Nie wiem czy sobie robisz żarty czy piszesz na serio... Poczytaj jaka jest różnica między butami mtb a szosowymi i podobnie z pedałami.Teraz na allegro przeczytałem że są do jazdy po górach, szczerze mówiąc nie widziałem różnicy w wyglądzie w porównaniu z butami sidi które były droższe x4. To moje pierwsze pewnie nie ostatnie ;-)
Ośka Warszawa
Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:31
Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:43
Raleigh, zapewniam Cię, że sidi nie różnią się tylko ceną ;-)
Nie ma co się zrzymać na buty MTB, niektórzy lubią chodzić z rowerem ;-)
Ktoś mi w innym temacie polecił zestaw M077 + PD-520 jako tani i dobry zestaw na początek. Pewnie chytry dwa razy traci bo wybrałem inne buty, ale to co mam teraz jest z pewnością lepsze niż zestaw adidaski+noski
Gosc_danger_*
Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:49
Raleigh, zapewniam Cię, że sidi nie różnią się tylko ceną ;-)
Nie ma co się zrzymać na buty MTB, niektórzy lubią chodzić z rowerem ;-)
Napisano 24 czerwiec 2012 - 00:30
No jaka? Szosowe są bardziej szkodliwe dla kolan jeśli delikatnie miniesz się z ich ustawieniem?Nie wiem czy sobie robisz żarty czy piszesz na serio... Poczytaj jaka jest różnica między butami mtb a szosowymi i podobnie z pedałami.
Ale Panowie pieprzycie - snobujecie się na te szosowe, czy jak? Ja mam MTB-owe i nie mam ŻADNYCH problemów z podparciem, więc zamiast lamerskich tekstów lepiej BARDZO KONKRETNIE uzasadnijcie swoje "zdecydowane stanowiska". :mrgreen:
Nowoczesne, sztywne buty mtb nie są wcale gorsze od szosowych ale za to wiele bardziej wszechstronne.
A jak ktoś przedstawi argument wagowy to bardzo chętnie się skonfrontuję :mrgreen: .
Raleigh - słuszny i ekonomicznie zasadny wybór.
Napisano 24 czerwiec 2012 - 13:53
Jak dużo chodzisz zamiast jeździć to sobie kupiłeś takie buty, ja mam szosowe bo jak wychodzę na rower to po to żeby pojeździć a nie żeby chodzić.
Wolę szosowe buty i pedały bo mam w nich luz, mogę ruszać piętą na boki. Przy wpinaniu też wolę szosowe, przyzwyczaiłem się do nich. Mam też buty mtb i pedały mtb ale wolę używać szosowe bo wygodniej mi się w nich jeździ. Jak masz bardzo drogie buty mtb to mają one na tyle sztywną podeszwę że nie czujesz wielkości bloka, ja mam sidi eagle i w nich czułem że ten blok jest mały.
Napisano 24 czerwiec 2012 - 13:56
Rule #34 // Mountain bike shoes and pedals have their place.
On a mountain bike.
To ucina wszelkie dyskusje :-P
A tak na poważnie to dobrze, że Raleigh kupił buty zatrzaskowe. Z pewnością doceni różnicę.
Ufffff.... doceniam
Napisano 24 czerwiec 2012 - 20:19
Nie rozdrażniony Krzychu - wręcz przeciwnie. Wczoraj wróciłem lekko "nasmarowany" pysznym winem i ten temat mnie rozbawił dlatego pozwoliłem sobie na lekko frywolny komentarz. Sam dobrze wiesz, że do życia pochodzę z przymrużeniem oka ;-) .Pafciu ja nie wiem czy dzisiaj coś nie tak z ciśnieniem że wszyscy tacy rozdrażnieni ? Na rondzie podobnie, napięta atmosfera jak nigdy....
Tiaaa - a kto niby o tym decyduje?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Rule #34 // Mountain bike shoes and pedals have their place.
On a mountain bike.
To ucina wszelkie dyskusje :-P
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No co TY? Poważnie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:bardziej chodzi o pedały i bloki niż buty.Nowoczesne, sztywne buty mtb nie są wcale gorsze od szosowych ale za to wiele bardziej wszechstronne.
Litości, bo mi się zajady porobią.
Sorki, jeśli kogoś uraziłem - nie takie były moje intencje.
Pozdrówka!
Napisano 28 czerwiec 2012 - 14:53
Jeśli mogę się wypowiedzieć w kwestii pedałów/bloków/butów MTB
Używam MTBowych na szosie z powodów budżetowych (MTB juz miałam do roweru MTB i to nawet dwie pary, nie chciałam więc kupować nowych butów i kolejnego zestawu bloków).
Na szosie jeżdżę od niedawna (od zimy) i mam trochę za mało "pary" do mocnej jazdy na szosie (rzadko kiedy zdarza mi się jeździć z blatu, raczej jeżdżę na lżejszych przełożeniach z wyższą kadencją) i póki co, nie odczuwam żadnego dyskomfortu w kwestii wielkości bloków.
Prawdę powiedziawszy, może Was to zdziwi, ale raczej odczuwam dyskomfort jadąc w tych samych butach na rowerze MTB, zwłaszcza na zawodach! Zdecydowanie odczuwam zbyt małą sztywność podeszwy przy tym, bo jest często potrzebne pojedyncze, krótkie "depnięcie" albo krótka seria mocnych depnięć (sprinty, finisz) i tutaj, niestety, twarda podeszwa jest bardzo potrzebna.
Reasumując - niech każdy jeździ jak mu wygodnie
Pozdrówki
Napisano 30 czerwiec 2012 - 14:29
Napisano 30 czerwiec 2012 - 19:41
Jakiś ranny ptaszek chętny? Trasa 150km Warka, Promna, Przybyszew, Tarczyn
http://www.bikemap.n...134107984672671
Napisano 07 sierpień 2012 - 22:29
Napisano 21 sierpień 2012 - 21:30
dzisiejsza ośka, jeżeli kogoś interesuje trasa i tempo jazdy:Jutro trening Ośki 17.30 Rosochata Zapraszamy!
http://connect.garmi...ivity/213362835