Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#381 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 sierpień 2011 - 16:57

wojtekmtb to trzeba się na bieżąco pilnować i włoski które wrastają paznokciem spod skóry wyciągnąć co nie jest skomplikowane :)
Spokojnie będziemy żyli ;]

#382 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:19

Wystarczy na bieżąco robić peeling i smarować jakimś balsamem i nic nie wrasta ;-)

#383 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:27

wober, nie da rady.
Jak golisz nogi depilatorem to wyrywa on cały włos razem z cebulką , następnie jak włos zaczyna odrastać to musi na nowo przebić sie przez skórę i w większości przypadków się przebija , są jednak włoski które się nie przebiją i zaczynają rosnąć pod skórą , więc wyrwanie ich w początkowej fazie jest raczej trudne :-( . Jak włoś już porządnie wrośnie to robi się ciemny ślad pod skórą i wyciągnięcie go najczęściej wiąże się z rozcięciem skóry i wydłubaniem go.
Od takiego dłubania mam już sporo blizn.

Wiem co mówię bo depilatorem golę nogi regularnie (nawet zimą) co najmniej 7 lat i temat wrastania włosów nie jest mi obcy.
U kobiet jest trochę lepiej bo mają mniej i bardziej miękkie włoski - ale też im wrastają :-|
wober, trzeba robić peeling regularnie.

#384 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:28

Wystarczy na bieżąco robić peeling i smarować jakimś balsamem i nic nie wrasta ;-)

Zgadza się.

#385 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:28

wojtekmtb, ale depilatorem się depiluje a nie goli.. nie myl pojęć... :roll:
golenie a depilacje = dwa światy..

#386 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 26 sierpień 2011 - 20:36

xubix, no tak chodziło mi o depilowanie bo to najlepszy obok wosku sposób na usuwanie włosów. Przy goleniu maszynką włosy nie wrastają.

#387 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądKatowice-Piotrowice

Napisano 26 sierpień 2011 - 21:04

Ja gole maszynka cały sezon i jest super :) Moja (od dzis -była) dziewczyna to uwielbia..

#388 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 26 sierpień 2011 - 21:48

Moja (od dzis -była) dziewczyna to uwielbia..

Łooj.. Co się stało ? [nie wiem jakiej minki użyć, czy się cieszysz czy smucisz] ?

#389 Gosc_Kunc_*

Gosc_Kunc_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2011 - 22:08

Co do golenia goleni - mała, acz rzucająca pewne światło na zjawisko - uwaga: ot otóż zarost ( owłosienie ) jest determinowane przez hormon męski: testosteron. Im go więcej - tym więcej zarostu i jest on twardszy ( co ciekawe: również u kobiet..). Zaś im więcej zarostu, zwłaszcza twardego - tym trudniej go golić. Stąd prosty wniosek: większość golących ma jednak miękki zarost, co to i pumeks go weźmie. Niestety, z tego wynika że golący - jak posiadacze słabszego zarostu mają mniej testosteronu, a więc -niestety - muszą być mniej męscy ( wszak testosteron jest hormonem typu męskiego ) od tych nie golących, dla których samo golenie, a tym bardziej depilacja jest męczarnią ( z uwagi na ilość jak i jakość włosa ) nie do zniesienia! Dodatkowo u mnie codzienne wysokie libido ( pomimo dobiegającej 50-tki ) dodatkowo to potwierdza. Tak wiec, reasumując: nieowłosione ciała z reguły świadczą o mniejszej męskości, oczywiście z czysto biologicznego punktu widzenia

#390 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 26 sierpień 2011 - 22:20

Dodatkowo u mnie codzienne wysokie libido ( pomimo dobiegającej 50-tki ) dodatkowo to potwierdza.

Jestem w szoku...

#391 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2011 - 22:43

Kunc, rozumiem że z powodu "wysokiego libido" nie golisz się nawet na twarzy bo jest ciężko? W większości zarost na twarzy jest najtwardszy/najgęstszy więc o ile ktoś jest w stanie ogolić twarz (i przeżyje tą czynność) to z nogami nie będzie większego problemu. Tylko nie można dopuszczać do zbytniego odrastania włosów bo wtedy maszynka do golenia po prostu nie wyrabia.

#392 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 26 sierpień 2011 - 22:49

KeNaJ, u mnie max 4-5 dni :roll: bo później to ostrze gillete do wielokrotnego użytku staje się jednorazowe :lol:

#393 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 27 sierpień 2011 - 00:28

też pomysł żeby golić jak włosy odrosną... jak włosy są już dłuższe to najpierw się je usuwa maszynką do strzyżenia a później dopiero maszynką do golenia :-)

#394 Gosc_Kunc_*

Gosc_Kunc_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2011 - 14:12

Kunc, rozumiem że z powodu "wysokiego libido" nie golisz się nawet na twarzy bo jest ciężko? W większości zarost na twarzy jest najtwardszy/najgęstszy więc o ile ktoś jest w stanie ogolić twarz (i przeżyje tą czynność) to z nogami nie będzie większego problemu. Tylko nie można dopuszczać do zbytniego odrastania włosów bo wtedy maszynka do golenia po prostu nie wyrabia.

Na twarzy golę, bo w przeciwnym razie miałbym podrapaną pościel i partnerkę... Poza tym odwracasz kota ogonem: ja nie twierdziłem, że nie golę z powodu wysokiego libido, ale że z powodu wysokiego poziomu testosteronu te włosy są gęste i mocne i golić je bardzo trudno ( wysokie libido jest tylko efektem ubocznym posiadania testosteronu w wysokim stężeniu). Szczerze mówiąc męczę się juz z zarostem na twarzy, a jeszcze jakbym miał golić kulasy, to by mnie szkag jasny trafił. Zarost na girach jest może i miększy niż na twarzy, ale te powierzchnie... W każdym razie wniosek jest prosty: Bardziej męscy nie golą, a jak golą to cierpią niewspólmiernie do tych z małym poziomem hormonu męskości, a więc tym samym jest ich mniej pośród ogolonych. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy..

#395 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 27 sierpień 2011 - 14:49

W każdym razie wniosek jest prosty: Bardziej męscy nie golą, a jak golą to cierpią niewspólmiernie do tych z małym poziomem hormonu męskości, a więc tym samym jest ich mniej pośród ogolonych. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy..

Ogolonym jest łatwiej utrzymać higienę, chyba że mówimy o brzydko pachnących macho. Czy dobre ogolenie i wyższy poziom higieny odzierają z męskości?
Dobra maszynka oznacza, że żaden zarost się nie oprze to jest prawda przetestowana a poza tym jest wiele metod zmiękczania zarostu. Jak choćby gorący ręcznik namoczony wodą z balsamem na twarz przyłożony na 2-3 minuty działa niezawodnie. Spytaj żonę albo inną kobietę co sądzi o nadmiernym zaroście; oczywiście zdarzają się takie, które to lubią. Nie mniej jednak są pewne normy stężenia testosteronu jak i każdej substancji i jeśli jest go za mało lub za dużo to jest powód do niepokoju a nie dumy.
pozdrawiam

#396 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2011 - 15:09

he, a ja nie mam żadnego problemu z nogami, goliłem kiedyś nogi na czas to w 10min były obie do tego zdążyłem się wykąpać i na rower ;D ale chodziło o popisanie się przed koleżankami że mam gładsze nogi - one miały godzinę dłużej lekcje i trzeba było się spiąć żeby zdążyć :mrgreen: :-P :lol:
Jak kolega wyżej, stwierdzam podobnie... - raczej wyjątki lubią nie ogolonych... :roll:
Jak ktoś napisze o masażystach to jak jest dobry fachowiec nie robi to mu znaczenia czy golisz czy nie golisz nóg i nie pisze tu o fachowcu po kursie masażu tylko po 6 latach medycyny ... mam to szczęście że nie muszę płacić bo to mój ojciec ;-) :-P

#397 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 27 sierpień 2011 - 18:20

Bardziej męscy nie golą, a jak golą to cierpią niewspólmiernie do tych z małym poziomem hormonu męskości

O golenie nóg i porost włosów, aż tak bardzo bym się nie martwił, bo jest gorszy skutek podwyższonego poziomu testosteronu - osłabia serce.

#398 Gosc_Kunc_*

Gosc_Kunc_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2011 - 19:16

Bardziej męscy nie golą, a jak golą to cierpią niewspólmiernie do tych z małym poziomem hormonu męskości

O golenie nóg i porost włosów, aż tak bardzo bym się nie martwił, bo jest gorszy skutek podwyższonego poziomu testosteronu - osłabia serce.

:shock:
Bzdura! Wręcz przeciwnie: wysokotestosteronowcy rzadziej padają na zawały i mają niższe ciśnienie krwi!!! Prawdą jest natomiast, że mają większe skłonnosci do ryzyka :-P

#399 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 27 sierpień 2011 - 19:22

Higher Testosterone May Raise Risk of Heart Disease in Elderly Men

Raczej jest odwrotnie. Choć jeśli jeździsz to ja bym się na martwił bo to głównie problem lwów kanapowych ;-)

#400 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 27 sierpień 2011 - 20:29

Bzdura! Wręcz przeciwnie: wysokotestosteronowcy rzadziej padają na zawały i mają niższe ciśnienie krwi!!! Prawdą jest natomiast, że mają większe skłonnosci do ryzyka :-P

Najważniejsze to pozytywne myślenie :mrgreen: jak to mówią alleluja i do przodu
Tak trzymać.

Dodaj odpowiedź