Jaki pulsometr?
Started By
roolez
, 23 sty 2007 08:39
950 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 marzec 2012 - 07:47
Ja mam tani model Kalenji z Decathlonu (129zł o ile się nie mylę - teraz stoją po 149). Mam go prawie dwa lata i nie narzekam. Pokazuje dobrze tętno, ma strefy, zapamiętuje trening (jeden co prawda - ale jak ktoś prowadzi dzienniczek, to nie problem po treningu spisać) hr max, hr avg, liczy jakieś tam kalorie (Bóg wie na ile prawdziwe, ale liczy) data, godzina, pas piersiowy dodatkowo kodowany.
Biegałem z nim, wiosłowałem, robiłem wypady w góry. Raz czy dwa sfiksował na chwilę a poza tym nic się z nim nie dzieje. Spadł mi kilka razy i działa bez zarzutu. Ostatnio byłem z nim pierwszy raz na rowerze i też dał sobie radę.
Zawsze to jakaś alternatywa... I nie wygląda tak źle
Zegarek
Są jeszcze inne wersje kolorystyczne.
Biegałem z nim, wiosłowałem, robiłem wypady w góry. Raz czy dwa sfiksował na chwilę a poza tym nic się z nim nie dzieje. Spadł mi kilka razy i działa bez zarzutu. Ostatnio byłem z nim pierwszy raz na rowerze i też dał sobie radę.
Zawsze to jakaś alternatywa... I nie wygląda tak źle
Zegarek
Są jeszcze inne wersje kolorystyczne.
Napisano 29 marzec 2012 - 18:00
Rozważam kupno pulsaka , biore pod uwage dwie opcje 15.11 i 25.10, ceny sa praktycznie takie same który z nich jest bardziej polecany na rower i do biegania. Szosą śmigam sam wiec kodowanie raczej zbędne , podstawka na kierownice bezcenna bo spoglądać na ręke...
Może ktoś dorzuci swoją opinie , porównanie...
Może ktoś dorzuci swoją opinie , porównanie...
Napisano 11 kwiecień 2012 - 17:34
@Oslo
Moim zdaniem najlepszy stosunek cena/jakość ma SigmaSport. Zarówno pulsometry jak i liczniki są wspaniałe i moim zdaniem nie do zepsucia.
Sam korzystam z PC25 i jestem z niego bardzo zadowolony. Używam go na rowerze i przy bieganiu. Na dodatek tej zimy dużo z nim pływałem. Tego chyba nie da się zepsuć
Moim zdaniem najlepszy stosunek cena/jakość ma SigmaSport. Zarówno pulsometry jak i liczniki są wspaniałe i moim zdaniem nie do zepsucia.
Sam korzystam z PC25 i jestem z niego bardzo zadowolony. Używam go na rowerze i przy bieganiu. Na dodatek tej zimy dużo z nim pływałem. Tego chyba nie da się zepsuć
#594 Gosc_michal.now_*
Napisano 26 kwiecień 2012 - 19:38
Jest kilka opcji:
• owijasz taśmą papierową
• szmatką o szerokości zegarka i na to trochę taśmy lub plastra w rolce
• jeżeli masz czarną kierownice to fajnie będzie wyglądać z czarną owijką
Zrób coś w stylu http://www.cyclingne...1/photos/192944
Tutaj w zupełnie innym celu ale tez moze byc jako podstawka.
• owijasz taśmą papierową
• szmatką o szerokości zegarka i na to trochę taśmy lub plastra w rolce
• jeżeli masz czarną kierownice to fajnie będzie wyglądać z czarną owijką
Zrób coś w stylu http://www.cyclingne...1/photos/192944
Tutaj w zupełnie innym celu ale tez moze byc jako podstawka.
Napisano 01 czerwiec 2012 - 15:26
SIGMA SPORT PC 25.10 pulsometr
bedzie dobry na pierwszy pulsometr??
fajne jest to http://www.sigmaspor...0/demo/?flash=1
HR max ustalam sam?? Czy to wyliczaja na podstawie wzrostu i wagi i wieku??
Mam lekko zapdniety mostek w klatce piersiowej, nie bedzie problemow z odczytem??
bedzie dobry na pierwszy pulsometr??
fajne jest to http://www.sigmaspor...0/demo/?flash=1
HR max ustalam sam?? Czy to wyliczaja na podstawie wzrostu i wagi i wieku??
Mam lekko zapdniety mostek w klatce piersiowej, nie bedzie problemow z odczytem??
Napisano 11 czerwiec 2012 - 10:53
Mam pytanie do właścicieli pulsometru Sigma 15.11.
Bardzo potrzebuję z pulsometrze ciągłego pomiaru czasu (sto\per jak w modelu PC-15 lub licznik okrążeń w modelu PC-15.11). Wiem że w pulsometrach czasami występuje zanik komunikacji pomiędzy zegarkiem i opaską i wtedy trening się zatrzymuje.
Moje pytanie brzmi czy w modelu 15.11 gdy zegarek straci sygnał to czy licznik LAP TIME nadal biegnie czy również się zatrzymuje. Zakładam że TRAINTIME może się zatrzymać jak również licznik kalorii i wyświetlacz tętna ale mi chodzi o sprawdzenie czy LAP TIME stale leci mimo braku sygnału.
Gdyby ktoś z forowiczów byłby w stanie mi to sprawdzić i opisać byłbym wdzięczny
P.S.
Sprawdzałem tę opcję w modelu Sigma PC-15 (starszy) i tam trening się zatrzymuje ale stoper nadal leci. W PC-15.11 nie miałem jak tego sprawdzić niestety.
Bardzo potrzebuję z pulsometrze ciągłego pomiaru czasu (sto\per jak w modelu PC-15 lub licznik okrążeń w modelu PC-15.11). Wiem że w pulsometrach czasami występuje zanik komunikacji pomiędzy zegarkiem i opaską i wtedy trening się zatrzymuje.
Moje pytanie brzmi czy w modelu 15.11 gdy zegarek straci sygnał to czy licznik LAP TIME nadal biegnie czy również się zatrzymuje. Zakładam że TRAINTIME może się zatrzymać jak również licznik kalorii i wyświetlacz tętna ale mi chodzi o sprawdzenie czy LAP TIME stale leci mimo braku sygnału.
Gdyby ktoś z forowiczów byłby w stanie mi to sprawdzić i opisać byłbym wdzięczny
P.S.
Sprawdzałem tę opcję w modelu Sigma PC-15 (starszy) i tam trening się zatrzymuje ale stoper nadal leci. W PC-15.11 nie miałem jak tego sprawdzić niestety.