Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#401 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2011 - 20:56

Ja w sumie gole nogi już 3 rok...nawet w zimie. Jak zrobiłem to pierwszy raz to żona mało mnie z domu nie wywaliła. Teraz mam spokój, i tylko raz na jakiś czas słyszę żebym z powrotem zapuścił włosy na nogach.

Natomiast podobała mi się reakcja kobiet z którymi pracuję, przez kilka dni wrzało że mam ogolone nogi. Ile się nasłuchałem jakie to niemęskie itd. Do tej pory nie mogą tego zrozumieć. Dla mnie ogolone nogi, opalenizna kolarska to m.in. manifest że rower jest jedną z ważniejszych części mojego życia.

Co do higieny to moim zdaniem ogolone nogi, pachy czy miejsca intymne pozwalają zachować większą higienę. Nawet najlepiej domyty facet nie wyrzuci bakterii z włosów - wystarczy się lekko spocić...fuj.

#402 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 27 sierpień 2011 - 22:08

Hmm.... jak dla kogoś włosy na nogach są atrybutem męskości to raczej znaczy że nie wie co to męskość. Ale to raczej na inny wątek. Nie ma przymusu - goli kto chce :) Ale mówienie że się nie goli / albo że się nie chce golić bo ma się wysoki poziom testosteronu - a co więcej - wiąże to z męskością.... taaaa. Każdy wierzy w to co chce ;)

Ja golę - trwa to chwilę - co jakiś 3 dnień, np. rano podczas prysznica - max. parę minut. Nic wielkiego. I jeszcze nie spotkałem kobiety która wolałaby niegolone po golonych :))

#403 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 27 sierpień 2011 - 23:40

A ja się zastanawiam czy można się pozbyć sierści z nóg na dłużej, a może na stałe.

#404 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 28 sierpień 2011 - 00:29

qqx, polecam do poczytania o depilacji laserowej.

#405 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 28 sierpień 2011 - 06:21

Ale niestety jest to chyba zabieg tylko na kilka lat - czyli co kilka lat trzeba wydać kilka ładnych stówek..

#406 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 28 sierpień 2011 - 16:40

Laser (ponoć - tyle słyszałem) - wymaga paru wizyt za pierwszym razem; po zabiegu nie można na słońce. Po pewnym czasie trzeba ponowić - włosy wyrastają cieńsze i jest ich mniej. Po paru sesjach powinno być spokojnie na dłuższy czas. Też się zastanawiam czy zimą sobie tego nie zafundować.

#407 Gosc_nettled_*

Gosc_nettled_*
  • Gość

Napisano 28 sierpień 2011 - 17:08

Natomiast podobała mi się reakcja kobiet z którymi pracuję, przez kilka dni wrzało że mam ogolone nogi. Ile się nasłuchałem jakie to niemęskie itd. Do tej pory nie mogą tego zrozumieć.

Ludzie mnie nigdy nie przestaną zadziwiać :-o Niektórym się chyba naprawdę nudzi, jeżeli nie szkoda im czasu i energii na rozprawianie o ogolonych nogach kolegów z pracy. Jeszcze jakby ktoś z dnia na dzień zmienił image na coś takiego - http://www.horrorphi...zombie-boy1.jpg - to jeszcze można zrozumieć. Ale golenie nóg, co wśród sportowców jest raczej powszechne? bez sensu

z laserem to jest tak sobie, no i drogo - bo działa na włosy w określonej fazie wzrostu i tylko te "unicestwia", więc na całe nogi to by była dramatyczna ilość sesji
na dłużej teoretycznie każda depilacja, podobno pasta cukrowa to super patent, tylko ja jestem ułomna i nie udało mi się nigdy jej dobrze spreparować. Macie cały wielki temat http://wizaz.pl/foru...ead.php?t=57463

#408 marianos

marianos
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • Skądslaskie

Napisano 22 wrzesień 2011 - 12:17

Jasne że golę ale mojej zonie. Pozdro

#409 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 23 wrzesień 2011 - 10:37

swego czasu jak pewno wszystkich smieszylo golenie nog, ale jak raz ogolilem to sobie nie wyobrazam juz chodzic taki zarosniety. higiena, samopoczucie i jak zauwazono nawet wbrew ogolnemu rozbawieniu gawiedzi plec piekna jednak woli takiez nogi. a w niektorych wypadkach wiecej niz tylko nogi ;)

#410 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 postów
  • SkądŁomża

Napisano 23 wrzesień 2011 - 11:23

swego czasu jak pewno wszystkich smieszylo golenie nog, ale jak raz ogolilem to sobie nie wyobrazam juz chodzic taki zarosniety. higiena, samopoczucie i jak zauwazono nawet wbrew ogolnemu rozbawieniu gawiedzi plec piekna jednak woli takiez nogi. a w niektorych wypadkach wiecej niz tylko nogi ;)

..otóż to ;)
Dodam że po pierwszym goleniu pojechałem w maratonie mtb i zaliczyłem glebę wyjeżdżając z polnej drogi na asfalt. Zdarłem sobie nogę w okolicach kolana. Po tygodniu praktycznie bez komplikacji zeszły strupy. Myślę że gorzej by się to wszystko goiło gdyby noga była zarośnięta.

#411 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 wrzesień 2011 - 13:06

Strupy trzeba zrywać, żeby mieć dziary bojowe :mrgreen:

#412 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 wrzesień 2011 - 14:53

Jasne że golę ale mojej zonie. Pozdro

bobra [joke]

Golcie nogi będziecie szybsi :D

#413 Troi87

Troi87
  • Użytkownik
  • 114 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 07:35

Ojoj, jacy wy delikatni, strupek by dłużej się goił haha :)

#414 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 24 wrzesień 2011 - 09:46

Czym dłużej się goi tym gorsze wyniki, bo organizm zużywa zasoby na naprawę kontuzji, a nie regeneracji mięśni. Przecież to oczywiste.

(sam nie gole)

#415 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 24 wrzesień 2011 - 10:17

user1215, to jak masz strupek to nic nie wygrasz ? bo cała energia zużywa się na gojenie owego strupka ? :shock:

#416 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 24 wrzesień 2011 - 22:23

Tak - tacy my delikatni... ja miałem rozciętą nogę... o tak:
http://img402.images...8/p1010728e.jpg

Zdjęcie zrobione ze 3 lata temu po tym jak na zjeździe podczas maratonu w Istebnej wywróciłem się na błocie. To że odrywanie plastrów razem z włosami było niezbyt przyjemne to chyba nie muszę mówić nikomu. Ale rana nie chciała się w ogóle goić bo włosy to nic innego jak siedlisko bakterii i nawet dokładne umycie powoduje że one dalej tam siedzą.

Na szczęście po tym upadku nie zaliczyłem już podobnej gleby, ale od tamtego czasu golę nogi.

#417 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 24 wrzesień 2011 - 22:25

co to za małpa na tym zdjęciu ? ;-)

#418 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 24 wrzesień 2011 - 22:26

Hehe tak kiedyś miałem owłosione nogi :-) teraz golę maszynką co 2-3 dni żeby nie wyglądać jak małpa :-D

#419 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 24 wrzesień 2011 - 22:46

Hehe tak kiedyś miałem owłosione nogi :-) teraz golę maszynką co 2-3 dni żeby nie wyglądać jak małpa :-D

ale wiesz że wyglądasz teraz mało męsko ? grunt to naturalne owłosienie plus naturalny zapach czyli mycie się raz na tydzień ;-)

#420 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 24 wrzesień 2011 - 22:56

Wiem wiem :-) Słyszę to codziennie od pielęgniarek w pracy :-D

Dodaj odpowiedź