Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#81 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 01 maj 2009 - 12:29

Hi hi hi wlasnie to mialem na mysli wiesz w porownaniu z tymi kolesiami 18 -19 letnimi to bez obrazy ale jestemy starszymi ludzmi :-) a tak na marginesie skąd jestes jarek996?Ja z katowic wiec jesli w miare blisko to... moze kiedys wspolna przejazdzka?
Pozdrawiam

#82 Gosc_pejotl_*

Gosc_pejotl_*
  • Gość

Napisano 01 maj 2009 - 13:38

Można zawsze przyjechać na zbiórkę do Będzina - Grodziec w każdą niedziele o 10,
można przyjechać w ciemno zawsze będzie jakaś ekipa

#83 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 01 maj 2009 - 18:57

wybieram sie tam juz od jakiegos czasu i jakos tak schodzi ze nie dojezdzam.Mam obawy czy nadaze za wami :-) Jakie macie tempo ?dajecie na max czy tak spoko?jakie odleglosci?
Pozdrawiam

#84 Gosc_pejotl_*

Gosc_pejotl_*
  • Gość

Napisano 01 maj 2009 - 23:35

przyjedź to zobaczysz jak to wygląda a samego mocnego treningu około 60km,

#85 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 02 maj 2009 - 07:47

Tempo wzrasta z każdą wycieczką, bo coraz więcej osób jest w formie. Najczęściej walimy jedną, stałą rundkę - niecałe 60 km, a później towarzystwo się rozjeżdża w grupkach, jedni robią dłuższy trening, a reszta wraca do domu. Rundka nie jest trudna, dwie najtrudniejsze hopki są w zasadzie na początku, później przeszkadza tylko wiatr. ;-) Ze średnimi bywa różnie - na pierwszym spotkaniu nie było 30 km/h, ostatnio już pod 35 km/h, a w czerwcu 2oo8 było nawet pod 39 km/h.

#86 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 02 maj 2009 - 10:34

Witam
Chciałem się przywitac z szacownym gronem szosowców. Jestem z Mysłowic.
Mam zamiar właśnie zakupic szosóweczkę i pośmigac troszkę, przyda się poprawa kondycji. Kiedyś bardzo dużo się śmigało na MTB, ale znudziły mi się bezdroża i wyboje. Czas zacząc troszkę szybciej pedałowac.
Mam nadzieję na jakieś wspólne przejażdżki.
pozdrawiam

#87 Nightforce

Nightforce
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 maj 2009 - 13:38

Ej no to widze że wiekszość raczej dołączy do tych z Będzina, a co ze spotkaniem pod mediamarktem? Ja jeszcze nie wiem czy na pewno pojade, bo mam troche pracy przy rowerze - hamulce i przerzutki do regulacji :/. A poza tym zimno się zrobiło, jest wietrznie (wczoraj jak jechałem do tak mną pare razy zachwiało ze masakra) i do tego dochodzi mój ulubiony wyścig samochodowy w telewizji w niedziele, tak ze wolałbym go nie przegapić :/.
Dużo osób jest chętnych tak wieć fajnie byłoby się z wami zabrać ;).

#88 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 02 maj 2009 - 14:12

No cóż..na razie nie ma zbyt wielu chętnych..jeśli nikt nie zadeklaruje się na 100% to myślę, że bez sensu żebym sam tam stał..

Póki co dalej czekam..

#89 Nightforce

Nightforce
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 maj 2009 - 20:28

Niestety ja nie pojadę :(. Ale to wszystko nie z mojej winy ponieważ narzędzia potrzebne do krecenia przy rowerze przyszły dzisiaj za poźno i nie zdązyłem niczego ustawić.
Przepraszam tymon że obiecywałem, ale wdzisz, z "niedostrojonym" rowerem raczej sie cieżko jeździ, nawet jeśli chodzi o komfort psychiczny ;). Może zabierz się z paczką z Będzina, przecież masz niedaleko ;).

#90 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 02 maj 2009 - 20:32

Nightforce, w porządku, mam nadzieję, że następnym razem się uda ;-).

#91 Nightforce

Nightforce
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 maj 2009 - 20:40

No właśnie, zapomniałem to napisać: Do następnego! Napewno jeszcze będzie okazja ;)

Pozdro!

#92 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 03 maj 2009 - 12:30

Cytat

Tempo wzrasta z każdą wycieczką, bo coraz więcej osób jest w formie. Najczęściej walimy jedną, stałą rundkę - niecałe 60 km, a później towarzystwo się rozjeżdża w grupkach, jedni robią dłuższy trening, a reszta wraca do domu. Rundka nie jest trudna, dwie najtrudniejsze hopki są w zasadzie na początku, później przeszkadza tylko wiatr. ;-) Ze średnimi bywa różnie - na pierwszym spotkaniu nie było 30 km/h, ostatnio już pod 35 km/h, a w czerwcu 2oo8 było nawet pod 39 km/h.

Srednia 35-39!!!!!????To co to jest trening dla cyborgow.Przecież to miejscami musieliscie jechac pod 80km \h i to przez dluzszy czas :shock:
Cos mi sie zdaje ,że zle interpretujesz srednia predkosc.Owszem miejscami mozna jechac po prostej i 40km/h ale zeby srednia potem dala 39 to...no to jestem pod ogromnym wrazeniem
pozdrawiam

#93 Gosc_pejotl_*

Gosc_pejotl_*
  • Gość

Napisano 04 maj 2009 - 20:48

chyba masz małe doświadczenie w treningach z grupą, średnie typu 35 km/h to nic nadzwyczajnego jeśli sie jedzie w grupie, a pętla ma niecałe 60km i zapewniam Cię nikt nie jedzie 80km/h

dane z polara z ostatniej niedzieli:
http://www.fotoo.pl/...05/149c99bb.jpg

#94 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 05 maj 2009 - 20:27

No fakt mam bardzo male doswiadczenie w jezdzie grupa.Przewaznie jezdze sam ni chyba ze ktos jedzie wtym samym kierunku to sie dolacze i faktycznie od razu jedzie sie lepiej.Musze sie kiedys przelamac i sprobowac pojechac z wami.No coz najwyzej zostane do domu przeciez trafie :-)
Pozdrawiam

#95 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2009 - 14:48

Jeździ ktoś z okolic Mysłowic-Wesołej na szosówce z forum ? Może kiedyś jakąś wspólna wyprawka w tygodniu w godz popołudniowych ? To będzie moje pierwsza jazda na mojej szosówce :)

#96 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 11 maj 2009 - 18:00

Ja jestem z Bończyka więc czasem możemy gdzieś pojechać :-D
Namiary na mnie są w moim profilu ;-)

#97 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2009 - 20:18

adikson1, i wjagus, a może byście tak czasami w stronę Tychów się przejechali? Ładne jeziorko tu mamy :mrgreen: i do tego ja na szosie pomykam czasami...

#98 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 11 maj 2009 - 22:40

Cytat

adikson1, i wjagus, a może byście tak czasami w stronę Tychów się przejechali? Ładne jeziorko tu mamy :mrgreen: i do tego ja na szosie pomykam czasami...

bardzo często na Fiacie jeżdżę (i głownie tam mozna mnie spotkać) ;-)
cóż, kwestia dogadania się :-) nie widzę problemów żeby podjechać do Tychów i tam przesiąść się na rower wodny :mrgreen:

#99 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 12 maj 2009 - 08:52

Cytat

bardzo często na Fiacie jeżdżę (i głownie tam mozna mnie spotkać) ;-)
cóż, kwestia dogadania się :-) nie widzę problemów żeby podjechać do Tychów i tam przesiąść się na rower wodny :mrgreen:

Jak na Fiacie jezdzisz to bardzo fajnie. Moja normalna pętla prowadzi przy drodze z widokiem na fiata, skąd mogę odbić na fabrykę... jak się rozpogodzi i będę miała trochę wolnego (teraz męczę pracę mgr.) to się odezwę na PRV... dzięki - a rowerki wodne w piękną pogodę uuuuu, a jak powieje to nawet pod żagle można się przesiąść - żeglarstwo fajna sprawa!!

#100 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 12 maj 2009 - 13:45

No i super :) Wjagus skontaktuje się z Toba przez GG, mozna w tym tygodniu gdzies skoczyc. Wonka jak bedziesz miała czas to pisz do Nas ;)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy