a ja bym się chciał upewnić co do Elite Rampa, o którego pytałem na poprzedniej stronie.
Jestem kompletnym amatorem, mam kilkuletniego krossa level a2, ale wymieniłem mu koła na 1,25, bo jednak wole jeździć szybciej niż po lesie
jeżdżę okazjonalnie, formy nie mam, szukam sprzętu, który pozwoli mi trochę popracować nad nogami. Nie jest tragicznie, kilkanaście lat biegałem amatorsko, ale ostatnich parę lat zapuściłem się i % tłuszczu w organizmie to już pewnie ze 20%. Także dodatkowo chcę wyrobić ogólna formę i może wyparować trochę tłuszczu. Na razie jestem na etapie walczenia ze sobą, żeby w terenie utrzymać prędkość 20km/h przez 2 godziny ciągłej jazdy. Chciałby żeby ta średnia mocno wzrosła. Podoba mi się wizja jeżdżenia w połączeniu z komputerem i ścigania się z innymi. Zakładam, że przynajmniej godzinę dziennie pokręcę, ale interesują mnie też interwały, czy właśnie jazda ciągle przez 2h z jakąś zadaną prędkością. Czytam i czytam o tych trenażerach, robię test na stronie ELITE i wychodzi mi, że rampa nigdy nie osiąga 100% na to co tam po kolei wypełniam.
Czy warto na początek w nią się pchać, czy jest dedykowana pod jakiś konkretny trening i jeszcze to przemyśleć? Powiedzmy, że cena nie gra roli, ale chyba 4 czy 6 tys. nie chce wydawać na coś o czym nie wiem, czy nie będę używać, także okolice 2tys. jakoś przychodzą mi lżej do wydania. Dodatkowo bezpośrednie też odpadają, nie chcę kupować nowego roweru, ani modyfikować całego napędu w obecnym (mam 8-rzędową kasetę)