Chciałaby schudnąć? Mniej żarcia. Serio - deficyt kaloryczny to podstawa. Aktywność fizyczna służy przede wszystkim do utrzymania wyższego poziomu metabolizmu i zapobiega wejściu organizmu w tryb oszczędzania energii. Ale pewno o tym już wiecie
Czy ja wiem, czy wymiana trenażera rolka/DD jest szybsza w rolkowym? Jak ktoś ma wprawę w zdejmowaniu koła to na DD może to potrwać z 15 sekund (sztywna oś 2x tyle). Zakładając, że rolkowy to koło i tak będzie dedykowane pod trenażer (żal łożysk i opon) to i tak trzeba zmienić koło, czyli czasu będzie nieco mniej niż przy rolkowym (bo tam jeszcze koło w imadło trafia). Aczkolwiek to też sekundy...
Tak, Bushido jest lepszy od Vortexa, przynajmniej jeśli chodzi o odczucia treningowe (kręcenie korbą i czucie nóg). Aczkolwiek zapomnij o tym, że ustawisz sobie jedno przełożenie to cały trening na tym zrobisz. W tym przypadku jest nawet bardziej wymagający, niż Vortex. Po prostu trzeba zapewnić zasilanie trenażerowi poprzez napędzanie alternatora, a jedyny sposób to... kręcić
Jakby co mam na zbyciu niewiele używany, w doskonałym stanie technicznym (i wizualnym) Bushido w cenie Vortexa
Gratisowo dorzucę oponę trenażerową Conti, koło samemu już trzeba sobie zorganizować
Stoi i się kurzy, męczę się na Muin. Ewentualna informacja na prv
Dokładne wyjaśnienie: ZWIFT.
WHAT DOES IT DO?
100% difficulty: not recommended unless you’ve got a high-end trainer, a penchant for shifting often, and a need to punish yourself!
Lowering your Trainer Difficulty decreases the resistance changes on hills. You still have to put in the same amount of power to get up (and down) the hill, but the resistance will change less when you hit a hill.
Another way to look at it: where you might typically use 7 of your gears when riding at the default 50% setting, lowering it to 25% would let you ride and only use ~3 gears, since the uphills and downhills will feel less steep.
Increasing your trainer difficulty, on the other hand, will force you to use more gears. So instead of 7, you may use 10 or 12, since the hills will feel steeper.
Warto szukać w pomocy Zwift'a.