Skocz do zawartości

Suplementacja w kolarstwie

667 odpowiedzi w tym temacie

#261 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 luty 2011 - 22:13

izotoniki
ISOPOWER 1600 gram - 230 zł

batony
WHEY PROTEIN BAR 36 sztuk po 35 gram - 234 zł (żółte niedostępne na chwilę obecną)

powerbomb
FIOLKI PRZEDTRENINGOWE/PRZEDSTARTOWE (kupuję całą paczkę z tatą na pół) - 30 ampułek 210 zł

produkty recovery - po treningu/wyścigu
GLUTAPOWER - 250 zł za pół kg

Jak ktoś chce znać cenę innego produktu to pisać.

Jeżeli chodzi o gratisy to mogę napisać, że chce to i to konkretnie przy takim zamówieniu. Nie sądzę aby był kłopot :)

#262 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 18 luty 2011 - 22:13

W Peletonie pije się WODĘ lub IZOTONIK zazwyczaj kolarze biorą po 1 sztuce tego i tego. W samochodzie również jak podjeżdżają to mówią co chcą.

Co do rodzaju Izotonika nie ma to większego znaczenia i piją to co daje sponsor. Na etapach jest to najczęściej woda, gdyż uzupełniają organizm w potrzebne składniki głównie z batonów i zelów energetycznych.

Ogólnie polecam jeśli ktoś już chce coś pić innego niż wodę, to są zagęszczone izo i hipo toniki Nutrenda, które są najbardziej ekonomiczne.

#263 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 18 luty 2011 - 23:29

wicklowman jak chcesz mieć dobre aminokwasy, które dają kopa przed treningiem, to kup aminocell. Tutaj masz więcej o tym http://forum.strongm...8c2798d6220b9d. Znajomy mi polecił, on trenuję sztuki walki, ale też ma mocne treningi. W wakacje przetestowałem jedno opakowanie, i muszę przyznać, że różnica między tymi, a innymi BCAA jest spora. Co prawda dużego rozeznania nie mam, bo w BCAA bawię się dopiero od początku ubiegłego sezonu, ale przy tamtych czułem różnice w regeneracji i we wszystkim.

#264 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 19 luty 2011 - 11:22

Pewnie, że piją wodę. Gdzieś czytałem (i wy też możecie), że niektóre napoje mimo, że są napojami wcale nas nie nawadniają, dlatego powinno się zawsze wozić w jednym bidonie wodę, a w drugim izotonik, carbo, bcaa czy co tam chcecie.

#265 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 19 luty 2011 - 17:10

Tu sporo dają do tego picia ;-)

#266 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 19 luty 2011 - 19:16

W filmiku wyżej mówi, że daje dużo witamin, sole i minerały, cukry, białka, aminokwasy, ale jest to napój przygotowany dla kolarzy po wyścigu, a nie w trakcie czy przed :D

#267 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2011 - 21:46

jak chcesz mieć dobre aminokwasy, które dają kopa przed treningiem, to kup aminocell.

Z tym "kopem" przed treningiem, to chyba lekko przesadzasz. Aminokwasy nie "kopią". W większych dawkach mogą nieco pobudzać (tyrozyna, fenyloalanina) lub ograniczać odczucie zmęczenia (bcaa). Jako "kopa przedtreningowego" używa się innych substancji.

Poza tym nie porównuj aminocellu do bcaa, bo to są dwa różne produkty.

#268 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 21 luty 2011 - 11:35

Tutaj wychodzi 1,60 zł na bidon.

#269 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 21 luty 2011 - 13:54

http://www.forumszos...opic.php?t=8702

#270 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 21 luty 2011 - 20:27

jak chcesz mieć dobre aminokwasy, które dają kopa przed treningiem, to kup aminocell.

Z tym "kopem" przed treningiem, to chyba lekko przesadzasz. Aminokwasy nie "kopią". W większych dawkach mogą nieco pobudzać (tyrozyna, fenyloalanina) lub ograniczać odczucie zmęczenia (bcaa). Jako "kopa przedtreningowego" używa się innych substancji.

Poza tym nie porównuj aminocellu do bcaa, bo to są dwa różne produkty.

Czemu aminocell to nie bcaa ? Znalazłem nazwę tego suplementu również na tym forum, i było tam napisane, że aminocell, to najlepsze bcaa które powinno się stosować właśnie w okresie mocnych treningów w sezonie, i wyścigów.

#271 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2011 - 20:46

Przecież nie będę tu tłumaczył (i zaśmiecał forum) czym jest bcaa, a co to jest aminocell. Poczytaj trochę na ten temat, a sam odnajdziesz odpowiedź (chyba).

#272 kevino

kevino
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądTarnów

Napisano 23 luty 2011 - 14:49

czy ktoś testował/ma ten produkt:

http://sklep.inkospo..._Drink-160.html

#273 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2011 - 17:02

Czy tylko ja mam takie zdanie, że większość, a nawet odważę się stwierdzić, że wszystkie izotoniki są takie same. We wszystkich jest podobny skład i proporcje węgli prostych i złożonych + minerały + witaminy. Jedno, co je różni to : cena, smak i opakowanie (nie licząc minimalnych i nic nie wnoszących różnic w proporcjach wyżej wymienionych składników).
Przetestowałem różne i te "najlepsze" i te "gorsze" i naprawdę nie widzę różnicy. Osobiście wyleczyłem się już z tych marketingowych zagrywek producentów i wybieram teraz najtańsze, bo smak to kwestia gustu.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ?

ps.
kevino - to jest pośrednio odpowiedź na Twoje pytanie.

#274 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 23 luty 2011 - 18:34

kevino + 5 do wytrzymałości, +8 szybkość, +11 technika :D

#275 kevino

kevino
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądTarnów

Napisano 23 luty 2011 - 18:36

pytam poważnie :)

niewiem czy kupować z tej firmy z enervit ? jeszcze chodzi mi o żele itd...

#276 w³adziu

w³adziu
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądPomorze

Napisano 23 luty 2011 - 18:56

kevino, myślę, że odpowiedź kota jest poważna :-)

Też uważam, że duża część izotoników jest badzo zbliżona w składzie (jak i w działaniu), osobiście preferuję Isofaster z Treca. Może i nie jest najtańszy (400g wystarcza na 5l napoju i kosztuje 18zł - wychodzi 3,60 za 1l), ale mi smakuje :-)

Co to żeli to się nie wypowiem, bo nie używam.

#277 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2011 - 18:58

Poważna.

#278 kevino

kevino
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądTarnów

Napisano 23 luty 2011 - 19:17

a gdybym kupił:
http://sklep.inkospo..._Drink-160.html
(na trening)

http://sklep.inkospo...covery-159.html
(po treningu)

to czy ten produkt też warto kupić ? http://sklep.inkospo...entrat-149.html

#279 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 23 luty 2011 - 19:58

Widać, że jesteś początkujący w 'świecie supli" i trochę "męczysz konia", ale Ci odpowiem, bo chcę Ci pomóc.
Produkty pt. RECOVERY, to nic innego, jak tzw. gainery, bulki itp, czyli połączenie węgli z białkami. Rzeczywiście, ich spożycie po treningu ma uzasadnienie, więc możesz tego używać. Ten produkt, który Cię akurat interesuje, nie ma najszczęśliwszego składu (z białek tylko gluta i tauryna). Poza tym minerały w kiepskiej formie (tlenki), no i 2 syntetyczne słodziki.
Ale jak chcesz, to kup - pewnie od tego nie umrzesz.

#280 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 luty 2011 - 20:02

albo nie truj mamie dupy o kasę na odżywki, a poproś o makaron/ryż i kawał mięcha

Dodaj odpowiedź