Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#41 toffix

toffix
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądkatowice

Napisano 30 sierpień 2008 - 12:48

Przyznam, ze w ogole tam nie bylem ostatnio. Dwa razy przejezdzalem (czerwiec/lipiec) w tym raz w niedziele ale bylo zbyt pozno by się spotkac z szanownym gronem szosowiczów. Potrzebuje 40 minut by tam zajechac. pozdrawiam.

#42 Mioku

Mioku
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 wrzesień 2008 - 19:22

w sobotę wybieram się kolegą na wycieczkę do czech, cel lysa hora, turyści i nie tylko mile widziani, z Bielska to 160 km tam i powrót, z Cieszyna 100 w dwie strony

#43 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 28 wrzesień 2008 - 21:34

Ostatnio frekwencja na treningach spada na łeb. Więc mam pytanie gdzie na Śląsku odbywają się jakieś poważniejsze weekendowe ustawki . Jak nie będe miał zbyt daleko to chętnie wpadne .

#44 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 29 wrzesień 2008 - 13:50

ZAKOŃCZENIE SEZONU 2008
Termin: 05.10.2008 [niedziela]
Miejsce: Rybnik - rynek
Godz.: 9:00
Trasa: Rybnik - Wodzisław Śl. - Rudyszwałd - Hlucin - Dehylov - Plesna - Dobroslavice - Jilesovice - Haj ve Slezsku - Dolni Benesov - Bohuslavice - Zavada - Bela - Pist - Owsziszcze - Krzyżanowice - Pszów - Rydułtowy - Rybnik
Dystans: ok. 100 km
Uwagi: Zakończenie odbędzie sie przy sprzyjających warunkach pogodowych!!!

Zapraszam kolarzy do wspólnej jazdy ;-)

#45 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 29 wrzesień 2008 - 15:56

to widze ze szybko niektorzy koncza sezon a przciez mowia w pogodzie ze jeszcze bedzie nawet do 24 stopni

#46 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 29 wrzesień 2008 - 16:23

To, że tak powiem jest "OFICJALNE" zakończenie sezonu, raczej pod publikę, żeby zwrócić uwagę otoczenia, pokazać siew regionie, a nie tyle żeby zakończyć sezon i powiesić rower na haku ;-)
Ci, którzy chcą jeździć to będą jeździć jeśli czas i pogoda pozwolą (m.in. ja :-P )

#47 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Napisano 29 wrzesień 2008 - 20:53

Cytat

Ostatnio frekwencja na treningach spada na łeb. Więc mam pytanie gdzie na Śląsku odbywają się jakieś poważniejsze weekendowe ustawki . Jak nie będe miał zbyt daleko to chętnie wpadne .

zapraszam do Gliwic, tutaj zawsze w niedziele o 10.00 przy stacji Shell (ul. Toszecka) rusza peletonik mastersów, w zaleznosci od pogody i okresu startowego 10-30 osob:) tempo na wyniszczenie, czyli kto zostaje ten wraca sam ( ale potem i tak wszyscy zjezdzaja sie do jednej knajpy:P ). Przedział wiekowy to 40-60 lat - głownie byli kolarze i obecnie scigajacy sie mastersi. Trasa z reguła taka sama (góra św Anny) - 100km

#48 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 29 wrzesień 2008 - 21:05

Może kiedyś przykulamy sie ekipą z okolic Rybnika i karniemy się choć w 1 stronę, a wrócimy sobie przez Kędzierzyn Koźle, Kuźnie Raciborską.... :-P

#49 Krzysio

Krzysio
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • Skądokol. Wodzisławia Śl

Napisano 30 wrzesień 2008 - 21:42

a ja sie zastanawiam nad tym 'zakonczeniem' sezonu o ktorym mowa pare postow wczesniej ;) nie wiem czy bym jechal od samego rybnika czy na odcinku wodzislaw-rudyszwald dołączyłbym w gorzycach jesli tak mozna ;-)

#50 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 30 wrzesień 2008 - 22:07

Cytat

a ja sie zastanawiam nad tym 'zakonczeniem' sezonu o ktorym mowa pare postow wczesniej ;) nie wiem czy bym jechal od samego rybnika czy na odcinku wodzislaw-rudyszwald dołączyłbym w gorzycach jesli tak mozna ;-)

Jasne że można, oby tylko pogoda dopisała ;-)

#51 Krzysio

Krzysio
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 01 październik 2008 - 15:26

nie wiem czy wiecie, ze na odcinku wodzisław-turza jest przekopany przejazd kolejowy. sa wyznaczone objazdy ale z rowerami pod pachą powinniscie przejsc :D ale do niedzieli moze juz bedzie zrobione.

#52 Mioku

Mioku
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 03 październik 2008 - 06:42

chciałbym się wybrać na to "zakończenie sezonu" i mam pytanie/a: o której planujecie przejeżdżać przez wodzisław, jest tam ustalone jakieś miejsce zbiórki, z wodzisławia będziecie jechać krajówką 78?

#53 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 03 październik 2008 - 11:53

Myśle że przez Wodzisław będziemy przejeżdżać koło 9:30-9:45 jedziemy drogą 78 w kierunku Chałupek. Nie ma ustalonego miejsca zbiórki bo nie ma zbytnio chętnych. Ty chyba pojedziesz od Jastrzębia to możesz czekać na rondzie koło McDonalda to na pewno sie spotkamy ;-) .

#54 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 04 październik 2008 - 17:33

Zapraszamy WSZYSTKICH do wspólnej jazdy....

Pogoda zapowiada się w miarę OK,
trochę co prawda kombinujemy z trasą...
Także jeśliby GRUPA zdecydowała o skróceniu trasy to nei ma problemu.... ;-)

Liczę, ze prócz dwóch kolegów jeszcze się ktoś zjawi ;-)

Do zobaczenia jutro na szosie :-P

#55 Krzysio

Krzysio
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 05 październik 2008 - 13:01

ale dalem plame na tym 'zakonczeniu'... moglem sobie jednak dac z tym spokoj po 4 tygodniach bez szosy... ;/ sorry ze musieliscie na mnie tak czekac na podjazdach

#56 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 05 październik 2008 - 13:31

Spoko nie ma co sie przejmować...
Mnie też chłopaki zostawili przed Wodzisłąwiem Sl....
No, ale mi odcieło prąd z powodu NIEJEDZENIA... Widać za mało pojadłem... :-(
Ale jak pojadłem :evil: to znów szło kręcić

Kto był to wie, ze było fajnie, kogo nie było neich żałuje ;-)

Dzięki za wspólną jazdę :-P

#57 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 październik 2008 - 14:53

Cytat

Robert_Rybnik

Jakies nowe filmiki robiliscie moze z ustawek ? bo lubie czasami te stare poogladac :-D

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#58 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 09 październik 2008 - 22:17

Hej ;-)

No właśnie, że nie ma żadnych nowych filmików, a to głównie z 1 powodu... "WYPADŁ" ten kumpel co brał zawsze sprzęt i głównie kręcił filmiki i potem je skłądał...

No trzeba by cos w końcu nakręcić :->

Jak bedzie cos nowego to dam znać :-P

#59 Mioku

Mioku
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 październik 2008 - 18:06

można gdzieś obejrzeć zdjęcia z niedzielnego wypadu?

#60 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 10 październik 2008 - 18:49

Na razie nie....
Bo miałem urwanie głowy na studiach, przec co brak czasu na zajmowanie siestronką...
Ale pzrez weekend powinienem je wrzucićna stronkę ;-)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy