Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy warto w ogóle kupić szosówkę?

87 odpowiedzi w tym temacie

#81 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudzień 2011 - 21:04

SPIKE, a Tobie co szkodzi cytowanie :?: Chociaż nieco racji masz - niektórzy nawet prowadzeni po cytatach nie czają bazy... ;-)

Riddick - nie "zarobiony", tylko nie mam ochoty na dyskusje z osobnikami szukajacymi zawady, a przy tym nie rozumiejącymi prostego tekstu :mrgreen: :lol:

...no dobra - z mojej strony EOT :mrgreen:

#82 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 28 grudzień 2011 - 22:12

ciekaw jestem kto będzie tym mądrym.

PAFCIO, on ma wyłączność na rację :mrgreen:

#83 CuoreRosso

CuoreRosso
  • Użytkownik
  • 133 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 grudzień 2011 - 08:15

Żeby zakończyć tą dyskusję oraz z racji, że wcześniej było pisane o FOCUS Variado, to wczoraj na alledrogo poszedł taki nówka sztuka (300 km przebiegu) na pełnej Ultegrze za 2 tys!!! Jeszcze do tego mój rozmiar! FUUUCK! Spóźniłem się dosłownie 3 minuty. Czuje się dzisiaj jakbym przegrał życie...

#84 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 29 grudzień 2011 - 13:12

...obawiam się, że może mocno zaboleć gdy taki ochraniacz wbije się przy upadku w ciało.

Na 100% szlify z wtartym brudem z asfaltu bolą bardziej... i goją się dłużej niż siniaczek ;-) .

Sprawdziłeś w powtarzalnym teście w takich samych warunkach? Próbowałeś przy różnych prędkościach i upadając w różny sposób?

Nie?

To nie mamy o czym rozmawiać. Ja mam taką opinie, ty inną. Jak ktoś kiedyś upadł np na komórkę trzymaną w kieszeni czy aparat w kieszonce to wie o co chodzi. Boli jak cholera.

Nie mówiąc już o tym że te ochraniacze działają tylko pod warunkiem że upadniesz pod takim kątem, aby całe obciążenie spadło na te kilka cm kwadratowych - mało prawdopodobne.

#85 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudzień 2011 - 17:03

Nie potrzebuję powtarzalnego testu, żeby stwierdzić, że: "Na 100% szlify z wtartym brudem z asfaltu bolą bardziej... i goją się dłużej niż siniaczek". Powtórnie zacytowałem , bo jako kolejny, najwyraźniej nie rozumiesz tego, co czytasz. Nie odnosiłem się do upadania na komórki bądź łokcie żebrami...

Zrozumiałeś?

Nie?

To nie mamy o czym rozmawiać.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zmusza cię ktoś do kupowania? Nie? To padaj sobie na wet na gołą d... i szlifuj do woli jeden z drugim... :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

#86 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 29 grudzień 2011 - 18:59

maciej ma rację, nic nie powiem, pozdrawiam

#87 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 grudzień 2011 - 19:05

Panowie, bez napinek proszę. Troszkę ostatnio temperatura za wysoka?? Więc proszę korzystać i iść na spacer lub trening :mrgreen: Co do tematu, to szosówki nie opyla się kupować, potem trzeba napęd zmieniać, opony, czasu dużo się marnuje i w ogóle ;-)

#88 CuoreRosso

CuoreRosso
  • Użytkownik
  • 133 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 grudzień 2011 - 10:14

... i do tego się spaliny wdycha, nerki przeziębia. Lepiej siedzieć w domu pod kocykiem... :-)

Dodaj odpowiedź