Kolarska dieta
Napisano 16 sierpień 2009 - 15:45
Byłbyś lepszy. Miałbyś lepsze wyniki. Rozwalałbyś wszystkich. Byłoby lepiej. :-Djestem ciekawy czy jakbym ja tak się zaczął odżywiać to byłbym lepszy ?? lepsze wyniki ?? rozwalałbym wszystkich ? byłoby lepiej niz jest teraz ??
Nikt się nie rodzi z taką wiedzą. Korzystaj z tego co masz - internet - tam jest wszystko wytłumaczone :-)szkoda ze sie na tyym nie znam ,zeby tak sobie próbowac jakies carbo, tabsy i inne duperele
#423 Gosc_Tompoz_*
Napisano 16 sierpień 2009 - 15:46
ehh..
ale wy wpier**** to jadło.. jakieś carbo, jakies specjalne batony ,tabletki ,diety.. :roll:
jestem ciekawy czy jakbym ja tak się zaczął odżywiać to byłbym lepszy ?? lepsze wyniki ?? rozwalałbym wszystkich ? byłoby lepiej niz jest teraz ??
bo jem co lubie [aby pilnuje wagi 65-70kg] ,do bidonu woda[sok] ,w kieszonke banan.. przed treningiem 2kromki chleba z dżemem popijane sokiem i wuala.. ehh...
szkoda ze sie na tyym nie znam ,zeby tak sobie próbowac jakies carbo, tabsy i inne duperele :roll:
pozdROWER
tak naprawdę nic nie zrozumiałeś ztego co mówimy w swa wypowiedz mieszasz i suple i diete
Tompoz
Napisano 16 sierpień 2009 - 19:30
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 16 sierpień 2009 - 21:17
Glukoza z wodą po treningu to bardzo stara szkoła
A nie lepiej glukozę dodać do bidonu i pić podczas treningu :?:
NIEEEEE wtedy Ci wyjdzie hipertonik....
Oto ciekawa lektura...
http://www.run4fun.p...tech=hipertonik
A my sobie po jeżdzie od czasu do czasu pijemy piwko :-D albo dwa, coby smak poprawić od powerade.
powerade zawiera aspartam...
#426 Gosc_Arek_*
Napisano 16 sierpień 2009 - 22:18
#427 Gosc_Tompoz_*
Napisano 17 sierpień 2009 - 13:26
Xubix, jeśli chodzi o prawidłową dietę i stosowanie suplementów, to te dwie rzeczy na pewno nie sprawią, że w krótkim okresie nabędziesz super-dodatkowej mocy i zaczniesz wygrywać wszystko co leci. Chodzi o to, że prawidłowe odżywianie daje efekty po długim czasie, a wtedy już nawet tego nie dostrzegamy. Wszystkie "wspomagacze" (poza nielegalnymi rzecz jasna) działają powoli, a ich efekty nie są piorunujące i natychmiastowe. Już sama świadomość tego, że trenujemy i odżywiamy się zgodnie z jakimiś prawidłami sprawia, że czujemy się pewniejsi. Korzysta też na tym nasze zdrowie, którego dobry stan jest przecież najważniejszy. Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi. Dieta i tabsy nie uczynią z Ciebie Boga kolarstwa, ale są jednym z elementów do stawania się coraz lepszym sportowcem.
Arku bardzo rozsądna wypowiedz.......... niech szczególnie młodzi forumowiczą ją przeczytają i naucza na pamięc podpisuje sie pod nią 2 lekoma
Tompoz
Napisano 17 sierpień 2009 - 19:30
Kolego Macku popiełniasz bład czy napój jest izotoniczny czy hipotoniczny to nie wynika ze steżenia węglowodanów tylko osmowalności czyli stężenia soli w tym napoju.
Tompoz
Zgadza się, że sole mają wpływ, ale na osmotyczność roztworu mają wpływ WSZYSTKIE składniki zawarte w nim....
#431 Gosc_Tompoz_*
Napisano 18 sierpień 2009 - 09:06
Tompoz
Napisano 19 sierpień 2009 - 23:04
A ja mam takie pytanko, bo mnie ciekawość zżera. :-P Czy płatki z mlekiem są dobrym "daniem" przed wyjazdem :?: Bo wiadomo- mleko zawiera białko, a płatki węglowodany i witaminki (np. Nestle Corn Flakes).
No właśnie ...
Wiele osób pisze, że płatki z mlekiem na śniadanie przedtreninowe, to dobry posiłek.
Ja z kolei spotkałem się z opinią, że mleko nie najlepiej wpływa na organizm, ponieważ tłuszcz w nim zawarty spowalnia przemiany metaboliczne. Po sobie zauważyłem, że jedząc takie śniadanie, jedzie mi się w miarę dobrze, ale po pewnym czasie (chyba jak już się to wszystko przetrawi) zaczyna mi 'brakować prądu' i zamulam.
Mleko można zastąpić małym (250 ml) jogurtem naturalnym albo np. gęstym sokiem pomarańczowym.
Ja robię tak: do miski wsypuję (na oko) trochę Dingo (pszenica prażona z miodem z Biedronki - chyba 4 zł za pół kilo), ale mogą być dowolne płatki kukurydziane, płatki owsiane, trochę otrębów (mają dużo błonnika przyspieszającego przemianę materii), rodzynki, suszona żurawina (ponownie Biedronka), i to zalewam małym jogurtem. Czasem dodam miód albo inne suszone owoce typu śliwki, morele. Robi się gęsta papka - nic nie pływa - ale za to bardzo pożywna i wchodzi aż miło Popijam małą kawusią (ważne, żeby wszystkiego zjeść mało, ale pożywnie, żeby nie zamulić się na wstępie i nie jechać z pełnym bebechem, bo to żadna przyjemność), i ide przykucnąć na białym. Po tym porannym rytuale noga podaje aż miło haha :-D
Napisano 19 sierpień 2009 - 23:10
A i mi się teraz przypomniało. :-P Czy ktoś ma jakieś przepisy na pożywne dania z ryżem albo makaronem :?: Bo makaron z serem, spaghetti (od czasu do czasu) i ryż ze śmietaną (ewentualnie owocami) już mi się przejada. :-D
Napisano 19 sierpień 2009 - 23:29
travisb, dzięki za odpowiedź.
A i mi się teraz przypomniało. :-P Czy ktoś ma jakieś przepisy na pożywne dania z ryżem albo makaronem :?: Bo makaron z serem, spaghetti (od czasu do czasu) i ryż ze śmietaną (ewentualnie owocami) już mi się przejada. :-D
Zrób zamianę - makaronik (al dente) z owocami i jogurtem
Ja przed zawodami, kiedy zarzucam sobie carboloading, jem dwa posiłki dziennie oparte na makaronie - wczesny obiad, ok 13 - makaron, sos do spagetti i ser; ok 19 - makaron, owoce (jagody, truskawki, maliny, jakieś suszone) zalane jogurtem i posypane cukrem waniliowym. Palce lizać :mrgreen:
Możesz też spróbować innych odmian markaronu i ryżu, typu graham, pełnoziarnisty albo ciemny. Tłustą śmietanę zamień na jogurt naturalny albo jakiś 'light' owocowy.
A! Co do makaronu to polecam też wersję: makaron spagetti, brokuły gotowane na parze i do tego starty ser - orgazm dla podniebienia :-)
Makaronik można też zalać gotowym sosem słodko-kwaśnym albo innym tego typu wynalazkiem ze słoika.
Napisano 20 sierpień 2009 - 07:53
lub
Makaron z mlekiem i cukrem.
lub
Makaron podsmażany z jajkiem.
lub
Lazania.