Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#481 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 17 luty 2012 - 22:33

Poza tym żaden facet nie wytrzyma wosku

No to uwaga!! -->
i
;-)

#482 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 18 luty 2012 - 08:39

to zakrawa na masochizm, a tak na marginesie niekiepskie Panowie mają sweterki :mrgreen:

#483 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2012 - 19:40

Nie wiem ile kosztuje wosk :-(
Chyba zostanę przy zwykłej golarce bo nie chce mi się szukać i kombinować.

#484 Troi87

Troi87
  • Użytkownik
  • 114 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 luty 2012 - 00:09

a ja zostane przy owłosionych nogach ;-)

#485 bikefun

bikefun
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 luty 2012 - 08:23

Też ostatnio spróbowałem, w sumie to za namową trenera, żeby jakoś wyglądać na sesji i trochę z tym zachodu było, ale myślę że po paru razach stanie się to rutyną. I koledzy w szkole będę mieli troche czasu ubaw, ale w końcu im przejdzie :-D

#486 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 luty 2012 - 08:55

Poza tym żaden facet nie wytrzyma wosku

W zeszłym sezonie Szwagierka "poleciała" mi nogi woskiem... nigdy więcej...

#487 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 19 luty 2012 - 11:16

U mnie w pracy non stop maja z tego ubaw ze golę nogi ale nie przejmuję się tym :-)

#488 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 luty 2012 - 13:57

U mnie w pracy non stop maja z tego ubaw ze golę nogi ale nie przejmuję się tym :-)

Hue hue.. Skąd ja to znam.. Może nie z pracy bo niestety nie pozwalała mi ona dotychczas chodzić w krótkich spodenkach więc nikt nie widział..

Ale w szkole?! To nie dawali żyć :D Ciągle uszczypliwe uwagi [takie powiedzmy koleżeńskie] etc. i na studiach jak wpadłem wiosną w krótkich spodniach.. Ło.. No ludzie.. Tylu spojrzeń na sobie to chyba nigdy nie widziałem.. I aby szeptanie i pokazywanie palcem :-D I nawet koszulka z Rajczy nie pomagała i tłumaczenie że trenuję kolarstwo :roll: :-P
Ale mi to wisi, ważne żeby mi bylo dobrze :mrgreen:

#489 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 19 luty 2012 - 14:29

kurcze , a u mnie mało kto zwraca na to uwagę , a nawet jak ktoś zauważa to nigdy nie robi to na nim jakiegoś szczególnego wrażenia 8-) , jakby to było całkiem normalne ... no bo w końcu jest :->

#490 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 19 luty 2012 - 16:53

Macie problemy, mi się nigdy nie zdarzyło żeby ktoś coś powiedział na temat ogolonych nóg, a w krótkich spodenkach chodzę dość często.

#491 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 19 luty 2012 - 19:15

Może dlatego że nóżki niewycieniowane i brak definicji, co? :)))

Serio - po co się przejmować innymi? Jak ktoś krzyknie że "głupek" to też się będziecie przejmować? Ludzie... Robić swoje :) W końcu to ma WAM pasować, nie innym. A jak ktoś innego ocenia po tym czy ma owłosienie na nogach czy nie, to sądzę że sam ma duży problem. Luz.

Już tak bardziej serio, to 'głupiej' wygląda typowa opalenizna na basenie niż brak owłosienia.

#492 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 maj 2012 - 22:01

Kupiłem plastry do depilacji veet. Dwa opakowania po 12 plastrów.Coś tam z aloesem. W środę robię próbę. :roll: Bólu się nie boję , a raczej tego ,że plastry nie wyrwą wszystkich włosów. No ale zobaczymy. Zapuściłem włosy na około 2 cm żeby dobrze plastry łapały. Gdzieś jeszcze wyczytałem ,że lepiej robić to rano , bo skóra jest w dobrej kondycji czy jakoś tak. :mrgreen: Dodatkowo potraktuję się porannym prysznicem i może nie będzie tak źle. :mrgreen:

#493 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 07 maj 2012 - 22:41

Rooney, szkoda pieniędzy na takie coś. Najlepsza i najtańsza i tak zawsze będzie pasta cukrowa.

#494 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2012 - 01:41

Ostatnio ogoliłem z włosków (lub jak kto woli "cycków") nową oponkę Michelin Lithion 2. Tak to sterczało nieestetycznie po bokach i zaczepiało o klocki, no i zwiększało opór powietrza. I zawsze to parę mikrogramów niepotrzebnej gumy mniej. Średnie od razu poszły w górę ;-/

#495 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maj 2012 - 08:49

...noga ogolona i tanlinesy to znak rozpoznawczy.

#496 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 08 maj 2012 - 10:05

A ja sobie zrobiłem porównanie i jedną nogę ogoliłem depilatorem a drugą woskiem na gorąco, no i zobaczymy na której szybciej odrosną :mrgreen:

Woskiem pierwszy raz robiłem no i powiem, że niezbyt to przyjemna sprawa, jednak wolę depilator :lol:

#497 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 08 maj 2012 - 10:30

u mnie sie depilator nie sprawdzil, nie dosc ze nie wyrwal dokladnie wszystkiego to jeszcze mega podraznil i siedzialem z nim na serio dlugo.. Ja wole co 2/3 jednak zwykla maszynka sie ogolic i wuala.. ;)

#498 BartekO

BartekO
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • SkądTuchów

Napisano 08 maj 2012 - 11:06

nie golę i golił nie będę! A wrażenia estetyczne innych mnie nie obchodzą... myślę że źle bym się czuł taki gołonogi

Dokładnie. A co do gojenia ran to jakoś przejechałem kilkanaście tys km i nie miałem żadnego upadku. Dla mnie to jest jakiś wymysł ;) Ale każdy robi jak chce ;)

#499 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 08 maj 2012 - 11:42

wczoraj miałem wesoło w domu jak nałożyłem struj bo siostra stwierdziła że mam najlepiej ogolone nogi w domu i że musi iść swoje poprawić bo jej wstyd :)

#500 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 08 maj 2012 - 16:04

xubix, nie ma takiej możliwości żeby depilator nie wyrwał wszystkich włosów, wyciąga nawet takie mega krótkie, tylko, że trzeba trochę się pobawić bo zawsze coś tam się ominie.
Ja to przeważnie na golenie przeznaczam dwa dni (jednego dnia jedna noga, drugiego druga) bo trochę długo to trwa i nie chce mi się a poza tym depilator się grzeje :mrgreen:

Dodaj odpowiedź