Ośka Warszawa
Napisano 18 czerwiec 2012 - 19:59
Napisano 18 czerwiec 2012 - 21:39
Trudno powiedzieć, nie patrzyłem na licznik. Zobaczymy jutro, zależy jaki będzie jutro skład, to takie będzie tempo. Dobrze że znasz drogę to w razie czego się nie zgubisz.Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc. Jak to ma sie do waszych prędkości? Tydzień temu wyprzedzili mnie na tym podjeździe jacyś dwaj "pro", kręcili z większą kadencją na wyższych przełożeniach. Jechałem na przełożeniach 42/14 albo 15 – 14 to u mnie minimum. Ale trzeci nie dał rady – dyszał za mną niemiłosiernie i – ku mojej satysfakcji – dotarłem na szczyt nie ostatni :-D
Najgorsze jest to że jak z kimś się umawiam to każdy pisze że samotnie jeździ ze średnią 35km/h a później się okazuje że nie daje rady w grupie nawet 38km/h więc po prostu oszukuje :-) To taka ogólna dygresja.
Napisano 18 czerwiec 2012 - 22:13
Trudno powiedzieć, nie patrzyłem na licznik. Zobaczymy jutro, zależy jaki będzie jutro skład, to takie będzie tempo. Dobrze że znasz drogę to w razie czego się nie zgubisz.Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc. Jak to ma sie do waszych prędkości? Tydzień temu wyprzedzili mnie na tym podjeździe jacyś dwaj "pro", kręcili z większą kadencją na wyższych przełożeniach. Jechałem na przełożeniach 42/14 albo 15 – 14 to u mnie minimum. Ale trzeci nie dał rady – dyszał za mną niemiłosiernie i – ku mojej satysfakcji – dotarłem na szczyt nie ostatni :-D
Najgorsze jest to że jak z kimś się umawiam to każdy pisze że samotnie jeździ ze średnią 35km/h a później się okazuje że nie daje rady w grupie nawet 38km/h więc po prostu oszukuje :-) To taka ogólna dygresja.
Stąd moje obawy kilka postów wcześniej – brakuje mi kilka kilometrów średniej żeby poczuć komfort psychiczny przed jazdą z wami. Może w grupie będzie łatwiej :-)
Napisano 19 czerwiec 2012 - 09:30
Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc...
serio??? Ci co mnie wyprzedzili nie jechali 15 km/h podejrzewam, że 2-3 km/h więcej niż ja, a nie wyglądali na byle jakich amatorów...a oni około 35 - też siedząc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Napisano 19 czerwiec 2012 - 10:22
Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc...
serio??? Ci co mnie wyprzedzili nie jechali 15 km/h podejrzewam, że 2-3 km/h więcej niż ja, a nie wyglądali na byle jakich amatorów...a oni około 35 - też siedząc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wygląd nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Prędkość chwilowa i średnia też nie, więc nie kalkuluj już tego tylko jak masz możliwość to podbijaj gdzieś na ustawkę ;-) Też tak kalkulowałem kiedyś i jedyne do czego może to doprowadzić to depresja ;-)
Napisano 19 czerwiec 2012 - 10:42
Zgadzam się. O rondzie babka dowiedziałem się na wiosnę a pojechałem dopiero na jesieni ze strachu że nie dam sobie rady. Bardzo tego później żałowałem bo pierwszy raz pojechałem w którąś sobotę na rowerze trekingowym. Z grupy 40-50 osób zostało tylko 7 osób w tym ja, więc byłem bardzo zaskoczony i zadowolony. Trzeba jak najszybciej przyjechać i spróbować bo może się okazać że nie jest wcale tak szybko.Wygląd nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Prędkość chwilowa i średnia też nie, więc nie kalkuluj już tego tylko jak masz możliwość to podbijaj gdzieś na ustawkę ;-) Też tak kalkulowałem kiedyś i jedyne do czego może to doprowadzić to depresja ;-)
Napisano 19 czerwiec 2012 - 22:20
Wiało wieczorem? Bo w dzień to było około 5-6 m/s. SportTracks jak pobrał dane pogodowe to od razu mi podwyższył "kalorie" :mrgreen: .Dzisiejsza ośka:
http://connect.garmi...ivity/190729289
Napisano 23 czerwiec 2012 - 18:32
Długo nie zastanawiałem się – dziś sprawdziłem swoje nowe obuwie i pedały spd. Zaliczone dwie gleby, ale czuć moc. Na podjeździe w Słomczynie 3-4 km/h szybciej wow.... i to bez specjalnego wysiłku. A! I więcej ludzi machało mi po drodze ;-) lans to ja mam w tyłku ale miło – okazuje się że po butach cię oceniają… ;-)
Czy odpowiedniej koniunkcji gwiazd niedługo się objawię, ale najprędzej w weekend.
Napisano 23 czerwiec 2012 - 20:04
http://allegro.pl/ro...2441917568.html
Kupiłem przypadkiem w sklepie na Browarnej za 150. Wygodne. Dwa korki z przodu można odkręcić.
Pedały shimano pd-m520. Ważę niedużo więc ustawiłem na najsłabsze napięcie sprężyny. Klik klik i działa. Niesamowite.