Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#521 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 08 maj 2012 - 21:56

Trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby golić nogi. Nie dość, że budowa ciała kolarza odbiega od normalnej budowy ciała faceta to jeszcze sobie nogi golą.
Niech każdy robi jak chce, ale mi jakby płacili za golenie nóg to bym się nie zgodził, faceci gdzie wasza męskość ?

Trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby oceniać innych po tym jakie mają nogi :lol:

Nie wiem jak pojmujesz kolarstwo, ale dla nas to jest zabawa. przyjemnośc, frajda, odskocznia od szarej rzeczywistości, a ogolone nóżki dla wielu z nas to sposób na to by ubarwić sobie tą przyjemność i móc poczuć się jak nasi wielcy idole. Jesteśmy jak dzieci, lecz mamy inne zabawki, cieszymy się tym wszystkim, bo na tym polega zabawa w kolarstwo, a jeśli nie pojmujesz tej zabawy to po prostu zmień piaskownice i przestań obrażać tych, którzy umieją się bawić w przeciwieństwie do Ciebie.

#522 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2012 - 22:01

Polejcie temu panu bo dobrze prawi!

#523 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 08 maj 2012 - 22:11

Deadi, wiele pięknych słów wypowiedziałeś, takie posty mnie budują

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#524 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2012 - 22:26

nie golę i golił nie będę! A wrażenia estetyczne innych mnie nie obchodzą... myślę że źle bym się czuł taki gołonogi

Dokładnie. A co do gojenia ran to jakoś przejechałem kilkanaście tys km i nie miałem żadnego upadku. Dla mnie to jest jakiś wymysł ;) Ale każdy robi jak chce ;)

Ja niestety na początek maja zaliczyłem szlif. Myślę, że gdybym nogę miał ogoloną, to ból przy myciu byłby mniejszy. Do tego przy gojeniu jednak różnicę czuję i trochę trymerem na około obleciałem. Przy każdym zasychaniu np. po kąpieli komfort jest większy ciut.

W zeszłym sezonie stłukłem kolano, nie było to na rowerze. Około tygodnia smarowałem sobie altacetem w żelu. Jak żel zostawiłem od wchłonięcia, to się naczepiał do włosów, porobiły grudki. W końcu też skończyło się na goleniu.

#525 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 09 maj 2012 - 07:29

Wyraziłem swoją opinię i tak Cię to boli ?

a ja uwazam ze jestes cymbał. wyrazam teraz tylko swoja opinie wiec niech cie to nie boli.

nastepnym razem kolego staraj sie nie obrazac innych przy formulowaniu swoich zlotych mysli, bo co innego miec swoje zdanie a co innego mieszac z blotem wszystkich innych ktorzy sie z nim nie zgadzaja.

#526 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 09 maj 2012 - 09:29

Dobra. W trakcie kiedy tutaj trwała zagorzała dyskusja ja depilowałem nogi. :mrgreen:

Na próbę zrobiłem prawą łydę i udo do wysokości opalenizny.
Otworzyłem to opakowanie , a tam 12 plastrów , które są połączone ze sobą parami. Żeby to rozkleić to należy je dobrze rozgrzać. W dłoniach jest ciężko , ale rozklejają się w miarę. Dodatkowo mamy dwa papierki nasączone aloesem do posmarowania nóg po depilacji.

Kiedy przykleiłem plaster to nie wiedziałem czy rwać czy może jednak zrezygnować. :lol: Jak wiadomo podjąłem tą złą decyzję i zerwałem.
Normalnie szok. :shock: W całym domu było słychać głośne kur*** mać. :mrgreen:
Potem szło już co raz lepiej , bo przyzwyczaiłem się do tego bólu. Nie jest on znowu nie wiadomo jak duży. Uważam ,że kobiety demonizują. :-)
W wydepilowanym miejscu za chwilę pojawiają się zaczerwienienia w każdym miejscu po wyrwanym włosie. Czuć takie przyjemne pieczenie, które potem przechodzi i wydaje ci się ,że przed chwilą nie robiłeś tego co robiłeś. :lol: :lol:

Jednak szczerze mówiąc to tak jak ktoś wcześniej napisał te plastry są do dupy (nie żeby ją depilować) , bo czasami pół plastra wosku zostaje przy skórze i już masz po plastrze. Żeby wydepilować całą nogę trzeba by ich około 24. Niektóre włosy nie wyrywają się tylko łamią przy samej skórze , ale to już kwestia wprawy depilującego.
Samotnie nie jesteś w stanie sobie poradzić.
Początkowo myślałem ,że mam gdzieś taki sposób , bo trzeba jakiś czas nie wychodzić na słońce do póki zaczerwienienia nie miną, ale myślę ,że za cenę 4 tygodni bez golenia co dwa , trzy dni to warto.

Następną depilację wykonam u kosmetyczki. Przychodzisz owłosiony , wychodzisz zadowolony. :mrgreen:

#527 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 09 maj 2012 - 09:50

z twgo co czytalem w internwcie, to te plastry nie wystarczaja na obiecywane przez producenta 3/4 tygodnie..

Ile kosztuje srednio depilacja u kosmetyczki? Juz widze jej reakcje ^^ hyhy..
Moze sie kiedys wybiore :P

#528 bradi

bradi
  • Użytkownik
  • 76 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 maj 2012 - 10:06

1) Plastry zostają na skórze jeśli je za późno zerwiesz lub źle rozgrzejesz
2) Jednego plastra można użyć kilka razy
3) U mnie spokojnie trzymało 3 tygodnie. No i nie odrastają takie szorstkie...
Kosmetyczka niby spoko, ale jak można podobny efekt uzyskać taniej w domu i bez dziwnych spojrzeń to wolę to drugie ;p.

#529 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 09 maj 2012 - 10:21

Rooney, spróbuj woskiem na gorąco, lepiej klei przez co wyrywa całe włosy z cebulkami, tak jak powinno być - trochę większy ból ale tak jak piszesz idzie się przyzwyczaić :-P

A u kosmetyczki też będzie bolało ale wiadomo nie będziesz jęczał z bólu tylko udawał twardziela :lol:

xubix, koszt u kosmetyczki za dwie nogi to od 50-60 dych w górę

janekws, nie sądzisz, że twoje wypowiedzi są co najmniej niestosowne, nic nie wnoszące do tematu oprócz zamętu a do tego obrażające ludzi których w ogóle nie znasz.
Odpowiem Ci na tym samym poziomie (chociaż może nie bo ja mam coś z głową nie w porządku) - jeśli dla Ciebie wyznacznikiem męskości jest ilość owłosienia na nogach to chętnie spotkam się z Twoją laską/żoną/kochanką i sprawdzimy kto jest bardziej męski :mrgreen:

#530 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 09 maj 2012 - 10:59

...chętnie spotkam się z Twoją laską/żoną/kochanką i sprawdzimy kto jest bardziej męski

albo rączką :lol:

Co do metod to ja chyba wolę tradycyjną zabawę, czyli maszynka+mydełko i nawet jakoś idzie ;)
Jak się nie będzie zaniedbywać czyli będzie się to robiło często i profilaktycznie to nie trzeba poświęcać na to dużo czasu - ot co przejechać pare razy tu i tam i po kłopocie ;) w końcu nie musi być idealnie gładko, po przecież nikt z kartką po nodze jeździć nie będzie ;)

#531 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2012 - 20:10

Deadi również popieram twoją wypowiedź brałem plastrami , gorącym woskiem , również jakąś specjalną maseczką oczywiście wszystko u na rzeczonej kosmetyczki. I powiem jedno bolało mnie i to bardzo ale włosy już po niecałych dwóch tygodniach zaczęły odrastać . Lepiej zrobić to dwa razy częściej i bez boleśnie niż cierpieć w moim przypadku ;-)

#532 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 09 maj 2012 - 22:11

no a później jedzie taki nózia ogolona a ryj zarośnięty

u2250y2014v3.gif

#533 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2012 - 23:50

Chuck Norris, gdyby był kolarzem, na pewno nie goliłby nóg. A wiecie dlaczego? Z tego samego powodu, dla którego nosi brodę - nie ma na świecie wystarczająco twardego materiału na żyletkę, która poradziłaby sobie z jego zarostem :-).

#534 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 10 maj 2012 - 06:56

Chuck norris goli maszynki :D

u2250y2014v3.gif

#535 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 10 maj 2012 - 10:34

no a później jedzie taki nózia ogolona a ryj zarośnięty

masz ryj?:) gratuluje:)

#536 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 10 maj 2012 - 20:58

haha a moja siostra mówi nie raz do mnie zamknij mordę pfff ;-)

#537 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 10 maj 2012 - 21:50

Pegos, tak miało być żeby lepiej dotarło..

u2250y2014v3.gif

#538 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2012 - 09:28

Pegos, tak miało być żeby lepiej dotarło..

Nie bardzo wiem co miało dotrzeć? Jakieś wielkie przemyślenie? Czy raczej tak rzuciłeś jak siniak leżący pod monopolowym?

#539 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 11 maj 2012 - 09:33

Pegos, to zapytaj mamy lub taty to ci wytłumaczą

u2250y2014v3.gif

#540 myrcin

myrcin
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądSzczytno

Napisano 11 maj 2012 - 09:39

Pegos, chwytasz wszystko jak młody pelikan.

Dodaj odpowiedź