Jaki pulsometr?
Napisano 16 luty 2007 - 09:47
pozdro horny
#23 Gosc_felipe_*
Napisano 16 luty 2007 - 12:41
Nie wiem jak jest to Sigmie PC-15, ale w moim RUN-TECu granice wpisuję sobie sam, bo niby skąd ma automat wiedzieć, w jakich strefach planuję dzisiejszy trening. Może sobie automatycznie wyliczyć HRmax (zazwyczaj z najprostszego wzoru 220-wiek)i na tej podstawie określa granice, ale jakieś dodatkowe dane stref np. procentowe, trzeba mu podać. Doczytaj dokładnie instrukcje, pewnie wszystko jest tam wyjaśnione.
pozdro horny
U mnie w PC15 Wpisuje np.: płeć ,wiek 35, wagę 78,i automat dobrał górny puls 188,dolna granica 103 można zmienić na inne
Napisano 16 luty 2007 - 14:35
pozdro horny
Napisano 16 luty 2007 - 18:33
pozdro horny
Napisano 16 luty 2007 - 18:43
Malik, jakie masz VDO ?? ja mam zamiar kupić hc12.6, licznik z pulsometrem, ale nie znam opinii o nim. Ponoc dobry, bo intel na nich jezdzi
tak. wlasnie ten pulsolicznik posiadam.
jak dla mnie rewelacji. wszystko na jednym wyswietlaczu, zadnych zbednych funkcji. latwy w obsludze itd itp. jedyny jego minus to sposob mocowania. przy wielokrotnym zakladaniu podstawki wyrabia sie "sruba" plastikowa i moga wystapic problemy z poprawnym przykreceniem podstawki do kiery. u mnie po 4-5 razach jeszcze jest w miare ok mozna odkrecac i dokrecac ;-)
Napisano 16 luty 2007 - 21:20
pozdro horny
Napisano 17 luty 2007 - 17:57
twoj znajomy najwyrazniej nie wie co gada.
jeszcze na zadnym treningu czy zawodach nie nalozyl mi sie puls kogos innego.
jedynie podczas startu gdzie wszyscy do okola maja pulsometry moze cos sie pokryc itp.
kiedy mialem sigme kilka razy mialem tetno po 250-280 ud/min.
zgubic licznik.. ciekawe.. jak sie zle zapina to sie gubi.
sam przeciez nie odpadnie.
Napisano 17 luty 2007 - 23:45
hm? ciekawe to czemu mi sie nakladaly sygnaly i czasem tetno max bylo w cholere wysokie?pakiety są kodowanea sigma to jest niby kodowana?
ale sam pisałeś o wyrabianiu się zapięciazgubic licznik.. ciekawe.. jak sie zle zapina to sie gubi.
sam przeciez nie odpadnie.
jesli bedzie je co 5 min odkrecal to sie wyrobi. ja to robilem juz jakies 4-5 razy i jeszcze jest ok.
ten koles czy kto tam zgubil licznik bo pewnie zle go wpial. juz kilka takich sytuacji widzialem, m in jeden z naszych klientow zgubil tego z alitimetrem. mnie tez wypadl licznik z podstawki po zlym wkreceniu. trzeba na to poprostu zwracac uwage.
Napisano 18 luty 2007 - 09:39
Zastanawia mnie jednak coś innego. Nie jeździłem jeszcze z licznikiem bezprzewodowym i pulsometrem jednocześnie. Mam pulsometr RUN-TEC i ciekawe, czy nie będą nakładać się sygnały na siebie. Na wiosnę się przekonam. Jeżeli bedą problemy muszę założyć SIGMÊz trekkinga (przewodowa), przynajmniej do czasu zakupu POLARA, o którym zdarza mi się coraz częściej myśleć :-P
pozdro horny
#38 Gosc_felipe_*
Napisano 18 luty 2007 - 11:43
Napisano 18 luty 2007 - 13:17
Przestudiowałem wiele materiałów i nie kupię licznika z pulsometrem. Kupię Vettę z altimetrem za 249 zł - na pewno się przyda.
IMO licznik z altimetrem to tylko dla gadzeciarzy, ewentualnie tych, ktorzy mieszkaja w gorach ;-) ewentualnie dla tych, ktorzy sie nie przykladaja do treningow i nie maja zamiaru startowac w zawodach itp itd.
IMO pulsometr jest nawet wazniejszy od samego licznika.