Na klatce i sztandze nie pokręcisz 
Zresztą te 3,6 tysiaka to koszt średniej półki trenażera interaktywnego. H2/3 celują w wyższą półkę klasowo-jakościową i mają być konkurencją dla Drivo/Kickr/Neo, a nie Direto/Core/Flux.
Argi, dnia 05 Paź 2019 - 08:56, napisał: 
Przeważnie jest różnica.
Jest w sieci mnóstwo informacji o problemach z BT na kompach z Windows. Mnie nie udało się uzyskać jakiegokolwiek akceptowalnego sparowania. Nawet na smartonach miałem problemy. Dopiero po Ant+ wszystko śmiga bez problemu.
Moim zdaniem BT w rowerach nie ma przyszłości, przynajmniej wśród zaawansowanych użytkowników. Ze względu na swoje podstawowe ograniczenie - parowanie, oraz pierdylion wersji i wariacji
.
Jeżeli ktoś jeździ z licznikiem i pomiarem mocy, a nie smartfonem na kierownicy, nie widzę powodu, aby pchać się w BT na trenażerze.
Mylisz się. Wbrew pozorom może mieć większe znaczenie niż ANT+, przynajmniej w bardziej popularnych zastosowaniach, co zresztąjuż widać, praktycznie połączenia z czujnikami BT obsługują urządzenia nawet Garmina, co do niedawna wydawałoby się prawie niemożliwe. Czujniki BT są na ogół tańsze, urządzenia typu smartfony na ogół dysponują tylko BT, a ANT wbudowane to rzadkość, dołączane jest możliwe, choć wymaga dodatkowego modułu i oprogramowania.
Następna generacja BT ma umożliwić parowanie urządzenia (sportowego typu miernik tętna itp.) z więcej niż jednym odbiornikiem, co aktualnie może być istotną wadą - teoretycznie mógłbym połączyć opaskę tętna BT z licznikiem, ale już nie równolegle z laptopem. Czy trening na trenażerze przez BT z różnymi urządzeniami wymaga fizycznego rozłączenia urządzeń (lub wyłączania BT co nie zawsze jest możliwe) i ponownego parowania z innymi. Po wprowadzeniu tego rozszerzenia będzie prawie tak dobrze jak przy ANT, chociaż pewno nie aż tak dobrze i łatwo, żeby np. korzystać z jednego radaru w całej grupie 
No i pewno problemem będzie to, że być może tylko nowsze urządzenia będą pozwalać na równolegle większą ilość połączeń. Starsze najprawdopodobniej pozostaną przy jednym połączeniu. Ale tak czy siak, cieszy rozwój alternatywnego do ANT protokołu wymiany danych.
Jak już wspomniałem nie mam żadnego problemu z pobieraniem danych z Misuro mojego Muin'a. Misuro skalibrowane do Power2Max, tak że wskazania niewiele różnią się (po rozgrzaniu, no i niewielki dryft temperaturowy zauważalny), do niektórych treningów jak muszę użyć smartfona to łączę po BT. Mój miernik mocy nie ma BT. Ale połączenia smartfon/Misuro używam też na rowerze bez miernika mocy.
Jednak po zakupie trenażera warto wypróbować samo połączenie BT, może nie trzeba będzie dokupować ANT stick'a. Jeśli jednak ktoś tego używa (no, używam osobiście
) to warto pamiętać o możliwie jego położeniu w pobliżu nadajnika trenażera, co zapewni dobrą jakość tak odbioru danych, jak sterowania trenażerem.