera i zapytaj co i jak.

#304 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 28 wrzesień 2009 - 09:55

owszem, z tych wymienionych to Imielin jest najpewniejszą opcją, Zagłebie Sonsnowiec to tak na serio klub jednej zawodniczki, Ziemia Będzińska ledwo zipie, Centrum Katowice istnieje na papierze

#305 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 październik 2009 - 16:57

Czy moze mi ktos napisac cos o ustawce w Gliwicach,kiedy i gdzie?

Na ul. Toszeckiej na przystanku naprzeciw Shella. To jest ok 3km od Dworca PKP w strone Pyskowic. Średnio jeździ ok 20-30 osób prędkość na wymęczenie, nie ma czekania.
Zbiórki w niedziele o 10.

Do kiedy oni tam jeżdzą? Kiedy kończą spotkania?

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#306 Gosc_Vader_*

Gosc_Vader_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2009 - 13:01

Witam. Czy w Bedzinie Grodzcu na ustawce ktos jeszcze sie pojawia?

#307 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 20 listopad 2009 - 23:27

Jakby tak kto był chętny na śmiganie wspólne, to na niedziele się organizujemy...

:arrow: http://kolarstwo.mar...28&p=2993#p2988

Kwestia dogadania szczegółów, także trzeba pilnować forum czy i co się zmienia.

Zapraszam do wspólnej jazdy
Pozdrower
Robert

#308 tomasz1975

tomasz1975
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • Skądchorzów

Napisano 03 luty 2010 - 11:25

Witam
Mam taką propozycje poroszę o ustosunkowanie się ale merytorycznie. Mamy trochę czasu do wiosny.
Po przestudiowaniu na forum wątku dotyczącego ustawek czyli treningów w grupie, doszedłem do takich wniosków. Miejsce zbiórek mniej lub bardziej aktywne to
1. to Gliwice Toszecka przy stacji Shell - zbiórki w niedziele około 10
2. Będzin Grodziec przy kościele- zbiórki w niedziele około 10
3. Rybnik- www.kolarstwo.maroszek.org
Według mnie trochę mało jak na Górny Śląsk.
http://www.fothost.p...tawka4.bmp.html
Opis rysunku
Kwadraciki różowe miejsca aktywne, kwadrat fioletowy miejsca proponowane, koła to potencjalny obszar zasięgu danego miejsca zbiórek (startu), strzałka to teoretyczny kierunek jazdy.
Ja bym zaproponowałbym jeszcze miejsca w Tarnowskich Górach, Ruda śląska, Jaworznie. Miejsce w TG to Rynek, w Rudzie to rondo w Kochłowicach przy sanktuarium, w Jaworznie to Rynek.
Moje wnioski wynikają z analizy, wziąłem pod uwagę
-by nie poruszać się grupą przez centrum (to żadna frajda stać na światłach i wąchać spaliny)
- czas dojazdu rowerem równy około 20-30min (czas na rozgrzewkę)
- zorientowany kierunek wypraw (strzałka zielona).
Jeżeli chodzi o czas spotkań to ja bym ustalił mniej więcej o 10 w niedziele. Czas ustaliłem na 10 bo do tej pory kto chce to na pewno zdąży, a jest też czas na obfite śniadanie z rodziną i/lub kościół, a człowiek mniej więcej zdąży na niedzielny obiad. Od razu pojawią się na pewno głosy, że ja bym wolał na 9 a ja na 11 lub a czemu nie w moim mieście na mym osiedlu itp. ok. to jest czas i miejsce wyjściowe od tego osoby zainteresowane będą się umawiać. Np. jak się zbierze grupa aktywnych kolarzy np. 10 z Chorzowa i jeden z Rudy to mogą „przciągnąć” zbiórkę z Rudy śląskiej do Chorzowa. To wszystko jest do ugadania się. Tylko wtedy najlepiej jak poinformują o tym na forum.
Sugerowałbym utworzenie osobnych wątków związanych z ustawkami w każdym miejscu, po to by ułatwiłć porozumiewanie i poprawić przejrzystość osobom nowym lub chcącym raz przejechać się na południe lub kiedy indziej na północ. Nie trzeba by czytać całego wątku tylko ostatni wątek. Co do frekwencji na pewno na początku będzie trudno, ale jak ktoś wcześniej ustali sobie „trening” to i tak pokręci czy ktoś będzie czy nie. A osoba z wątpliwościami może przyjechać i zobaczyć sama, niekoniecznie z rowerem. Może warto się także zdeklarować się z jakiego miejsca kto będzie najczęściej chciał startować, oczywiście nic zobowiązującego (nikogo z forum z powodu frekwencji nie usuniemy). Sugerowałbym by np. każdy np. przejrzał inne fora rowerowe i poinformuje o danej akcji. Bo w necie dużo jest for rowerowych a jedna osoba na pewno może mniej niż grupa ludzi.
Pozdrawiam
PS mam nadzieje że nie zamieszałem wam głowach

#309 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 03 luty 2010 - 13:49

Witajcie
Tomasz-u 1975
Fajna sprawa. Wg mnie dobrze że ustaliłeś czas i miejsce, ktoś to musi zrobić.
pytanko myślałeś też o sobocie? Niedziela to taki dość trudny okres. Oczywiście większość z nas jeździ w niedziele jednak jak sam zauważyłeś (rodzinka, kościół, poranne wstawanie itp.) Będzie trudno dopasować. I jeszcze od kiedy miałoby to obowiązywać? Już czy od wiosny ;-)

#310 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 03 luty 2010 - 15:19

Nie wiem czy byłeś na ustawce w Grodźcu, ale pokrywa dużo większy teren niż zaznaczyłeś. Bardziej na północ, wchodzi na ustawkę w TG, a czasem gdy jedziemy na wschód, to docieramy aż do Ogrodzieńca, Pilicy, a więc pokrywa się nieco z tą z Jaworzna. Poza tym wątpię, żeby dało się przekonać starszych kolarzy, często byłych zawodowców, dla których jest to tradycja. Pomysł niezły, chociaż z tymi ustawkami u nas nie jest tragicznie, jest gdzie pojeździć w grupie.

#311 ozeh

ozeh
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 03 luty 2010 - 20:24

A ja bym chętnie coś zorganizował w okolicach Bielska-Białej, bo na Górny Śląsk trochę lipa dojeżdżać, a do Rybnika też niewiele bliżej. Jasne, w sumie to kilkadziesiąt kilometrów, więc niby nie ma problemu, ale jak policzyć dojazd, trening i powrót to robi się ładna sumka. :mrgreen:

Najlepiej byłoby zorganizować jakąś cykliczną ustawkę. Zapraszam do dyskusji.

#312 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 04 luty 2010 - 07:53

ozeh mysle ze w bielsku tez jest pare osob ktore jezdzi na szosach :>
jechac na ustawke kilkadziesiat kilometrow zrobic 100 i potem wracac te kilkadziesiat to faktycznie kiepski pomysl ;)

a co do ustawek na slasku jestem chetny jak najbardziej, pasowaloby mi to w Rudzie Slaskiej, wiadomo :) ale jak pisze Tomek jesli bedzie 10 osob z chorzowa czy innego miasta no to nie ma problemu z dojechaniem tam, niedziela godzina 10 mi pasuje.

#313 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 04 luty 2010 - 20:35

jak juz jestesmy przy slasku - to z cieszyna do bielska czy rybnika moge dojechac :)

#314 tomasz1975

tomasz1975
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • Skądchorzów

Napisano 05 luty 2010 - 14:45

Witam
Wyjaśniam
Nie mam zamiaru nic narzucać raczej wole coś uporządkować.
Nie mam zamiaru „ruszać” już istniejących ustawek. „Kurę co znosi złote jajka się nie rusza”

Zaznaczone kółko na rys http://www.fothost.p...tawka4.bmp.html to ewentualny teren skąd zainteresowane osoby dojechały by sobie, na dane miejsce spotkania. Te kółko to obszar mniej więcej taki by zrobić sobie rozgrzewkę. Oczywiście jak mieszkasz obok to albo to dla ciebie plus albo minus , (bo masz lub nie masz rozgrzewkę).
Jak ktoś chce to przecież może sobie dojechać nawet sto kilometrów na kole i potem w grupie potrenować i wrócić znowu swoja setkę na kole. Ja nie mam takiej wydolności, ale jak ktoś chce to jego sprawa.
A jeżeli Np. grupa z Grodźca nachodzi n Jaworzno to już jest bez znaczenia. Daleki jestem od tego by jakiejś grupie ograniczać teren tras. Przecież cała Polska otwiera przed nami swoje drogi .
Jak ktoś chce to przecież może z Jaworzna przyjechać do Grodźca i wrócić do Jaworzna w grupie, czyli w jedną stronę sam, a z powrotem z grupą, pod warunkiem że ma aż taki charyzmat że grupa wybierze ta trasę którą chce on. Bo jak nie to ma się problem.
Co do czasu oczywiście sobota jest także jak najbardziej. Wolałem napisać niedziela by od czegoś zacząć. Jak się zgada pięć osoby to można już sobie pojeździć .” bo jak się da do wyboru dwie opcje to polak będzie miał trzy wersje”. Będe się jednak upierał przy jednym terminie dla jednego miejsca, tak będzie łatwiej. A jak ci raz nie będzie pasować to może następnym razem. Tak jest już w istiejących ustawkach i to działa.
Powtarzam to są propozycje do rozpatrzenia, zastanowienia się, przespania, mamy jeszcze chyba trochę czasu do wiosny.
Marzy mi się takie coś by osoby które chciały sobie potrenować na Śląsku weszły np. na to forum przeczytały ten temat, zobaczyły na rysunekhttp://www.fothost.pl/sho...tawka4.bmp.html i np. jestem z Chorzowa acha to w sobotę lub w niedziele o tej lub o tamtej godzinie, warto zobaczyć na rondo w Kochłowicach może ktoś będzie. Jak ktoś będzie to super określi się trasę i w drogę. A jak nikogo nie będzie to i tak to jest dobre miejsce do rozpoczęcia treningu. Bo jest się w takiej samej sytuacji jak przed. A może być tak że jak będziesz czekał to ktoś nieśmiały zobaczy że jednak koś tam się spotyka to cie zagada i umówicie się na mały peletonik lub następnym razem przyjdzie.
"(...)Podstawa ustawki jest stałe miesjce, pora i trasa. I konsekwencja. Pierw będzie 5 osób a za pół roku 30(...)"

#315 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 05 luty 2010 - 19:30

dokładnie, przydałaby sie taka ustawka gdzies w własnie w miastach ruda, chorzów, katowice, zabrze itd itp
w strone mikołowa po okolicznych wiochach mozna spotkac naprawde duzo osob jezdzacych na szosach, moze ktos z nich wpadnie na ktoras ustawke i zgra sie jakas wieksza ekipa:)

#316 moro

moro
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądBytom

Napisano 09 luty 2010 - 17:39

Witam
Przywitam się jako, że to mój pierwszy post tutaj na forum.
Może nie mam jakiegoś super sprzętu ale na amatorską jazdę mi to wystarcza co mam.
W zeszłym roku jeździłem krótko bo tylko 2 m-ce przy odległościach rzędu 60km miałem średnią około 32-33km/h. Czy nadawałbym się, żeby z wami jeździć??
Ja jestem z Bytomia - Suchej Góry a więc nie daleko TG ... jeździ ktoś w tych okolicach??

#317 Moloch

Moloch
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 09 luty 2010 - 21:18

Witam
Przywitam się jako, że to mój pierwszy post tutaj na forum.
Może nie mam jakiegoś super sprzętu ale na amatorską jazdę mi to wystarcza co mam.
W zeszłym roku jeździłem krótko bo tylko 2 m-ce przy odległościach rzędu 60km miałem średnią około 32-33km/h. Czy nadawałbym się, żeby z wami jeździć??
Ja jestem z Bytomia - Suchej Góry a więc nie daleko TG ... jeździ ktoś w tych okolicach??

Witaj
Jestem z Piekar jeździmy tu z podobną średnią po okolicach w 3jke oczywiście rekreacyjnie, Jak będziesz chciał sie dołączyć daj znać gg4702538

#318 moro

moro
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądBytom

Napisano 09 luty 2010 - 21:47

A w jakich dniach jeździcie i jaką macie porę??
Oczywiście tak orientacyjnie.

#319 ricken_gk

ricken_gk
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądCzekanów

Napisano 20 luty 2010 - 18:48

widze po posta górny śląsk ostro jeździ :)
jakby ktoś był z okolic zabrza- gliwic- zbrosławic i ma chęci wiosną (maj- czerwiec) na wyprawę w kierunku księżego lasu i dalej lub na góre św. anny lub coś w tych rejonach smiało pisać....
(a i jeżdze wyłacznie amatorsko i to od niedawna, normalnie siedze przy biurku)

#320 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 21 luty 2010 - 17:09

pogoda coraz fajniejsza, wypadało by wkońcu ruszyć tyłek i się przejechać troche i rozruszać kości :P ktoś byłby chętny na przyszły weekend ?
w tygodniu bez opadów i temp nawet do +7, przyszły weekend moze sie utrzyma :)

[ Dodano: 2010-02-27, 21:18 ]
jutro wyruszam, ktos chetny?:)

Dodaj odpowiedź