Szosowcy ŚLĄSK
Started By
Arthur
, 30 kwi 2008 21:33
703 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 maj 2012 - 22:57
Sorki za mały OT, dziś skradziono mi na os. Tysiąclecia czerwonego Gianta SCR3 z charakterystycznymi naklejkami Nutella Mini Tour de Pologne, rozmiar "s". Szoska była używana przez moją córkę.
Poszedł też składany przeze mnie rower "trekingowy" z całym osprzętem Tiagra, czarny bez żadnych oznaczeń.
Do kompletu jeszcze bagażnik Thule 968 i dwa komplety kół Shimano WHR-500.
Jakby kto słyszał o okazji to dajcie znać na PW lub mail.
Dzięki
Poszedł też składany przeze mnie rower "trekingowy" z całym osprzętem Tiagra, czarny bez żadnych oznaczeń.
Do kompletu jeszcze bagażnik Thule 968 i dwa komplety kół Shimano WHR-500.
Jakby kto słyszał o okazji to dajcie znać na PW lub mail.
Dzięki
Napisano 03 sierpień 2012 - 22:04
Witam
Jakby ktoś był chętny...
startujemy w Rybnika o godz. 9:00
TRASA: Rybnik - Żory - Pszczyna - Brzeszcze - Zasole - Kęty - Kobiernice - Porąbka - Międzybrodzie B. - Bielsko Biała - Pszczyna - Żory - Rybnik
DYSTANS: ok 150 km (z Rybnika)
START: godz. 9:00 RYBNIK, pl. Wolności
Jakby ktoś chciał może dołączyć...
ŻORY: ok 9:30, rondo na ul. Nowopszczyńskiej (wylotówka w kier. Pszczyny)
PSZCZYNA: ok 10:10 żabka przy rondzie u zbiegu ul. Bielskiej, Cieszyńskiej, W. Korfantego
Ktoś się pisze?
Jakby ktoś był chętny...
startujemy w Rybnika o godz. 9:00
TRASA: Rybnik - Żory - Pszczyna - Brzeszcze - Zasole - Kęty - Kobiernice - Porąbka - Międzybrodzie B. - Bielsko Biała - Pszczyna - Żory - Rybnik
DYSTANS: ok 150 km (z Rybnika)
START: godz. 9:00 RYBNIK, pl. Wolności
Jakby ktoś chciał może dołączyć...
ŻORY: ok 9:30, rondo na ul. Nowopszczyńskiej (wylotówka w kier. Pszczyny)
PSZCZYNA: ok 10:10 żabka przy rondzie u zbiegu ul. Bielskiej, Cieszyńskiej, W. Korfantego
Ktoś się pisze?
Napisano 06 sierpień 2012 - 12:20
Cytat
Jest chętny, a może nawet 2-óch :-D Dołączę między Pszczyną a Brzeszczami w miejscowości Góra najprawdopodobniej
Za późno to przeczytałem, ale to moje miejsce zamieszkania

Zresztą, i tak nie jechałbym, bo mnie w sobotę w Jasienicy w krzyżu strzeliło

Napisano 10 wrzesień 2012 - 19:33
Witam, dzieki uprzejmości admina z forum mtb Racibórz, została założona na forum osobna pozycja KOLARSTWO SZOSOWE, która dodatkowo rozbita została na poszczególne tematy. Zresztą zobaczcie sami. Myślę ze dzięki temu będzie można szybciej i prościej wymieniać informacje. Myślę ze za niedługo pojedziemy wspólnie trasę. Jeszcze raz zapraszam wszystkich z Raciborza i okolic link:
http://mtbraciborz.i...6d4bf302dce8010
http://mtbraciborz.i...6d4bf302dce8010
Napisano 19 wrzesień 2012 - 11:16
Mam takie pytanie do tych co regularnie się umawiają w naszym regionie tzn. na Śląsku (okolice Katowic). Czy można jakoś podzielić te regularne ustawki chodzi mi o poziom kolarzy i trening. Pod uwagę proszę wziąć średnią prędkość, długość trasy, liczbę kolarzy. Mi by pasowało jakby się dało określić który trening (ustawka) jest dla zaczynającego przygodę z szosą, a który jest dla średnio wytrenowanego, a który dla PRO tzw. amatora z zacięciem.
Wiem ze regularnie spotykają się w: Gliwice -Toszecka, Będzin, IC-Katowice (środa), Katowice-Niedziela.
PS proszę się nie licytować tzn. który najlepszy tylko konkrety np. średnia np. z IC to od 30 do 40km/h z tendencja wzrastająca od kwietnia do września, liczba kolarzy od 10 do 70 także z tendencją wzrastająca.
Bardzo dziękuje może to mnie (i nie tylko) zmotywuje by wybrać się gdzieś razem z wami.
Wiem ze regularnie spotykają się w: Gliwice -Toszecka, Będzin, IC-Katowice (środa), Katowice-Niedziela.
PS proszę się nie licytować tzn. który najlepszy tylko konkrety np. średnia np. z IC to od 30 do 40km/h z tendencja wzrastająca od kwietnia do września, liczba kolarzy od 10 do 70 także z tendencją wzrastająca.
Bardzo dziękuje może to mnie (i nie tylko) zmotywuje by wybrać się gdzieś razem z wami.
Napisano 19 wrzesień 2012 - 16:56
Tomasz1975 bez spinki nawet jak jedziemy razem to nikt Cie nie zostawi.wiec smialo mozesz przyjezdzac na trening.Z tego co wiem to od pazdziernika w niedzilee kolesie z IC robia dlugi spokojny trening(srednia cos okolicach 27-30)Wiec smialo mozna jechac .Nic sie nie martw napewno dasz rade raz jada szybciej raz wolniej generalnie czekaja na siebie jak rusza grupa to i grupa przyjezdza.My np w niedziele we trzech bylismy w trasie 100km srednia na pierwszych 60km byla 32 a potem spadla do 28.bez stresu i sledz temat ten i Infrasettimanale classico na facceboku
Napisano 19 wrzesień 2012 - 17:14
tomasz1975, Masz rację,też chciałbym się dowiedzieć w jednym miejscu gdzie można się załapać na trening odpowiadający moim predyspozycją.Też parę razy brałem udział w treningu IC-Katowice,ale teraz ze względu na odniesioną kontuzję musiałbym tą traskę jechać przynajmniej w 2,5 h a to nie odcisło by pozytywnego piętna na mojej psychice
A chęć pokręcenia z kimś jest spora
))

Napisano 08 sierpień 2015 - 15:02
IC coś organizuje o 10 lub 9.
https://www.facebook...0184905?fref=ts
Edit. Trasa: http://www.gpsies.co...xaoyjiiaarpalzr
Dodaj odpowiedź