Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#361 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 27 maj 2011 - 13:08

Oglądałem jakiś program w tv, gdzie jakiś specjalista stwierdził, że częstość golenia nie wpływa na jakość zarostu i jeszcze to gdzieś znalazłem :mrgreen:
Cytat z dziennik.pl "Inna obiegowa opinia dotyczy skutków golenia włosów. Podobno regularne golenie sprawia, że odrastają one szybciej, stają się grubsze i ciemniejsze. To dlatego część kobiet decyduje się na niezwykle bolesną depilację woskiem. Przekonanie to jest jednak całkowicie nieprawdziwe. Już badania kliniczne z 1928 roku pokazały, że golenie nie ma wpływu na wzrost włosa. Ponieważ ścinamy jego martwą część, nie naruszając cebulki, nie wpływa to na jego strukturę. Włos, który odrasta, wydaje się grubszy i ciemniejszy, ponieważ w porównaniu do nieobcinanego, brakuje mu cienkiej, delikatnej i mało widocznej końcówki."

Oczywiście wyjątkiem jest zarost "młodzieńczy" gdzie pewnie z czasem musi (lub nie) stwardnieć i wtedy zaczyna się proces "małpienia" bądź mężnienia :mrgreen: Ja nie depiluje nóg chociaż proces małpienia jest bardzo zaawansowany i już się chyba zatrzymał u mnie ale mi się po prostu nie chce tego robić z resztą ten twarzowy golę z wielką niechęcią a z masażu nie korzystam póki co.. a przynajmniej z masażu nóg :mrgreen:

#362 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 27 maj 2011 - 17:56

Ja raczej nie miałem na myśli tego, że po goleniu odrastają mocniejsze czy coś. Po prostu chodziło mi o depilację i to że mężczyźni mają tych włosków więcej i są grubsze.

#363 Darkievicz

Darkievicz
  • Użytkownik
  • 145 postów
  • SkądUstroń

Napisano 28 maj 2011 - 17:29

Jak ktoś ma gęste ciemne włosy to raczej lepiej by ogolił ten dywan i dał nogom się opalić.

#364 Wirek

Wirek
  • Użytkownik
  • 102 postów
  • Skądwyspa

Napisano 24 sierpień 2011 - 00:01

Ja wiem że odgrzewam jedynie z powodu mojego rozbawienia. Naprawdę padam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kurcze, jak tak sobie poczytałam to stwierdzam że faceci są bardziej nawiedzeni jak moherki. Przynajmniej w kwestii tego meskiego atrybutu jakim są włosy na nogach.
:mrgreen:
Nie przeszkadza mi to, wlaściwie to przyznam wam że podobaja mi się meskie, ogolone nogi. Trzeba mieć jaja :mrgreen: jak widze żeby porwać się na taki czyn.

Ps. Uważam jeszcze że golenie to namiastka. Jak już to :
http://www.braun.com...l-7-models.html
i spokój przez długi czas

Ten z zielonym guzikiem to jakby męski taki 8-)

#365 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 24 sierpień 2011 - 07:25

Też myślałem, że golenie nóg to głupota dla dziwaków. Ale jak mi się od jeżdżenia na rowerze w słońcu włosy skundliły i wybladły, to golę tę małpią pozostałość nawet z rąk. Poza tym człowiek się o wiele lepiej czuje bez tej sierści. Ale nie bawię się w szczegóły, jadę tylko okresowo maszynką do włosów i to wszystko.

#366 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 sierpień 2011 - 09:09

Kurcze w moim przypadku to nie potrafię się zebrać na ogolenie mojej gęstej śerści.
Poza tym mam owłosioną klatę i dziwnie by to wyglądało chyba - gołe nogi i sweterek na klacie :mrgreen:
Ale coraz bardziej się nad tym zastanawiam !!! chyba w przyszłym sezonie się zbiorę

#367 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 24 sierpień 2011 - 09:22

Poza tym mam owłosioną klatę i dziwnie by to wyglądało chyba - gołe nogi i sweterek na klacie

Dziwnie dla kogo? (w sensie: kto poza żoną [?], która Cię ogląda bez koszulki, może się dziwić?)
A jak nadal uważasz, że to może dziwnie wyglądać w czyichś oczach, to ... klatkę też ogolić wypada, coby równowagi w naturze nie zachwiać ;-)

#368 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 24 sierpień 2011 - 09:25

Ja miałem nie golić ...ale pewnego dnia goląc włosy na głowie w domu z ciekawości przejechałem sobie po łydce maszynką :mrgreen:
A że jakoś taki pasek dziwnie wyglądał to zgoliłem całe elektryczną maszynką do golenia :lol: Trochę dziwne uczucie ale nawet niezłe i muchy się nie wkręcają podczas jazdy nie wspominając o uwidocznieniu mięśni łydek :-P Z rozpędu miałem na próbę klatę ruszyć ..ale na szczęście się powstrzymałem :mrgreen:

#369 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 24 sierpień 2011 - 09:31

travisb, nie wiem czy pamiętasz istnieją jeszcze takie miejsca jak basen i plaża;D

madagaskar, ogól najlepiej zimą, w przypadku złego efektu wizualnego można naturalnie schować pod długimi spodniami.

#370 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 24 sierpień 2011 - 10:01

travisb, nie wiem czy pamiętasz istnieją jeszcze takie miejsca jak basen i plaża;D

Wiem - tym bardziej, że sam mieszkam nad morzem :-) Ale jakym miał się przejmować innymi ludźmi, to w ogóle bym się nie pokazywał na plaży - pamiętaj o dziwnie wyglądajacej i bardziej rzucającej się z daleka w oczy, kolarskiej opaleniźnie w kratkę ;-)

#371 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 sierpień 2011 - 10:02

przy ogolonych i opalonych nogach nie ma czegoś takiego, jak 'zły efekt wizualny' ;-)

#372 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 24 sierpień 2011 - 10:14

Jakub123, ale istnieją wszelakiej maści podrażnienia z tym związane które mogą ten efekt skutecznie popsuć.

travisb, już się przyzwyczaiłem do bycia atrakcją turystyczną na basenie :)

#373 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 24 sierpień 2011 - 10:17

Jakub123, jest przy "naszej" opaleniźnie ,które ni chu chu nie idzie zredukować...
mi nawet tydzień nad jeziorem nie pomógł gdzie leżałem dzień po dniu na słońcu... wyrównałem tak w 80% ,ale po 3 jazdach było znowu to samo.. :roll:

#374 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 sierpień 2011 - 11:10

Jakub123, ale istnieją wszelakiej maści podrażnienia z tym związane które mogą ten efekt skutecznie popsuć.

fakt, ale z tym sobie można poradzić, choć też nie zawsze. sprawa ma się podobnie, jak z goleniem zarostu na twarzy...

Jakub123, jest przy "naszej" opaleniźnie ,które ni chu chu nie idzie zredukować...

przynajmniej wyglądasz jak kolarz, a nie jak po solarze ;)

#375 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 sierpień 2011 - 13:27

Jak ogoliłem pierwszy raz nogi to byłem przerażony, bo wyglądały tak trupio blado i mizernie. Teraz jak nie ogolę to się dziwnie czuję.

Opalenizna kolarska absolutnie mi nie przeszkadza.

Rąk nie golę , bo uważam ,że w amatorstwie mojego pokroju to już będzie przegięcie.
Aczkolwiek przeszkadzają mi muchy , które mam na włosach i kilka razy w trakcie treningu trzeba je strzepać.

A ogolone , nasmarowane , opalone , lśniące nogi podczas jazdy to to jest coś. ;-)

#376 Wirek

Wirek
  • Użytkownik
  • 102 postów
  • Skądwyspa

Napisano 24 sierpień 2011 - 21:32

przy ogolonych i opalonych nogach nie ma czegoś takiego, jak 'zły efekt wizualny' ;-)

Zgadzam się :-D
Jeżeli jeszcze chłopak jest zgrabny (taki kolarz np. ) i nie ma na kudłów jak małpa na torsie to całkiem :->
mmmmmm, lepiej poczytam wiadomości jakieś

#377 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 25 sierpień 2011 - 21:50

Kurcze w moim przypadku to nie potrafię się zebrać na ogolenie mojej gęstej śerści.
Poza tym mam owłosioną klatę i dziwnie by to wyglądało chyba - gołe nogi i sweterek na klacie :mrgreen:
Ale coraz bardziej się nad tym zastanawiam !!! chyba w przyszłym sezonie się zbiorę

Jeżeli chodzi o golenie to mam takie luźne uwagi:
1. Jest to sprawa odwracalna, w przypadku gdy będziesz się czuł nieswojo to po paru miesiącach niegolenia włosy będziesz miał takie jak gdybyś nigdy się nie golił :-) To nie tatuaż którego jest trudno usunąć :-) Wydaje mi się że dopiero po ogoleniu (nóg/rąk czegokolwiek) można powiedzieć czy to będzie nam pasowało czy nie, więc warto to zrobić jakoś na jesieni żeby się oswoić z wyglądem ogolonych nóg/rąk/czegokolwiek ;-)
2. Żona gdy chciałem ogolić sobie nogi mówiła że będę wyglądał jak pedał ale po jakimś czasie jak mi włosy odrastają to sama zwraca mi uwagę żebym się ogolił (nawet nie chodzi o to że takie odrastające włosy bardzo są ostre i można się o nie nieźle poprzecierać ;) podobnie jest z innymi miejscami ciała, więc tak to jest z kobietami, najpierw wyzywają od pedałów a później im też przeszkadzają odrastające włosy u faceta.
3. Jak ktoś się czuje w 100% hetero to na pewno golenie się nie podważy jego męskości :-) A jak ktoś się czuje homo to raczej się nie goli bo jest to mało męskie ;-)

#378 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2011 - 00:36

3. Jak ktoś się czuje w 100% hetero to na pewno golenie się nie podważy jego męskości A jak ktoś się czuje homo to raczej się nie goli bo jest to mało męskie

po prostu mnie Tym rozwaliłeś:D jak bym słyszał moją współlokatorkę:D

#379 Wirek

Wirek
  • Użytkownik
  • 102 postów
  • Skądwyspa

Napisano 26 sierpień 2011 - 13:52

krzy1976,
Wcale jej się nie dziwię bo to wygląda okropnie. Albo są albo nie.
Pęgos, (bez błędu)
Chodzi o to że część chłopaków ogoli nogi żeby zobaczyć czy będzie fajnie, część nie ogoli bo z marszu uważa że będzie niefajnie. Ale jest też zapewne część która ogoliłaby tyle że boją się co powiedzą ludzie.

#380 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 26 sierpień 2011 - 16:46

Ale w ankiecie słabo to wypada jak na "forum szosowe" , 3 razy więcej osób nie goli niż goli , bardziej to pasuje do jakiegoś "forum rowerowego".
A jak już zaczniecie na poważnie golić się i będzie to trwało parę lat to pojawi się problem "wrastania" włosów i wtedy nogi już nie wyglądają tak pięknie :-P

Dodaj odpowiedź