Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#101 a.lan

a.lan
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maj 2009 - 19:49

cześć
ja jutro robię rundę:
stert g. 9:00 Katowice - Piotrowice
Murcki - Tychy - Pszczyna - Żory - Mikołów - Halemba - Kochłowice
i powrót przez Ligotę
mam urlop, więc mogę

#102 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2009 - 20:34

Ta ale masz urlop ;) Ja niestety na rano pracuje wiec tylko popołudnie wchodzi w grę

#103 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 13 maj 2009 - 20:55

adikson1, Jeśli byś kiedyś jechał na południe daj znać.

#104 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2009 - 13:27

OK

#105 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 17 maj 2009 - 22:02

Ja dziś natknąłem się na grupę z Będzina, a raczej to powinienem napisać, że ten około 20 osobowy peleton mnie dogonił;) Pierwszy raz w życiu jechałem w takiej grupie i w takim tempie. Przejechałem ok 30km i niestety odpadłem pod górke:(
Jak dla mnie to taka jazda to rzeżnia, ale jak się ma tyle km przejezdzonych co ja to nie ma się co dziwić.

#106 gawlo

gawlo
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 02 czerwiec 2009 - 20:05

Pytanie do szosowców z Katowic - jakie tereny możecie polecić na krótkie przejażdżki ok. 25-40 km? Niestety muszę zawsze wyruszać z centrum przy wirtualnym katowickim rynku....

Generalnie możecie polecić jakieś trasy, takie gdzie ruch samochodowy może być troche bardziej umiarkowany :)?

#107 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 04 czerwiec 2009 - 17:24

Oj ja jezdze w okolicach Myslowic, wiec u mnie kika jest. Ale do mnie bys miał juz z 15 km.

#108 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 10 czerwiec 2009 - 21:39

Trochę treningów z AGK Rybnik... ;-)
:arrow: http://kolarstwo.mar...28&p=2580#p2580

W razie pytań piszcie na naszym forum...

#109 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 13 czerwiec 2009 - 19:40

Jutro planuje wybrać się w góry, może nie będe sam. Jedziemy pociągiem do Bielska, na dworcu będziemy o 11:32 chyba że się pociąg spóźni. Planowana trasa: Bielsko-Przegibek-Żar-Przegibek-Szczyrk-Salmopol-Wisła-Żory.

Jest ktoś chętny z Bielska i okolic to jest mile widziany.

#110 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 13 czerwiec 2009 - 20:47

Mariusz radzę uważnie prześledzić pogodę, bo w czwartek złapała nas burza po zjeździe z Ochodzity. Popadało z 15 minut, ale i tak byliśmy mokrzy. Jak to w górach. ;-)

#111 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 15 czerwiec 2009 - 20:12

Mam do was pytanie, wczoraj (tj. niedziela) mijało mnie ok 10 szosowców w różnym wieku, najlepiej zapamiętałem chłopaka w stroju Fassa Bartolo i biało niebieskim kaskiem. Było to ok. 10.40 na drodze pomiędzy Kozłową Górą a Świerklańcem. Ja jechałem na MTB i miałem ubraną szaro pomarańczową wiatrówkę i biało czerwony kask. Zapytałem w czasie jazdy gdzie się umawiają (umawiacie?) ale nie dostałem odp. dlatego piszę tutaj z nadzieją, że jechał w tym peletoniku ktoś z forum. Jeżeli tak było to prosiłbym o odp. na moje pytanie.

Pozdrawiam.

#112 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 15 czerwiec 2009 - 23:27

Najprawdopodobnie natchnales sie na grupe ktora spotyka sie zawsze w niedziele o 10 pod kosciolem w Grodzcu (dzielnica Bedzina)Osobiscie nigdy z nimi nie jechalem ale wiem ,że chlopaki niezle kreca.Poczytaj troche wczesniejszych postow.

Gawlo traski sa calkiem fajne. NP na swierklaniec na Rogoznik na Pyrzowice, w strone Dabrowki wielkiej jest pare takich "agrawek"Jak jedziesz z centrum to generalnie musisz jechac na Siemianowice przecinasz potem droge Czeladz- Bytom i juz jestes w zasadzie w blogim spokoju bez uciazliwego ruchu .Niezly asfalt fajne widoczki calkiem mile traski.
A na szybko to polecam Chorzowski park zrobisz pare kólek jak walniesz 4 lub 5 wybije Ci cos okolo 30km w tym te 4 lub 5 podjazdow jak w jedna strone to lzejszy podjazd jak w druga to ciezszy i tez jest ok
Pozdrawiam

#113 Gosc_pejotl_*

Gosc_pejotl_*
  • Gość

Napisano 16 czerwiec 2009 - 12:59

Tymon jak napisał wcześniej chamsin spotkałeś grupę z Będzina, a tym w stroju fassa bortolo to byłem ja :-) , kojarze ten moment ja Cię mijaliśmy ale sam widziałeś chłopaki się rozkręcili i nie było za bardzo sposobności na jakieś pogawędki
pozdrawiam

#114 sowacki

sowacki
  • Użytkownik
  • 52 postów
  • SkądBytom

Napisano 16 czerwiec 2009 - 16:35

Witam wszystkich!

Wątek poruszany był już jak widziałem kilkakrotnie, nie wiem z jakim skutkiem końcowym ale postram się raz kolejny go odswieżyć...
Chodzi mi mianowicie o jakąś wspólną "niedzielną" jazde szosowców ze śląska... szczególnie z miast Bytom, Piekary śląskie,Dobieszowice, Wojkowice, Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa. itd. itp:) (Same miasta i koleność przypadkowa:)
Wiemy że chłopaki z Będzina jeżdzą ostro nie dla każdego:)
Ciągła walka z wiatrem bywa męcząca...znajde tu chetnych? I może na razie nie zastanawiajmy się jak kto ostro jeździ ile ma lat ale po prostu spotkajmy się na szose i wszystko wyjdzie w praniu.

pozdrawiam!

#115 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 czerwiec 2009 - 19:00

Ja też pojadę chętnie w grupie. Mam już szosę i dzisiaj byłem na fajnej przejeżdzce w Czechowicach po kask. Razem ok.80km. Interesuję mnie zbiórka jak najbliżej Tychów-mogą być Katowice(tam ma każdy blisko). Czekam na propozycje.

#116 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 16 czerwiec 2009 - 21:00

Podczepiam się pod ten mały peletonik :)
petrus94, z Tychów możemy na punkt zlotu udać się razem... tak w ogóle to fajnie byłoby ustawić się razem co jakiś czas. Zaznaczam, że w towarzystwie jechałam do tej pory jednokrotnie :mrgreen:

Osobiście lubię jeździć do Pszczyny na trasie: Tychy - Cielmice - Świerczyniec - Bojszowy Nowe - Pszczyna i powrót. W jedną stronę wychodzi mi ok. 30 km ze średnią przy wietrze ok. 28 km/h a w spokojne dni nawet 31, 32... Jak się uda jutro zaliczę tą traskę raz jeszcze.

#117 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 17 czerwiec 2009 - 07:58

Ja też mam miejscówę w Cielmicach,Bojszowach, Świerczyniec.Po Bojszowach Nowych nie jeżdzę bo jest tam dużo dziur i połatanej drogi jak pamiętam, więc jak jadę od Cielmic przez Świerczyniec to jadę prosto a nie skręcam w prawo. Droga piękna i samochodów mało. Często jeżdzę na Wolę i później wracam przez Brzeszcze i Oświęcim(droga Ośw-Tychy ale tylko w weekend bo mało aut i nie ma tirów). Na pszczynę też jeżdzę, ale przez Kobiór. Wtedy trzeba przejechać ok 2km dwupasmówką na Bielsko, ale pobocze na 1,5m, więc daje radę. Niestety teraz droga na Kobiór jest zablokowana i wczoraj robili kładkę dla przechodniów. Panowie z budowy i tak mnie puścili bo czekająna Wyścig Pokoju. :-) Tak powiedzieli. Ja mogę jechać wszędzie z Tychów. Na Orzesze i Żory też jest fajna trasa przez Gostyń. Fajnie będzie zrobimy jakąś ustawkę w okolicach Tychów bo miasto duże a klubu kolarskiego nawet nie ma. :-(

#118 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 18 czerwiec 2009 - 10:58

Wczoraj zrobiłem sobie przejażdzkę przez Bojszowy Nowe w stronę Tychów wonka2805 Asfalt w Bojszowach jest wszędzie spoko. We wcześniejszym komentarzu miałem na myśli drogę przez Świerczyniec. Przez las trzeba przejechać, ale później można uniknąć dalszych dziur i pojechać prosto.

pzdr.

#119 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 23 czerwiec 2009 - 16:08

pejotl, chyba w niedziele się znów mijaliśmy, nawet 2 razy..tym razem byłem na szosie z kolegą, raz mijaliśmy się na drodze Świerklaniec-Żyglinek a drugi raz na jakiejś bocznej drodze. Powiedz mi z jakimi średnimi mniej więcej jeździcie i ile km? I czy ewentualnie możemy się z kolegą kiedyś pojawić na waszej ustawce?

Pozdrawiam.

#120 Gosc_pejotl_*

Gosc_pejotl_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2009 - 21:15

Tymon, ja wam sie dziwie że jeszcze nie przyjechaliście, tym bardziej że jeździcie po tych samych trasach, średnie są rzedu 35-38 na trasie około 60km, a średnie niech was nie przerażają, przyjedziecie to zobaczycie, poza tym możecie dołączyć gdzieś na trasie

standartowa trasa wygląda mniej więcej tak:
http://www.fotoo.pl/...06/351f660a.jpg
http://www.fotoo.pl/...06/a0759428.jpg

pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy