Dzięki za wyjaśnienie, technicznie /teoretycznie mam marne pojecie na jakiej zasadzie to działa , pisałem tylko co czuje podczas jazdy.
Postanowiłem wczoraj sprawdzić jak jest na nowym tablecie z wbudowanym ANT, 3 gb ram.....
Trening Mount Field przykładowe foto https://48sixteen.fi...4/10/mount1.jpg -dlatego ten to bo akurat mam wcześniej zapisaną jazdę z grudnia na Trainarroad ( miesiąc darmowy to próbowałem sobie).
Powerpeaks- ustawienia Erg , + Enable Perferc Resistance - pomiar mocy 4iii.
Przyjemna niespodzianka- działało to IDEALNIE, jazda na dużej tarczy ,przełożenie 50-13 a średnia kadencja wyskoczyła 92 ( teraz na Stravie widze 86 ale te kilka różnicy to komp. nie ma znaczenia) , dla porównania ta jazda z Grudnia na Trainnaroad było avg 89 .
Pytanie dlaczego wczesniej ( ca 2 lata ) na dużej tarczy nie dalo się jeździc.
-Mogło być tak, że wkurzały mnie te ciągłem zamulenia , zaciążenia, poluzowania ( zwykle kiedy interwały w okolicach 260 w) i dla próby zmieniłem coś w ustawieniach , może wyłączyłem ERG i potem zapomniałem z powrotem zmienic. Ale jak odpaliłem stary Tablet to jest ustawione Mode-Erg
-Może jest jakiś związek z ramem- tzn. np. na Kinomapie na starym Tablecie gdzie 0,5 czy 1 gb ram , nie dało się jeździć .Z supportu odpowiedzieli, że to przez ram i starego Androida że musi być wersja min 5.0.- no ale tam chodziło o jazdy Virtualne tzn .filmy ściagnięte na dysk czy ssane z sieci.Teraz przy nowym tablecie Kinomap rónież śmiga OK.
Jeździłem też na komórkach z wbudowanym ANT Galaxy S4 MINI , Xperia Z3 Compact, Xiaomi Readmi 4a ( stary dość sprzęt) ale nie przypominam sobie żebym korzystał z dużej tarczy.
-Moze ten USB STICK badziewny- bo nawet na Zwifcie czasem przerywa
W każdym razie jak to ma tak działać jak wczoraj to w ogóle nie ma dyskusji , to sens inwestycji w Zwifta jest tylko i wyłącznie
jeden- ''młody'' żeby go trochę od komputera odciągnąć , żeby miał jakiś wysiłek fizyczny , żebyśmy potem w terenie mogli razem jechać ( o ile za nim nadążę )
Dziękuję, że mnie zmobilizowaliście do sprawdzenia.