Jak jeździć rowerem szosowym w Polsce.. ?
Napisano 14 październik 2012 - 21:14
Najgorsze, że gościu jechał z żoną i kilkuletnim dzieckiem. Jaki on daje przykład kolejnym pokoleniom...
Napisano 14 październik 2012 - 21:21
ano taki jaki został mu wpojony przez (jak to dobrze ujął SPIKE):Najgorsze, że gościu jechał z żoną i kilkuletnim dzieckiem. Jaki on daje przykład kolejnym pokoleniom...
rodzą ich wczesniejsze debile .......
O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.
Napisano 14 październik 2012 - 21:44
- pierwszy (starszy "pan" w Polonezie) wymusił na mnie pierwszeństwo wjeżdżając na moją drogę z podporządkowanej, dobrze, że nie jechałem szybko i zdążyłem odskoczyć na przeciwległy pas; ten "pan" nawet nie zwolnił ale widział mnie bo patrzył się w moją stronę;
- drugi to "kierowca" tira wymusił pierwszeństwo wjeżdżając na rondo, ten także nie zatrzymał się, nawet nie zwolnił, przed zderzeniem uratował mnie refleks i świetne klocki SwissStop:
- trzeci to jegomość w podobnej sytuacji jak ten pierwszy, ten to nawet przyspieszył chcąc zdążyć przede mną, gdybym zaczął hamować sekundę później to chyba już bym nie pisał tych słów;
Tacy ludzie jak ci wyżej mają szosowców w głębokim poważaniu, już nigdy nie powinni usiąść za kółkiem i mieć wypisane na czole "potencjalny morderca".
O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.
Napisano 14 październik 2012 - 22:32
Ja bym chyba nie wytrzymał i gościowi połamał lusterko, a przynajmniej przy**bał bidonem po karoserii, ewentualnie pociągnął ostrym narzędziem po lakierze, bo mordy bym nie obijał, bo żal brudzić papiery.
Napisano 15 październik 2012 - 07:57
Odstępując od w/w tematu... Przejazd przez Katowice rowerem - tragedia. W nosie miałbym wszystkie znaki. Rozkład ścieżek rowerowych - tragedia. Oznakowanie - tragedia. Przejazdy - tragedia!!! O tu taki jeden przejazd -http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18a2d4bff713d2df.html
Poza tym w Polsce przyjęło się, że kolor kostki wyznacza osobny pas dla rowerów i osobny dla pieszych. Ten kto zezwala na takie ułożenie powinien zostać zwolniony dyscyplinarnie z pracy. Poziome znaki wyznaczają pasy a nie kolor kostki... Cóż, nawet niektórzy policjanci tego nie wiedzą...
Napisano 15 październik 2012 - 07:58
No i zapomniałem jechać pózniej przez skrzyżowanie środkiem pasa , mój błąd , ale naprawiony szybko...
Po Krakowskich Błoniach wczoraj drogą dla rowerów spacerowały na biegu dzieci wielkosci koła 26" , wrociłem na droge normalną , tragedia weekendowa w mieście , a ponoć miało być tak pieknie .... piesi swoją drogą, rowery swoja, auta swoją , tylko komu to potrzebne - urzędnikom i ładnie to wygląda z lotu ptaka
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 15 październik 2012 - 11:11
Napisano 15 październik 2012 - 13:46
Napisano 15 październik 2012 - 19:13
Ktoś naprawdę powinien się za to wziąć, bo chyba ciężko inaczej nasz naród nauczyć, ale mam wrażenie, że u nas najczęściej policja/straż miejska to albo się chowa z suszarką po krzakach albo ustawia fotoradary.
Napisano 15 październik 2012 - 19:44
Napisano 15 październik 2012 - 20:33
...jaka to świetna zabawa, rzucić przed szkołą kamieniem w rowerzystę. Zero wyobraźni.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 15 październik 2012 - 21:51
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 23 październik 2012 - 15:06
Napisano 23 październik 2012 - 18:27
niedawno znów uciekałem do rowu:
bo mu się spieszyło i musiał wyprzedzać ciągnik i auto
brak słów, gdzie my żyjemy? ja czasem nie wiem czy kierowcy nie widzą rowerzystów czy robią to specjalnie? wczoraj miałem bardzo ostre hamowanie z ok 40km/h przez kobietę, która długo stała po czym w momencie jak ja się zbliżałem postanowiła skręcić w podwórko, a byłem pewien, że mnie widzi, bo nic nie jechało a ona wczesniej stała i czekała...
tak czasem jadę i patrze na ten cały syf to sie niedobrze robi, a to szaleni kierowcy, a to pełno latających psów, a to pełno śmieci w lesie, które jakoś szczególnie widać jak się jedzie rowerem, no tragedia...
Napisano 23 październik 2012 - 18:40
niedawno znów uciekałem do rowu:
bo mu się spieszyło i musiał wyprzedzać ciągnik i auto
jak masz film w dobrej rozdzielczości to śmiało zgłaszaj sprawę na Policję. na pewno się zainteresują tym wariatem. stworzył na drodze realne zagrożenie dla zdrowia i życia. Warunek jest jednak jeden - musi się dać odczytać numery. Policja nie ma szans zadziałać jeśli numery są nieczytelne jak na filmie z YT.Podobna akcja była jakiś czas temu w Szczecinie.kamery z autobusu zarejestrowały potrącenie rowerzysty.Policja była bezsilna bo numery sprawcy były tak samo nieczytelne jak na tym filmie.
Napisano 01 listopad 2012 - 17:16
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 01 listopad 2012 - 18:25