zamowilem bkool ze strony producenta, wczesniej jestem po krotkim tescie w sklepie i jestem pozytywnie zaskoczony tym trenazerem, mamy 30 dni na zwrocenie sprzetu jezeli sie kupi ze strony producenta
Trenażer z "wirtualem"
Napisano 18 listopad 2014 - 14:14
Pytanie w temacie BKool'a Orientuje się ktoś czy, po za różnicą w wadze, stabilność itp., są różnice w działaniu samego sprzętu?
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 20 listopad 2014 - 07:11
zamowilem bkool ze strony producenta, wczesniej jestem po krotkim tescie w sklepie i jestem pozytywnie zaskoczony tym trenazerem, mamy 30 dni na zwrocenie sprzetu jezeli sie kupi ze strony producenta
A można prosić o rozwinięcie "jestem pozytywnie zaskoczony" - jakaś krótka recenzja, wrażenia itd? A jak można zamówić ze strony producenta bo u mnie za każdym razem po wejściu w zakładkę SKLEP wyświetla komunikat "strona chwilowo niedostępna"
Napisano 20 listopad 2014 - 07:32
dluzsza relacje zdam jak pojezdze kilka tras, sprzet juz mam w domu kurier dostarczyl go po 4 dniach.
Zeby zakupic bkool ze strony musisz najlepiej odpalic ta strone przegladarka explorer i na stronie bkool na samej gorze zmienic jezyk na angielski, wtedy pojdzie pozdro
Napisano 28 listopad 2014 - 16:57
1. Jest cichy- jezdze w bloku i nikt nie narzeka w pokoju obok jak gra tv nie slychac mojej jazdy.
Zalecam zmiane opony na trenazerowa mi to sporo wyciszylo. Nie uzywam maty.
2. Instalacja bardzo prosta nie mam problemow z softem.
3. Sama jazda bardzo fajna w trybie 3d bo w trybie video potrafi sie przywiesic i raczej nie jest to wina neta bo mam 10 mb a do jazdy potrzeba 2 mb.
4. Jest stabilny po rozlozeniu nozek , ale bez nich tez da sie jezdzic jak w starej wersji bkool.
5. Zamawiajcie testujcie , po kupnie na ich stronie sciaga z konta 1 euro a reszte po 30 dniach no chyba ze sie odesle.
Za ta kase Polecam. Zaraz zaczynam trening
Napisano 28 listopad 2014 - 17:19
3. Sama jazda bardzo fajna w trybie 3d bo w trybie video potrafi sie przywiesic
Za ta kase Polecam. Zaraz zaczynam trening
Ja dzisiaj dostałem na maila ofertę na tego Bkool w zestawie z pakietem premium na cały rok + Ant+ pulsometr za 499 Euro. Przesyłka gratis i oczywiści możliwość zwrotu po 30 dniach, ale wtedy trzeba zapłacić koszty przesyłki.
A co to znaczy że się przywiesza - czy wtedy nie generuje obciążenia? A sama jakość streamowanych filmów jest 720p?
Napisano 28 listopad 2014 - 17:34
Jakosc 720 p ... Hmm. Nie ma szalu w jakosci, leci sobie obraz i tyle. Pisza ze niby jest 720 ale ja tego narazie nie zauwazylem moze potem odslonia sie mapy z 720 p, ktore odkrywamy sukcesywanie poprzez trening i zdobywanie pieniedzy.
Napisano 28 listopad 2014 - 19:54
Przywiesza sie sam obraz video, ale dalej dziala obciazenie i inne wykresy w tym momencie ( mozna wtedy strzalka na klawiaturze przejsc w stan 3d).
Jakosc 720 p ... Hmm. Nie ma szalu w jakosci, leci sobie obraz i tyle. Pisza ze niby jest 720 ale ja tego narazie nie zauwazylem moze potem odslonia sie mapy z 720 p, ktore odkrywamy sukcesywanie poprzez trening i zdobywanie pieniedzy.
Tak się zastanawiam czy jadąc pod jakąś wirtualną górkę z kapiącym potem miałbym ochotę strzałką na klawiaturze przejść w 3D :-) Jeszcze mam parę pytań. Czy jak się wgra plik GPX z jakimś własnym przejazdem to czy on już na stałe będzie w pamięci programu i będzie go można bez połączenia z netem "przejeżdżać"? I jak jest z tworzeniem własnych RLV?
Napisano 30 listopad 2014 - 15:16
W Tacx-ie to pewnie tak, ale tutaj to nie wiem czy koszt tej licencji nie jest już wliczony w abonament i stąd brak takiej możliwości w najtańszym pakiecie. Tylko dzisiaj mam jeszcze możliwość zakupić go w tej promocji, o której pisałem wyżej, ale ciągle się waham bo to sporo kasy jednak jest. Pod względem generowanego oporu to Bkool jest tak gdzieś pośrodku między I-Vortex, a I-Genius tylko do tych ostatnich musiałbym jeszcze nowego kompa dokupić, a to dodatkowe pieniądze znowu do wydania...
Napisano 30 listopad 2014 - 15:16
W Tacx-ie to pewnie tak, ale tutaj to nie wiem czy koszt tej licencji nie jest już wliczony w abonament i stąd brak takiej możliwości w najtańszym pakiecie. Tylko dzisiaj mam jeszcze możliwość zakupić go w tej promocji, o której pisałem wyżej, ale ciągle się waham bo to sporo kasy jednak jest. Pod względem generowanego oporu to Bkool jest tak gdzieś pośrodku między I-Vortex, a I-Genius tylko do tych ostatnich musiałbym jeszcze nowego kompa dokupić, a to dodatkowe pieniądze znowu do wydania...
Napisano 30 listopad 2014 - 19:46
Napisano 30 listopad 2014 - 20:26
Ja swoje wrazenia z bkoolem opisalem na stronie 5. Po roku nadal twierdze ze to jedna z moich lepszych inwestycji. Genialna jest kwestia wspolzawodnictwa. Po ostatnich zmianach mozna sie podlaczac live do sesji innych uzytkownikow nie ustawiajac multi, czyli np ktos jedzie Tourmalet i sie dolaczamy bez specjalnie przygotowanej sesji. Mozna nie tylko jezdzic wlasne gpx ale tez i wlasne video bo jest dedykowany edytor. Czyli nagrywam wjazd np. Na Teide wraz z trackiem w tym edytorze lacze i moge jezdzic i scigac sie na tej trasie z innymi. Do tworzenia tras w tym edytorze mozna rowniez wykorzystywac Rlv z odpowiednim gpx. Jedyna kwestia jest taka ze nad gpx warto popracowac i usrednic dane bo trenazer bierze nachylenie wlasnie z gpx. W przypadku niedokladnosci poziom realizmu spada. Dla mnie najwiekszym atutem jest ilosc video z gorami. Moge jezdzic galibier, mount ventoux i mase innych kultowych podjazdow. Ludzie wgrywaja wlasne takze baza caly czas sie rozrasta. Ja kupilem bo nie bylem w stanie zniesc monotonii zwyklego trenazera. Do tego chcialem sprobowac jazdy z pomiarem mocy. Ja ze swojej storny goraco polecam
Ale czy te własne trasy są dostępne z poziomu kompa czy musi być podłączenie do serwera Bkool? I czy będę mógł po tych własnych trasach jeździć jak mi się np skończy pakiet premium?