Skocz do zawartości

Maksymalna odleglosc ...

308 odpowiedzi w tym temacie

#201 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 21:02

U mnie bateria na pewno się nie rozładowuje, bo mam pulsometr od 20 sierpnia. Możliwe, że zwariował na chwilkę, albo po prostu tak zmierzył.

#202 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • Skądśląsk

Napisano 04 wrzesień 2009 - 21:05

Co do chwilowych wysokich wskazań pulsometru to często zdarza się tak w pobliżu linii wysokiego napięcia. Mój pulsometr wskazuje wówczas ok 230 ud/min, ale wartość ta znika po kilku sekundach.

Pozdrawiam.

#203 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 21:18

Nie było tam żadnych kabli, ale faktycznie na przyszłość można na to zwrócić uwagę. Panowie, ale temat był o rekordach odległości a my tu o pulsometrach ;) przepraszamy wszystkich śledzących temat ;)

#204 Gosc_juhas_*

Gosc_juhas_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2009 - 09:22

Cytat

szanowny_pan, ja czasem mam tak, że jadę spokojnie na pulsie powiedzmy 150ud/min, a nagle pulsometr pokazuje mi... 240ud/min :!: (ze 3 razy tak miałem) , a po chwili wraca na te 150ud/min. Przypuszczam, że to wina słabych baterii.

Jest to kwestia linii wysokiego napięcia (przewodów trakcyjnych, np. tramwajowych) oraz słabych baterii. Przy nowych bateriach Sigmy, które nie maja kodowania sygnału, wariują stosunkowo rzadko. Gorzej jak bateria pracuje już dłuższy czas; od byle gówna pulsometr zaczyna wariować.

#205 Gosc_juhas_*

Gosc_juhas_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2009 - 09:23

Cytat

szanowny_pan, ja czasem mam tak, że jadę spokojnie na pulsie powiedzmy 150ud/min, a nagle pulsometr pokazuje mi... 240ud/min :!: (ze 3 razy tak miałem) , a po chwili wraca na te 150ud/min. Przypuszczam, że to wina słabych baterii.

Jest to kwestia, jak wyżej wspomniano, linii wysokiego napięcia (także przewodów trakcyjnych, np. tramwajowych) oraz słabych baterii. Dwie zmienne wzajemnie ze sobą powiązane. Przy nowych bateriach Sigmy, które nie maja kodowania sygnału, wariują stosunkowo rzadko. Gorzej jak bateria pracuje już dłuższy czas; od byle gówna pulsometr zaczyna wariować.

#206 doniu

doniu
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa Wawer

Napisano 18 wrzesień 2009 - 18:47

Wracając do tematu.. ja jeżdżę od niedawna - dokładnie od lipca. Mój najdłuższy dystans to 182 km, średnia 30km/h. Ale od tygodnia regularnie zaliczam 120km. Teraz odpoczynek i za kilka dni uderzam na 200 :mrgreen: Tempówki zostawię sobie na następny sezon. ;-)

#207 Piotrek_wawa

Piotrek_wawa
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 wrzesień 2009 - 20:19

Dzisiaj 150.2km :lol: :mrgreen: :-o :!: Jestem mega uchachany tym faktem. Niestety nie napisze średniej itd bo jechałem bez licznika. Tylko potem na gps w domu spojrzałem i obliczyłem dystans.

#208 hp17bii

hp17bii
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądwawa

Napisano 10 październik 2009 - 10:37

dzisiaj rano, samotnie, na góralu 62 km w 1:50 (żoliborz-konstancin-piaseczno-żoliborz).

ledwo żyję.

#209 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 11 październik 2009 - 14:25

Ja najdłuższy dystans w tym sezonie zrobiłem w sobotę tydzień temu. Ponad 100km, praktycznie cały czas pod hardcorowy wiatr. Z małą 15min przerwą na falafela w nowym dworze mazowieckim. Najlepsze jak się okazało że jest już późno a ja mam ponad 50km do domu i nie wziąłem żadnego światełka, a droga wiedzie przelotówkami. Miałem jakieś 1,5h i zdążyłem idealnie, wjechałem do miasta jak się zrobił zmierzch i zapaliły latarnie. ALe miałem niezłego stracha że w nocy bez świateł trza będzie jechać.

Dystans może niewielki, ale biorąc pod uwagę że bez treningu - przez wakacje nie jeździłem, a odpaliłem szose 3 tygodnie temu a to była moja druga większa wycieczka, w dodatku na platformach bez nosków i pod wiatr + walka z czasem, to i tak nieźle się zmachałem :mrgreen:

#210 petruss1990

petruss1990
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądHrubieszów/Lublin

Napisano 13 październik 2009 - 08:18

a ja się muszę pochwalić!!! przejechałem 225km, średnia 25km/h może nie powala ale jestem z siebie zadowolony. etap nie był całkiem płaski

#211 petruss1990

petruss1990
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądHrubieszów/Lublin

Napisano 15 październik 2009 - 11:11

muszę dodać że trasy nie przejechałem sam tylko z ojcem. wiadomo z kimś zawsze łatwiej.

#212 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 429 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 październik 2009 - 19:12

Witam,

Moja największa odległość na MTB to 255km w 8h 22min, co daje średnią predkość 30,5 km/h.

Pozdr.

R...

#213 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 21 październik 2009 - 23:54

Cytat

Ja najdłuższy dystans w tym sezonie zrobiłem w sobotę tydzień temu. Ponad 100km, praktycznie cały czas pod hardcorowy wiatr. Z małą 15min przerwą na falafela w nowym dworze mazowieckim. Najlepsze jak się okazało że jest już późno a ja mam ponad 50km do domu i nie wziąłem żadnego światełka, a droga wiedzie przelotówkami. Miałem jakieś 1,5h i zdążyłem idealnie, wjechałem do miasta jak się zrobił zmierzch i zapaliły latarnie. ALe miałem niezłego stracha że w nocy bez świateł trza będzie jechać.

Dystans może niewielki, ale biorąc pod uwagę że bez treningu - przez wakacje nie jeździłem, a odpaliłem szose 3 tygodnie temu a to była moja druga większa wycieczka, w dodatku na platformach bez nosków i pod wiatr + walka z czasem, to i tak nieźle się zmachałem :mrgreen:

Dlatego dobrze mieć taką kamizelkę odblaskową jak policja nosi, daje po oczach kierowcom lepiej niż lampki a złożona zmieści się wszędzie.

Odnośnie tematu - moje maksymalne dystanse to nic imponującego, 100-110 km.

#214 Phoenix

Phoenix
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopad 2009 - 11:02

Moje rekordy to:
130 km- 3 klasa podstawówki na rowerze górskim sztywnym z kołami 24' z towarzyszem ;p
220 km- 2 gimnazjum na górskim ''bujanym'' w dodatku marketowcu koła 26' z towarzyszem i ciuchami na cały tydzień.
185 km -3 gimnazjum na szosie z ciuchami koła wiadomo jakie. Samotnie i z 2 defektami ogumienia.

Wszystkie te rekordy w jeden dzień oczywiście czasu dokładnie nie pamiętam. Narazie nie mam czasu na inne, same treningowe wypady.

#215 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 24 kwiecień 2010 - 21:15

...................325 km...................

#216 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 24 kwiecień 2010 - 22:08

szamanviking - To w tym roku wypada zrobić coś z czwórką z przodu. Mój to 328 km. Pozdrawiam

Ale jakby co to w sierpniu planujemy z Jackiem, czyli kolegą z trzysetki zrobić dystans 400 km lub więcej.

#217 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 24 kwiecień 2010 - 22:51

... 293 ... w 11h... i wtedy połowe trasy w nocy wracałem w chłodzie i prawie totalnej "ciemnicy"... :shock:

#218 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 26 kwiecień 2010 - 19:25

Trochę to będzie wczesnie , ale w piątek po Bożym Ciele - 5 czerwiec planujemy Włocławek - Stegna - Włocławek w 24 godziny . Szczegóły na naszej stronce wtrwloclawek.pl
Chętnych do zmierzenia się z dystansem zapraszamy.

#219 Gosc_voyage7_*

Gosc_voyage7_*
  • Gość

Napisano 30 kwiecień 2010 - 17:50

186 km. Wielka pętla bieszczadzka, polecam!

#220 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 postów
  • SkądIława

Napisano 07 maj 2010 - 10:17

2 lata temu 130km na góralu komunijnym z kołami 24cale. Ale wszystko po płaskim. :mrgreen:

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy