Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#641 paw

paw
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • Skądpolska

Napisano 23 wrzesień 2011 - 10:14

Czy ktoś ma ochotę na trening sobota lub niedziela w okolicy Wisly

#642 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 23 wrzesień 2011 - 11:41

Może są jacyś chętni z kolarzy na śląsku/w katowicach, którzy chcieliby trochę zadbać o formę na przyszły sezon na siłowni. Szukam osób w celu wynegocjowania lepszych warunków. Chodzi o karnet na pół roku. Potencjalne siłownie to katowice na ceglanej, pure w silesii i pro activ na sokolskiej.

#643 harpan

harpan
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 23 wrzesień 2011 - 22:11

Szukam chętnych na przejażdżkę okolice Dąbrowa Górn, Ogrodzieniec, Olkusz - trasa +-100km.

#644 paw

paw
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • Skądpolska

Napisano 27 wrzesień 2011 - 17:28

Czy ktoś ma ochotę pojeździć w sobotę lub niedzielę w okolicy Wisły

#645 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 28 wrzesień 2011 - 19:12

Jak by ktoś kiedyś jeździł w okolicach Kuźni Raciborskiej albo Rud Wielkich, to polecam zjechać z głównej drogi do lasu ( najwygodniej jest wjechać od strony Rud, wjazd obok dawnego klasztoru cystersów ). Jest tam ponad 20 km asfaltu dobrej i bardzo dobrej jakości, nie ma ruchu samochodów - poza leśnikami. Można na luzie kilka rundek zrobić.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#646 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 28 wrzesień 2011 - 20:19

Owszem trasa bardzo ładna i przyjemna, ale co do nawierzchni to trochę ponarzekam. Długimi odcinkami jest bardzo nierówna, wyboista no i te kamyczki. Ale tak po za tym super okolice i zdarza mi się tam rundkę czasem zrobić, nawet zimą po śniegu ;-) .

#647 jblih

jblih
  • Użytkownik
  • 50 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 01 październik 2011 - 13:08

Cytat

Czy ktoś ma ochotę pojeździć w sobotę lub niedzielę w okolicy Wisły

Jeśli myślisz o niedzieli 02.10 to ja jestem chętny. Jak coś to PW.
Tomasz

#648 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 październik 2011 - 15:42

Chętni do peletonu mile widziani. Kto nie był musi spróbować, więcej w pod linkiem

http://www.facebook....291730037512041

#649 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 listopad 2011 - 15:13

Piątek 11 listopada 11:00 Chopina/Mickiewicza po raz kolejny zbiera się katowicki peleton IC
szerzej
http://www.facebook....241814882540595

#650 MarekSZAT

MarekSZAT
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądRadlin

Napisano 13 grudzień 2011 - 20:30

Witam wszystkich.
mariusz k jeździcie w Rybniku w grupie?? Może się zgadamy na wspólną jazdę.
Ja jeżdżę głównie na szosie i szukam kumpli, grupy do wspólnej jazdy i trenowania. Do tej pory jeździłem sobie rekreacyjnie. W 2011 roku wystartowałem w Tur de Rybnik i mi się spodobało. W 2012 chcę wystartować w innych wyścigach kolarskich z cyklu ROAD MARATON.

#651 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 13 grudzień 2011 - 21:20

Cytat

mariusz k jeździcie w Rybniku w grupie?? Może się zgadamy na wspólną jazdę.
Ja jeżdżę głównie na szosie i szukam kumpli, grupy do wspólnej jazdy i trenowania.

Kiedyś jeździliśmy, obecnie kto jeździ, ten jeździ we własnym zakresie. Ja sobie trenuję po swojemu, także w miarę możliwości można się dołączyć. A jak chcesz się ścigać to zapraszam do Czech, tam jest prawdziwe ściganie i wszystkie wyścigi są bardzo blisko.

#652 MarekSZAT

MarekSZAT
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądRadlin

Napisano 14 grudzień 2011 - 17:06

mariusz k Jeździłeś kiedyś z chłopakami z AGK? Ja też jeżdżę sam ale w grupie raźniej. Czasem spotykamy się z kumplami i jeździmy w 4. Można się dogadać i jak będzie cieplej to pojeździć razem chyba że wolisz solo. Ścigasz się w Czachach?? Możesz dać jakieś namiary.

#653 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 14 grudzień 2011 - 19:57

Cytat

mariusz k Jeździłeś kiedyś z chłopakami z AGK? Ja też jeżdżę sam ale w grupie raźniej. Czasem spotykamy się z kumplami i jeździmy w 4. Można się dogadać i jak będzie cieplej to pojeździć razem chyba że wolisz solo. Ścigasz się w Czachach?? Możesz dać jakieś namiary.

Jeździłem z AGK i w AGK, obecnie jeżdżę w Czeskim klubie. Ścigam się głównie w Czechach i tam też praktycznie na co dzień trenuję. Jeśli chodzi o wyścigi to jest tego sporo, kilka razy podawałem namiary, ale jeszcze raz przypomnę: http://www.spac-os.cz/ , http://www.jesenicky...dex.php/kalenda , http://www.sk-mp.cz/...e.php?page_id=6 , http://cyklo.matera.cz/ jest jeszcze kilka ciekawych wyścigów nieujętych w tych linkach, np. Beskid Tour, Mamut Tour, Kellys Rampusak. Odnośnie treningów, to ja trenuję według moich sprawdzonych planów, wiem co i kiedy mam robić, także grupa mi nie jest potrzebna, ale jakby ktoś chciał się dołączyć to nie ma problemu. Aczkolwiek, nie wiem czy będzie to z korzyścią dla innych, bo ja robię konkretną robotę treningową i dla niektórych może to być niezbyt ciekawe.

#654 MarekSZAT

MarekSZAT
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądRadlin

Napisano 16 grudzień 2011 - 19:31

Cytat

Odnośnie treningów, to ja trenuję według moich sprawdzonych planów, wiem co i kiedy mam robić, także grupa mi nie jest potrzebna, ale jakby ktoś chciał się dołączyć to nie ma problemu. Aczkolwiek, nie wiem czy będzie to z korzyścią dla innych, bo ja robię konkretną robotę treningową i dla niektórych może to być niezbyt ciekawe.

Na takie poświęcenie i trenowanie parę razy w tygodniu nie mam czasu. Rodzina, praca i dopiero rower. Ja jeżdżę bo lubię. Wyścigi to dla mnie dodatek do dobrej zabawy. Lubię rywalizację ale też twardo stąpam po ziemi i nie liczę na dobry wynik w wyścigu raczej żeby dojechać do mety. Trenować z Tobą chętnie. Może utrzymam Tobie koło ;-). Nigdy nie miałem planu treningowego, bazy wyjściowej przed sezonem itp.
Pozdrawiam

#655 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 25 kwiecień 2012 - 18:04

hallo

ktos się nudzi w niedzielę i ma ochotę na jakiś rekonesans ? ;)

planujemy z kolega jakas trase w okolicach 150/180km, żółwie tempo, jakas kawka po drodze itd itp jak ktos tez nie jest pro i nie ma z kim jezdzic to pisac;]

#656 MarekSZAT

MarekSZAT
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądRadlin

Napisano 25 kwiecień 2012 - 19:51

28.04.2012 sobota
Radlin - Jastrzębie Zdrój - Cieszyn - podjazd na Leszna Góra zjazd do Cisownica - podjazd Równica i powrót przez Dębowiec - Kończyce Wielkie - Jastrzębie Zdrój - Radlin.
Dystans 142km
Wyjazd godziny poranne
Rower szosowy

#657 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 postów
  • SkądWieszowa

Napisano 28 maj 2012 - 17:44

W niedzielę widziałem jadący z przeciwka peleton ok. 25-35 kolarzy, było to na DK40 pomiędzy miejscowościami Łany-Niewiesze w kier. Pyskowic.
W zeszłym roku też ich widziałem ze dwa razy.
Czy ktoś wie cokolwiek o tej ustawce? Gdzie start, trasa itp.

Na pewno nie jest to grupa gliwicka z ulicy toszeckiej co każdą niedzielę wybiera się na Górę Św. Anny. Chyba, że się podzielili na starcie...

#658 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 postów
  • Skądtaka śląska wiocha

Napisano 29 maj 2012 - 10:55

Nie jestem pewna, czy to nie była niedzielna ustawka IC z Katowic, bo coś mi się obiło o uszy, że się spotykali w niedzielę.

#659 Gosc_michalkucewicz_*

Gosc_michalkucewicz_*
  • Gość

Napisano 29 maj 2012 - 17:07

IC to nie było :) Tu info jak by ktoś nie znał:
http://www.facebook....bookmark_t=page

Co do grupki to na pewno Ci którzy startują o 10 z pod stacji Shell w Gliwicach i jadą na Pyskowice, później ujazd, zimna wódka aż na górę św. Anny :)

#660 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 postów
  • SkądWieszowa

Napisano 29 maj 2012 - 22:59

Cytat

Co do grupki to na pewno Ci którzy startują o 10 z pod stacji Shell w Gliwicach i jadą na Pyskowice, później ujazd, zimna wódka aż na górę św. Anny :)

No właśnie nie bardzo, bo wtedy właśnie z nimi jechałem :)
Poza tym była 10: 30 a oni jechali w kierunki Pyskowic a nie Ujazdu.
Może w Zdzieszowicach jest ustawka albo w okolicy?

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy