Pinarello Dogma z Tajwanu
Napisano 24 wrzesień 2011 - 11:58
Do wszystkich którzy tak bardzo krytykowali te ramy na forum i pisali o krzywych widełkach powiem tylko tyle walnijcie się w łeb bo nie macie pojęcia o czym piszecie. Wykonanie tej ramy jest wzorowe a malowanie to już bajka a wystarczy popatrzeć również na opinie w aliexprees ludzi z całego świata by przekonać się że pisaliście totalne brednie. Żeby coś oceniać trzeba to samemu mieć możliwość sprawdzić a nie pisać o czymś o czym niema się zielonego pojęcia. Rower jest kapitalny i jeździ się na nim rewelacyjnie a wyglądem nokautuje konkurencje. Ktoś tu kiedyś pisał że wolałby aluminium i pokazał jakieś wredne slopingowe ramo które miałoby być lepsze. Już nawet nie będę tego komentował bo koń by się uśmiał
#2 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 24 wrzesień 2011 - 13:04
Napisano 24 wrzesień 2011 - 13:06
Grube kolarstwo, BMI fighter
Napisano 24 wrzesień 2011 - 13:19
Cieszymy się Twoim szczęściem, Eastony też chińskie?
Koła kolego to oryginalne mavici carbonne tylko przeklejone naklejki by kolorystycznie pasowały do roweru bo żółte mavic by tylko szpeciły. I tak sobie sam zrobiłem Eastony i mało kto się zorientuje że to właśnie tak jest zrobione. Z drugiej strony gdybym nie miał w ogóle kól to napewno też kupiłbym je na Tajwanie a co do Chińczyków to oni nie robią kół z mocowaniem szprych pod opaską.
Napisano 24 wrzesień 2011 - 14:05
Napisano 24 wrzesień 2011 - 15:16
Nic tylko współczuć moralności (a właściwie jej braku)
No to koła też masz podróbki. A Campagnolo też od chińczyków?
Napisano 24 wrzesień 2011 - 15:26
Ps; Nie sam wyglad roweru sie tylko liczy , gdyby te Chinskie czy tez Taiwanskie podrobki ram mozna bylo porownac ze strony technicznej z orginalnymi ramami , ktore sa wykonane bez watpienia jak nalezy i ktore kosztuja wiadomo czemu tyle a nie mniej , to "kazdy" wolal by kupic kitajska podrobke za pare groszy ... mysle ze nie ma sie co podniecac z powodu wygladu taniej kitajskiej ramy ktorej w zaden wsposob nie mozna porownywac nawet z oryginalem :-)... o czym tu w ogole mowa....
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:05
Poza tym
Nie sam wyglad roweru sie tylko liczy
A ja odnoszę wrażenie po Twoich postach, że jednak tylko to się liczy.
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:12
Pojedzic cos wiecej to daj jakies info , jak ogolnie sie sprawuje pod wzgledem dziurawych tras ;-)
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:22
Marco_, kto jak kto ale Ty chyba takich rzeczy pisać nie powinieneś. W końcu to z Twojej ręki wyszedł Giant na bazie Peugeota więc to prawie to samo.
Poza tymNie sam wyglad roweru sie tylko liczy
A ja odnoszę wrażenie po Twoich postach, że jednak tylko to się liczy.
A ja odnosze wrazenie ze Ty odnosisz wrazenie wedle swojego "widzimisie"... ( w ogole co tu ma wspolnego temat malowanai starej "100" letniej ramy ) ...dlatego napisalem ze nie tylko , czytaj ze zrozumieniem (NIE TYLKO ), jesli napisalem ze nie tylko to zanczy ze mialem tez cos innego na mysli ... co nie wyklucza tego ze wyglad tez jest wazny , ale to w sumie szczegol ...
I radze uwazc co piszesz z tym "GIANT " ... , jesli nie masz 100% pewnosci tego co tam bylo napisane .
Ps; Na ramie mam nieco inny napis, nie pokazalem zeby nie bylo podsmie...ujek , wolalem pozostawic to domyslom , ale jak mowie jestes w bledzie , podwojnym zreszta ...jak wyzej . Po za tym gdybym tylko patrzyl na sam wyglad to nie wywalil bym kupe kasy w oryginalne ramy tylko kupil chinskie gowno .(zastanow sie w ogole co piszesz )
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:39
Koła kolego to oryginalne mavici carbonne tylko przeklejone naklejki by kolorystycznie pasowały do roweru bo żółte mavic by tylko szpeciły. I tak sobie sam zrobiłem Eastony i mało kto się zorientuje że to właśnie tak jest zrobione.
http://wiejski-tuning.pl/
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:48
Nie zrozum mnie źle, mi nie przeszkadza to, że dopieszczasz swoje rowery, bo ja mam identyczne podejście. Chodzi mi tylko o nieco podwójną moralność. Ja mogę inni już nie, u mnie jest dobrze, ale u innych nie może. Tyle...
#13 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:48
Aleee, osobiście nie chciałem poruszyć tego tematu bo jest on trudny ale skoro ruszył to ilu z was ma "repliki" ciuchów kolarskich? Jest to niestety tak samo niezgodne z prawem jak ta rama. Więc proponuję przegląd szafy i dopiero później wypowiadać się na temat uczciwości.
Moderatora jeśli może prosiłbym o wydzielenie postów do oddzielnego tematu bo temat legalności całkiem ciekawy.
Napisano 24 wrzesień 2011 - 16:52
Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:00
Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:01
Ps; Mysle ze spoklojnie wolal bym rame LUXTECH`a od tego kitajskiego badziewia .
Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:20
Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:21
Po co się czepiacie że koła podróbki jak to tylko naklejki a same koła być może nawet lepszej jakosci niż te Eastony. Wolałem zrobić tak bo zaoszczędziłem ponad 3k niż wydać na nowe koła Eastony a wyglądałyby identycznie.
No wlasnie .... powtorze jeszcze raz Tobie i innym ktorzy mysla podobnie i nie rozumia ze nie sam wyglad sie liczy !
Ps; A jaki sens jest powiedz wywalic nawet polowe kasy za badziewna rame czy tez kola ? ... to juz wolalem w dobrym stanie uzywany oryginal i troche taniej .
Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:29
Po co się czepiacie że koła podróbki jak to tylko naklejki a same koła być może nawet lepszej jakosci niż te Eastony. Wolałem zrobić tak bo zaoszczędziłem ponad 3k niż wydać na nowe koła Eastony a wyglądałyby identycznie.
No wlasnie .... powtorze jeszcze raz Tobie i innym ktorzy mysla podobnie i nie rozumia ze nie sam wyglad sie liczy !
Ps; A jaki sens jest powiedz wywalic nawet polowe kasy za badziewna rame czy tez kola ? ... to juz wolalem w dobrym stanie uzywany oryginal i troche taniej .
Dla mnie kolego wygląd się jednak też liczy i tego nie zmienisz. Ale oczywiście najwazniejszy nie jest...
I za ramę nie dałem połowe mniej tylko prawie 10 razy mniej więc przestań w końcu porównywać to do oryginałow bo żadna rama nie jest warta nawet 10k ale że sprzedawcy kroją klientów to już ich problem. W wertykalu ramy Colnago sprzedają po 7k. Teraz pomyśl po ile w hurcie płacą Tajwańczykom. Pewnie nie więcej niż ja dałem za swoją bo po prostu tyle są warte. Tu chodzi o to by tą ramę oceniać na poziomie ram do 2k a nie porównywac do ram za 6 tys dolców. To jest rama za 600 dolarów ludzie więc stosunek ceny do jakosci jest rewelacyjna a nie jakiś badziew jak piszecie.
Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:32
pozdrawiam i niech sluzy jak najdluzej .
edit ; ale my tutaj o czyms inynm w ogole "mowimy" , "mowimy" o roznicy pomiedzy oryginalna rama Pinarello a podrobka a nie o ramach z Wertykalu ... po za tym zdziwil bys sie za ile mozna u mnie kupic uzywane oryginalne ramy w idealnym stanie z nie duzym przebiegiem.
Ps; Kolejnym razem zastanow sie co piszezs bo bede cytowal