Jaki pulsometr?
#562 Gosc_alik_*
Posted 28 January 2012 - 19:06
Znalazłem we free training. Dzięki za info. Nie miałem okazji jeszcze używać recovery, więc zapytam. W funkcji free training po zasadniczym treningu następuje 3 min "cool down", a potem zapisuje trening. Jak wejdę w memory, to jest recovery 3 min, ale jak wejdę głębiej to nie pokazuje wartości tętna po 30 sek, 1 min itd. Jest napisane "no value", Zaznaczam, że korzystałem z demo product na stronie sigmy. Może to błąd w oprogramowaniu, a moje urządzenie działa dobrze. Sprawdzę przy treningu jutrzejszym, ale jak wiesz o co chodzi Tompoz to napisz. Dzieki.
#564 Gosc_alik_*
Posted 30 January 2012 - 17:47
Posted 31 January 2012 - 12:58
Zdaje się Polar na dobre pożegnał się z modelem CS400. W tej chwili na stronie można zobaczyć tylko cs500 i cs600. Oczywiście w związku z tym cs400 można wyrwać w lepszej cenie.
Teraz pytanko. Co lepiej kupić CS400 czy CS500?
Z moich obserwacji, za CS400 przemawia:
- możliwość zdefiniowania 5stref HR (zdaje się w CS500 jest tylko 1, więc pokazuje czas w strefie, poniżej i powyżej)
- polar ProTrainer5
- transmisja po Irda.
Set licznik, sensor kadencji + adapter IRda (nieoryginalny) ok.900PLN
zalety CS500
- większy wyświetlacz = duża czytelnosć
- czujniki WIND mniej podatne na zakłócenia
Set CS500CAD + adapter WIND do transmisji (jedyny słuszny) 1050PLN
Co więc polecacie?
Pozdrawiam
-willy-
Posted 01 February 2012 - 09:09
No chyba, że jesteś bardzo przywiązany do Polara...
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 01 February 2012 - 20:58
Popieram. Garmin to jedyna słuszna opcjaZa tą kasę to ja bym przemyślał Garmina Edge 500 (cały nowy pakiet z czujnikami masz na allegro za coś ponad 9 stówek). Opinie o nim możesz prześledzić w wątku "Garmin Edge", jak dla mnie CS500 w porównaniu wypada blado.
Posted 02 February 2012 - 09:21
Dla zainteresowanych bardzo szczegółowy test.
http://www.dcrainmak...pth-review.html
Posted 02 February 2012 - 11:11
Poczytałem trochę i faktycznie zaczynam się przekonywać do Garmina.
Gość ma masę dobry artykułów o sprzęcie. Ja się przekonałem i kupiłem garmin 310XT (również biegam), dotarł do mnie dzisiaj i nie mogę się doczekać aby go przetestować w terenie.
Posted 02 February 2012 - 11:20
Posted 04 February 2012 - 16:30
Poczytałem trochę i faktycznie zaczynam się przekonywać do Garmina.
Gość ma masę dobry artykułów o sprzęcie. Ja się przekonałem i kupiłem garmin 310XT (również biegam), dotarł do mnie dzisiaj i nie mogę się doczekać aby go przetestować w terenie.
Będziesz bardzo zadowolony, mam starszego brata FORERUNNER 305, dokupiłem czujnik
kadencji i wszystko śmiga aż miło. Używam go począwszy od biegania, rower, skończywszy na nartach. Jedyny problem miałem z powtórnym uruchomieniem po całkowitym rozładowaniu, ale reset pomógł.
#572 Gosc_michal.now_*
Posted 18 February 2012 - 11:03
Czy ten problem obejmuje 2-letnia gwarancja i czy powinienem żądać wymiane na nowy? Miał ktoś moze podobny problem?
Dodam, że pulsometr był mało używany, ani razu nie spad. Używany w temp zalecanej
Posted 08 March 2012 - 20:43
Koledzy mogę prosić o jakąś opinie o "Sigma Sport ONYX CLASSIC"
Jest to najtańszy model z kodowanym sygnałem... o wysłużonej sigmie pc 15, dużo można czytać, ale tyle dobrych opinii się czyta co i złych z resztą ma niekodowany sygnał :-/ .
#575 Gosc_michal.now_*
Posted 08 March 2012 - 22:01
Nie gubi sygnału w zime, pod liniami wysokiego napięcia i nie ma zakłuceń jak jedziesz z kolega i on ma tez niekodowany.
Podsumowując niekodowany sygnał ma "złą sławę" przez produkty nizszej klasy i polecam ci 15.11 nie wiem jak jest z zwykłą 15 bo wkoncu ta jest nowsza
Posted 12 March 2012 - 11:14
Najlepiej zakupic a nie sugerowac sie opiniami z internetu czasami , bywaja mylne nie sie naczytasz w sieci i odrazu negatywne podejscie FS rox