Nie MTB 26 , nr1( nr 2 to kolarzówka) według instrukcji czy rysunku( odkręciłem silnik i zmieniłem z 2 na 1 )
Znaczy jaką mniej więcej wartość dostajesz ?
( Bo mi wyskakują na końcu po lewej stronie np (9.1) 7,8 ,5,6 a ile jest OK ?) np http://images81.foto...5c8c3c0fgen.jpg
Liczby są różne, konktretna wartość nie ma znaczenia. Ostatnio np -0.2 ale każda liczba w zielonym zakresie jest ok.
Proces kalibracji działa tak: Zielony zakres jest po to, żeby mieć pewność że opona nie jest za mocno lub za lekko dociśnięta (za lekki docisk i ślizganie się ale także za mocny docisk mogą prowadzić do niszczenia rolki i opony oraz negatywnych odczuć podczas treningu). To jest podstawa. Natomiast konkretna liczba to jest offset, który służy trenażerowi do prawidłowego estymowania mocy. Ta liczba może być inna przy każdej kalibracji. Póki jest w prawidłowym zakresie zawsze jest ok.
W twoim przypadku liczba nie jest w zielonym zakresie. Pozycja z lewej strony podziałki oznacza o wiele za słaby docisk. Ikona (ta zielona łezka) oraz liczba w niej powinny w zielonym zakresie podziałki. Chyba, że to jakiś błąd w programie... Ikona z liczbą zawsze wyświetlały się w tym miejscu?
Edit: Wg forum Tacxa wartość kalibracji dla Bushido Smart powinna być w zakresie 10-15.