Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ośka Warszawa

457 odpowiedzi w tym temacie

#241 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2012 - 19:59

Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc. Jak to ma sie do waszych prędkości? Tydzień temu wyprzedzili mnie na tym podjeździe jacyś dwaj "pro", kręcili z większą kadencją na wyższych przełożeniach. Jechałem na przełożeniach 42/14 albo 15 – 14 to u mnie minimum. Ale trzeci nie dał rady – dyszał za mną niemiłosiernie i – ku mojej satysfakcji – dotarłem na szczyt nie ostatni :-D

#242 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 czerwiec 2012 - 21:39

Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc. Jak to ma sie do waszych prędkości? Tydzień temu wyprzedzili mnie na tym podjeździe jacyś dwaj "pro", kręcili z większą kadencją na wyższych przełożeniach. Jechałem na przełożeniach 42/14 albo 15 – 14 to u mnie minimum. Ale trzeci nie dał rady – dyszał za mną niemiłosiernie i – ku mojej satysfakcji – dotarłem na szczyt nie ostatni :-D

Trudno powiedzieć, nie patrzyłem na licznik. Zobaczymy jutro, zależy jaki będzie jutro skład, to takie będzie tempo. Dobrze że znasz drogę to w razie czego się nie zgubisz.
Najgorsze jest to że jak z kimś się umawiam to każdy pisze że samotnie jeździ ze średnią 35km/h a później się okazuje że nie daje rady w grupie nawet 38km/h więc po prostu oszukuje :-) To taka ogólna dygresja.

#243 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2012 - 22:13

Trudno powiedzieć, nie patrzyłem na licznik. Zobaczymy jutro, zależy jaki będzie jutro skład, to takie będzie tempo. Dobrze że znasz drogę to w razie czego się nie zgubisz.
Najgorsze jest to że jak z kimś się umawiam to każdy pisze że samotnie jeździ ze średnią 35km/h a później się okazuje że nie daje rady w grupie nawet 38km/h więc po prostu oszukuje :-) To taka ogólna dygresja.

Stąd moje obawy kilka postów wcześniej – brakuje mi kilka kilometrów średniej żeby poczuć komfort psychiczny przed jazdą z wami. Może w grupie będzie łatwiej :-)

#244 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 18 czerwiec 2012 - 23:08

Może w grupie będzie łatwiej :-)

W grupie nigdy nie jest łatwiej 8-)

#245 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2012 - 23:22

Na podjeździe w Słomczynie mam 20km/h na liczniku siedząc...

...a oni około 35 - też siedząc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Może w grupie będzie łatwiej :-)

W grupie nigdy nie jest łatwiej 8-)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#246 pabloo_k

pabloo_k
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwiec 2012 - 07:35

Witam, dziś mam nadzieję spróbować sił na Waszym treningu. Trasę znam tylko na fragmencie do GK, bo zazwyczaj tam jeżdzę- najwyżej tam będę się odłączał:)

#247 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwiec 2012 - 09:30

serio??? Ci co mnie wyprzedzili nie jechali 15 km/h podejrzewam, że 2-3 km/h więcej niż ja, a nie wyglądali na byle jakich amatorów

#248 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 czerwiec 2012 - 10:22

serio??? Ci co mnie wyprzedzili nie jechali 15 km/h podejrzewam, że 2-3 km/h więcej niż ja, a nie wyglądali na byle jakich amatorów

Wygląd nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Prędkość chwilowa i średnia też nie, więc nie kalkuluj już tego tylko jak masz możliwość to podbijaj gdzieś na ustawkę ;-) Też tak kalkulowałem kiedyś i jedyne do czego może to doprowadzić to depresja ;-)

#249 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 czerwiec 2012 - 10:42

Wygląd nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Prędkość chwilowa i średnia też nie, więc nie kalkuluj już tego tylko jak masz możliwość to podbijaj gdzieś na ustawkę ;-) Też tak kalkulowałem kiedyś i jedyne do czego może to doprowadzić to depresja ;-)

Zgadzam się. O rondzie babka dowiedziałem się na wiosnę a pojechałem dopiero na jesieni ze strachu że nie dam sobie rady. Bardzo tego później żałowałem bo pierwszy raz pojechałem w którąś sobotę na rowerze trekingowym. Z grupy 40-50 osób zostało tylko 7 osób w tym ja, więc byłem bardzo zaskoczony i zadowolony. Trzeba jak najszybciej przyjechać i spróbować bo może się okazać że nie jest wcale tak szybko.

#250 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwiec 2012 - 10:54

krzy1976, czy Ośka jeździ czasem w weekendy?

#251 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 czerwiec 2012 - 11:20

krzy1976, czy Ośka jeździ czasem w weekendy?

tak, jeździ w soboty, roso 03 w zależności jak się chłopaki umówią od 9:30 do 10:30
Ja jeżdżę w soboty na rondo, a w niedziele cała ośka jest na rondzie.

#252 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 czerwiec 2012 - 20:27

Dzisiejsza ośka:
http://connect.garmi...ivity/190729289

#253 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwiec 2012 - 22:20

Dzisiejsza ośka:
http://connect.garmi...ivity/190729289

Wiało wieczorem? Bo w dzień to było około 5-6 m/s. SportTracks jak pobrał dane pogodowe to od razu mi podwyższył "kalorie" :mrgreen: .

#254 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 19 czerwiec 2012 - 22:58

Wiało wieczorem

Jak ruszaliśmy to wiało, ale potem trochę się uspokoiło, więc wiatr nie przeszkadzał aż tak bardzo.

Filmik z dzisiejszego treningu:

#255 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 czerwiec 2012 - 11:14

Wiało wieczorem

Jak ruszaliśmy to wiało, ale potem trochę się uspokoiło, więc wiatr nie przeszkadzał aż tak bardzo.

Filmik z dzisiejszego treningu:

qrde:/ szkoda że tak wcześnie jeździcie:/

#256 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2012 - 18:32

Długo nie zastanawiałem się – dziś sprawdziłem swoje nowe obuwie i pedały spd. Zaliczone dwie gleby, ale czuć moc. Na podjeździe w Słomczynie 3-4 km/h szybciej wow.... i to bez specjalnego wysiłku. A! I więcej ludzi machało mi po drodze ;-) lans to ja mam w tyłku ale miło – okazuje się że po butach cię oceniają… ;-)
Czy odpowiedniej koniunkcji gwiazd niedługo się objawię, ale najprędzej w weekend.

#257 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 czerwiec 2012 - 19:35

To nie lans tylko praktyka :-)
Jakie kupiłeś buty i pedały ?

#258 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2012 - 20:04

Buty takie:
http://allegro.pl/ro...2441917568.html
Kupiłem przypadkiem w sklepie na Browarnej za 150. Wygodne. Dwa korki z przodu można odkręcić.

Pedały shimano pd-m520. Ważę niedużo więc ustawiłem na najsłabsze napięcie sprężyny. Klik klik i działa. Niesamowite.

#259 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 czerwiec 2012 - 20:51

Dlaczego nie szosowe ?

#260 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:07

Teraz na allegro przeczytałem że są do jazdy po górach, szczerze mówiąc nie widziałem różnicy w wyglądzie w porównaniu z butami sidi które były droższe x4. To moje pierwsze pewnie nie ostatnie ;-)

Dodaj odpowiedź