Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ośka Warszawa

457 odpowiedzi w tym temacie

#261 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:31

Teraz na allegro przeczytałem że są do jazdy po górach, szczerze mówiąc nie widziałem różnicy w wyglądzie w porównaniu z butami sidi które były droższe x4. To moje pierwsze pewnie nie ostatnie ;-)

Nie wiem czy sobie robisz żarty czy piszesz na serio... Poczytaj jaka jest różnica między butami mtb a szosowymi i podobnie z pedałami.

#262 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:32

Bedzie Ci wygodniej chodzic niz w szosowych butach i blokach. Ale na dluzszych trasach, okaze sie, ze bloki do gorala maja male miejsce podparcia na pedale i stopa moze bolec. Ja dolozylem troche i zainwestowalem w SL.

#263 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:36

Raleigh, zapewniam Cię, że sidi nie różnią się tylko ceną ;-)
Nie ma co się zrzymać na buty MTB, niektórzy lubią chodzić z rowerem ;-)

#264 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:43

Ktoś mi w innym temacie polecił zestaw M077 + PD-520 jako tani i dobry zestaw na początek. Pewnie chytry dwa razy traci bo wybrałem inne buty, ale to co mam teraz jest z pewnością lepsze niż zestaw adidaski+noski

#265 Gosc_danger_*

Gosc_danger_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2012 - 21:49

Rzadko się wypowiadam, ale ma buty i jedne i drugie...Osobiście wolę typową szosę RO85 Shimano, ale po ostatniej glebie dzięki poślizgowi na bucie;-) dziś wyjechałem na mixie. I to prawda - typowa szosa nie nadaje się do chodzenia ale w końcu po to wsiada się na kozę by jechać, jechać, jechać...Pozdrawiam!

#266 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2012 - 00:30

Nie wiem czy sobie robisz żarty czy piszesz na serio... Poczytaj jaka jest różnica między butami mtb a szosowymi i podobnie z pedałami.

No jaka? Szosowe są bardziej szkodliwe dla kolan jeśli delikatnie miniesz się z ich ustawieniem?

Ale Panowie pieprzycie - snobujecie się na te szosowe, czy jak? Ja mam MTB-owe i nie mam ŻADNYCH problemów z podparciem, więc zamiast lamerskich tekstów lepiej BARDZO KONKRETNIE uzasadnijcie swoje "zdecydowane stanowiska". :mrgreen:

Nowoczesne, sztywne buty mtb nie są wcale gorsze od szosowych ale za to wiele bardziej wszechstronne.
A jak ktoś przedstawi argument wagowy to bardzo chętnie się skonfrontuję :mrgreen: .

Raleigh - słuszny i ekonomicznie zasadny wybór.

#267 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 czerwiec 2012 - 01:39

Rule #34 // Mountain bike shoes and pedals have their place.
On a mountain bike.

To ucina wszelkie dyskusje :-P

A tak na poważnie to dobrze, że Raleigh kupił buty zatrzaskowe. Z pewnością doceni różnicę.

#268 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 24 czerwiec 2012 - 13:53

Pafciu ja nie wiem czy dzisiaj coś nie tak z ciśnieniem że wszyscy tacy rozdrażnieni ? Na rondzie podobnie, napięta atmosfera jak nigdy...

Jak dużo chodzisz zamiast jeździć to sobie kupiłeś takie buty, ja mam szosowe bo jak wychodzę na rower to po to żeby pojeździć a nie żeby chodzić.
Wolę szosowe buty i pedały bo mam w nich luz, mogę ruszać piętą na boki. Przy wpinaniu też wolę szosowe, przyzwyczaiłem się do nich. Mam też buty mtb i pedały mtb ale wolę używać szosowe bo wygodniej mi się w nich jeździ. Jak masz bardzo drogie buty mtb to mają one na tyle sztywną podeszwę że nie czujesz wielkości bloka, ja mam sidi eagle i w nich czułem że ten blok jest mały.

#269 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2012 - 13:56

On a mountain bike.

A tak na poważnie to dobrze, że Raleigh kupił buty zatrzaskowe. Z pewnością doceni różnicę.

Ufffff.... doceniam :o) będę bardziej „pro” to sprawdzę spd sl – dzięki za wszystkie uwagi

#270 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 24 czerwiec 2012 - 15:38

Nowoczesne, sztywne buty mtb nie są wcale gorsze od szosowych ale za to wiele bardziej wszechstronne.

bardziej chodzi o pedały i bloki niż buty.

#271 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2012 - 20:19

Pafciu ja nie wiem czy dzisiaj coś nie tak z ciśnieniem że wszyscy tacy rozdrażnieni ? Na rondzie podobnie, napięta atmosfera jak nigdy....

Nie rozdrażniony Krzychu - wręcz przeciwnie. Wczoraj wróciłem lekko "nasmarowany" pysznym winem i ten temat mnie rozbawił dlatego pozwoliłem sobie na lekko frywolny komentarz. Sam dobrze wiesz, że do życia pochodzę z przymrużeniem oka ;-) .

On a mountain bike.

Tiaaa - a kto niby o tym decyduje?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bardziej chodzi o pedały i bloki niż buty.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No co TY? Poważnie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Litości, bo mi się zajady porobią.

Sorki, jeśli kogoś uraziłem - nie takie były moje intencje.

Pozdrówka!

#272 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 28 czerwiec 2012 - 00:43

Jak tam wtorkowy trening Ośki ? Jak było ? Ktoś był ?

#273 kantele

kantele
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 czerwiec 2012 - 14:53

Hej,
Jeśli mogę się wypowiedzieć w kwestii pedałów/bloków/butów MTB :)
Używam MTBowych na szosie z powodów budżetowych (MTB juz miałam do roweru MTB i to nawet dwie pary, nie chciałam więc kupować nowych butów i kolejnego zestawu bloków).

Na szosie jeżdżę od niedawna (od zimy) i mam trochę za mało "pary" do mocnej jazdy na szosie (rzadko kiedy zdarza mi się jeździć z blatu, raczej jeżdżę na lżejszych przełożeniach z wyższą kadencją) i póki co, nie odczuwam żadnego dyskomfortu w kwestii wielkości bloków.

Prawdę powiedziawszy, może Was to zdziwi, ale raczej odczuwam dyskomfort jadąc w tych samych butach na rowerze MTB, zwłaszcza na zawodach! Zdecydowanie odczuwam zbyt małą sztywność podeszwy przy tym, bo jest często potrzebne pojedyncze, krótkie "depnięcie" albo krótka seria mocnych depnięć (sprinty, finisz) i tutaj, niestety, twarda podeszwa jest bardzo potrzebna.

Reasumując - niech każdy jeździ jak mu wygodnie :)

Pozdrówki :)

#274 Raleigh

Raleigh
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwiec 2012 - 14:29

Przejeżdżałem dziś koło Roso o 950 ale nikogo nie było. O której ustawiacie się w soboty? Po drodze mało chętnych na jazdę w takich warunkach, ale mnie dobrze pedałowało się do południa. Potem zaczął się hardcore. Cieszę się z tych przejechanych dziś 88 km trasą ośki z modyfikacjami (przez Zalesie) mimo lajtowej średniej 27,coś tam km/h. W sumie z dojazdami przejechałem dziś 128 km.

#275 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 30 czerwiec 2012 - 19:41

Biorąc pod uwagę jutrzejszy upał, wybieram się na ranny, spokojny, trening krajoznawczy. Start o 6:50 Decatlon Piaseczno.
Jakiś ranny ptaszek chętny? Trasa 150km Warka, Promna, Przybyszew, Tarczyn
http://www.bikemap.n...134107984672671

#276 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 03 lipiec 2012 - 09:38

Dzisiaj o 17:30 trening Ośki, z Roso 03.

#277 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 31 lipiec 2012 - 22:21

dzisiejsza ośka:
http://connect.garmi...layer/205202377

#278 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 07 sierpień 2012 - 22:29

Dzisiaj kolejny bardzo fajny trening ośkowy, niestety coś garmin narozrabiał i nie mogę zrzucić pliku na garmin connect :-( Dzisiaj było 15 osób co staje się już normą na naszych treningach. Nową rzeczą jest to że czekamy przy sklepie spożywczym w Łbiskach pod koniec trasy na wszystkich i razem wracamy do Puławskiej: http://www.bikemap.net/route/1759828

#279 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 20 sierpień 2012 - 20:03

Jutro trening Ośki 17.30 Rosochata Zapraszamy!

#280 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 21 sierpień 2012 - 21:30

Jutro trening Ośki 17.30 Rosochata Zapraszamy!

dzisiejsza ośka, jeżeli kogoś interesuje trasa i tempo jazdy:
http://connect.garmi...ivity/213362835

Dodaj odpowiedź